Tristă este căprioara rătăcită prin Copou
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Tristă este căprioara rătăcită prin Copou

GALERIE
Patratel MARTI, 19 mai 2020 - 1
  • Patratel MARTI, 19 mai 2020 - 1
- +

* Am ieşit din starea de urgenţă, am intrat în stare de alertă, însă mulţi compatrioţi au preferat starea de ebrietate, deoarece s-au redeschis parcurile şi se poate umbla pe afară, în scop de recreere; avem informaţii despre primii români ieşiţi la iarbă verde fără declaraţii, dar cu genţile pline. Patru colegi de birou şi vechi prieteni nu s-au mai văzut faţă în faţă (ci doar pe ecranele telefoanelor) de două luni, din ultimul week-end de dinaintea stării de urgenţă, când au ieşit într-o poieniţă să facă grătar, încurajaţi de soarele blând de martie; la sfârşitul săptămânii trecute ei au ieşit din nou, în acelaşi loc, să se revadă, să facă grătar şi să bea bere. În timp ce admirau vegetaţia crescută sălbatic şi natura neatinsă de om au descoperit în scorbura unui stejar o caserolă de mici sigilată, în perfectă stare! "Este a noastră, eu am băgat-o acolo acum două luni, apoi m-am apucat să fac focul şi să desfac berea, aşa că am uitat de ea!" povesteşte unul dintre cei patru amici, bucuros că, între timp, n-au trecut alţi români pe acolo să o ia, din cauza interdicţiilor, şi că micii nu s-au stricat defel, din cauza conservanţilor.

* Filmul cu o căprioară care zburda, speriată, pe bulevard, în zona Copou, a circulat pe toate reţelele sociale, a fost preluat de toată presa naţională şi a adunat tone de aprecieri; am aflat că, după câteva zile, nişte ieşeni care circulau cu autoturismul în exact aceeaşi zonă a municipiului au filmat cu telefonul şi doi braconieri înarmaţi cu laţuri şi capcane, care păreau să caute ceva. Specialiştii sunt de părere că perioada stării de urgenţă, în care românii au stat mai mult închişi în case, a făcut ca animalele sălbatice să prindă curaj şi să iasă din adăposturi; ei estimează că, în următoarele zile, oraşele României vor fi invadate de bursuci, dihori, fraţi jderi, mistreţi, lupi, urşi şi râşi sau, dacă nu, atunci sigur de gândaci şi şoareci, din cauza celor care şi-au comandat mâncare acasă şi au aruncat resturile pe geam, să nu mai completeze o declaraţie pe propria răspundere cu textul "deplasare până la tomberonul din cartier".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.