anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Trucurile prin care hoții află dacă sunteți plecați de acasă. Cum vă puteți feri

GALERIE
hoti, locuinte
 • hoti, locuinte
- +

Nişte „trucuri” pe cât de banale, pe atât de eficiente ne pot scăpa de hoţi atunci când lipsim de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp. Printre recomandările poliţiştilor se numără plecarea discretă de acasă, fără postări pe Facebook.

Precum orice carieră şi cea de hoţ a evoluat de-a lungul timpului. Unii hoţi au ajuns să fie atât de bine pregătiţi, încât reuşesc să „ghicească” locuinţele goale după doar câteva indicii.    

Pentru a ne feri de aceşti „profesionişti”, poliţiştii ne recomandă să apelăm şi noi la trucuri simple care să nu dea de gândit celor care ar vrea să ne lase fără bunurile de valoare atunci când plecăm de acasă, scrie adevarul.ro.

1. Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată, rugaţi un vecin să vă ridice corespondenţa din cutia poştală sau eventualele facturi prinse în uşă, să supravegheze perimetrul locuinţei şi să ia la întrebări persoanele necunoscute care sună la uşă.    

2. Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile, nu postaţi această informaţie pe reţelele de socializare  

3. Lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta musafirii nepoftiţi.    

4. Obiectele de valoarea mare şi volum mic sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă când plecaţi. De asemenea, nu vă lăudaţi pe reţelele de socializare cu sumele deţinute.  

5. Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon şi geamul de aerisire de la baie.

6. Când vă aflaţi în locuinţă, ţineţi permanent uşa închisă cu cheia, deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol genţi sau obiecte de îmbrăcăminte.  

7. Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, evitaţi-le şi nu le permiteţi accesul în locuinţă.  

 8. Cereţi să vi se prezinte şi verificaţi cu atenţie legitimaţia persoanelor care se prezintă drept reprezentanţi ai unor instituţii publice. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.