anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Trump a ţinut la secret un împrumut de 19,8 milioane de dolari când era preşedinte

GALERIE
Trump
 • Trump
- +

Donald Trump nu a dezvăluit, în timp ce era preşedinte al SUA, un împrumut de 19,8 milioane de dolari de la o companie care are legături istorice cu Coreea de Nord, scrie "The Guardian", care preia un articol apărut în "Forbes".

Documentele obţinute duminică de procurorul general din New York indică un împrumut nedeclarat anterior datorat de Trump conglomeratului sud-coreean Daewoo. Daewoo a fost singura companie sud-coreeană căreia i s-a permis să opereze o afacere în Coreea de Nord la mijlocul anilor 1990, aminteşte "The Guardian".

"Forbes" a dezvăluit că relaţia lui Trump cu Daewoo este veche de cel puţin 25 de ani. La un moment dat, Daewoo s-a asociat cu Trump pentru un proiect imobiliar în apropierea sediului Naţiunilor Unite din New York, Trump World Tower.

Trump şi Daewoo au continuat să facă afaceri împreună, folosind numele lui Trump pe şase proprietăţi din Coreea de Sud între 1999 şi 2007, potrivit revistei economice.

Publicaţia relatează că datoria în cauză "provine dintr-un acord pe care Trump l-a încheiat pentru a împărţi o parte din taxele de licenţă cu Daewoo".

Potrivit documentelor analizate de Forbes, soldul de 19,8 milioane de dolari a rămas acelaşi din 2011 până în 2016. La cinci luni de la preluarea mandatului de preşedinte de către Trump, soldul a scăzut la 4,3 milioane de dolari, potrivit documentelor care prezintă starea finanţelor lui Trump la 30 iunie 2017.

La scurt timp după aceea, Daewoo a fost cumpărat la 5 iulie 2017, se arată în documente, fără a dezvălui cine a răscumpărat datoria. "Forbes" relatează că, deşi împrumutul a fost raportat în documentele interne ale Organizaţiei Trump, acesta nu a fost dezvăluit în rapoartele publice de informaţii financiare ale fostului preşedinte. Conform legilor privind transparenţa fiscală, Trump trebuia să prezinte documentele oficialilor federali în timpul campaniei sale prezidenţiale şi după ce a devenit preşedinte.

În 2016, directorul financiar al lui Trump, Allen Weisselberg, a declarat că Trump a declarat toate datoriile legate de companiile la care Trump deţinea o participaţie de 100%. În ciuda aparentei lacune în prezentarea datelor, este posibil ca Trump să nu fi încălcat nicio lege, deşi existenţa datoriei ar fi putut reprezenta un conflict de interese, scrie "The Guardian".

În timp ce era preşedinte, Trump s-a lăudat cu relaţia sa cu dictatorul nord-coreean Kim Jong-un, spunând în 2018: "El mă place, eu îl plac. Ne înţelegem, ne-am îndrăgostit". Cei doi lideri s-au întâlnit în persoană, dar relaţia nu s-a concretizat la nivelul unor rezultate diplomatice notabile.

Între timp, luni, juraţii au început să delibereze în procesul de fraudă fiscală al Trump Organization din New York, în care compania este acuzată că a operat o schemă infracţională ce ar fi implicat fraudă şi evaziune fiscală.

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţii, „urgenţele morale” ale omenirii

Alexandru LĂZESCU

Experţii, „urgenţele morale” ale omenirii

Experţi, tot mai numeroşi şi mai intoleranţi faţă de orice părere care le contrazice pe a lor, ONG-uri, organizaţii internaţionale tind să aibă, în tot mai mare măsură, un cuvânt hotărâtor în materie de politici publice şi în definirea „urgenţelor morale”; semne ale unui viitor „post-democratic”?

opinii

Casa nouă

Nichita DANILOV

Casa nouă

Nea Miron moştenise multe trăsături de la străbunicul său Miron. Părul bond roşcat, ochii verzi-gălbui, obsesia faţă de curăţenie şi ordine, dar nu şi bombăneala, ci doar făloşenia ce se manifesta mai cu seamă atunci când cumnatul lui tata o lua pe ulei. Atunci firea lui autoritară, orgoliul şi invidia ce hibernau înlăuntrul lui deveneau de nestăvilit.

RPL runda 2021 arată nu numai câţi suntem, ci şi cum suntem!

Ciprian IFTIMOAEI

RPL runda 2021 arată nu numai câţi suntem, ci şi cum suntem!

S-a scris mult pe tema Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 şi, cu siguranţă, se va mai scrie când vor fi publicate datele definitive la nivel naţional şi în profil regional, inclusiv pe componenta de „locuinţe şi locuire”. Preocuparea cercetătorilor, autorităţilor jurnaliştilor şi cetăţenilor faţă de problematica populaţiei este justificată şi confirmată inclusiv de datele cercetării „Analiza gradului de satistifacţie a utilizatorilor de date statistice” din paginile căreia aflăm că datele despre populaţie se plasează pe locul III într-un clasament al interesului utilizatorilor pentru statisticile oficiale.

„Cadouri pentru copii mai mari“

Michael ASTNER

„Cadouri pentru copii mai mari“

Însemnări mai mult sau mai puţin (ne)însemnate

pulspulspuls

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Ce vă spuneam noi mai pe alaltăieri, stimaţi telespectatori, cum că alde nea Mihăiţă şi dom’ Costel nu ar sta deloc pe roze acuma la alesul liniilor directoare în vederea abordării anului electoral 2024? 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode trebuie sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.