Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Trump cere Apple să contribuie la dezvoltarea reţelelor 5G în Statele Unite

GALERIE
Donald Trump
  • Donald Trump
- +

Preşedintele american Donald Trump i-a cerut joi directorului general al Apple, Tim Cook, să contribuie la dezvoltarea infrastructurii de telecomunicşii pentru reţelele 5G din Statele Unite, transmite Reuters. “Au tot ce trebuie – bani, tehnologie, viziune&Cook”, a scris Trump pe Twitter, fără să elaboreze în ce mod se aşteaptă să contribuie producătorul de iPhone-uri.

Nu se cunoaşte ca Apple să fi făcut vreo investiţie în infrastructura de telecomunicaţii 5G şi nu a lansat încă un dispozitiv 5G. Compania nu a răspuns imediat unei solicitări pentru comentarii. Trump s-a întâlnit cu Tim Cook miercuri, în timpul unei vizite la viitorul campus al Apple din Texas, acesta fiind cel mai recent semn al relaţiei apropiate dintre doi dintre cei mai puternici oameni din America.

Nu este prima oară când Trump s-a folosit de contul de Twitter pentru a i se adresa lui Cook. Într-unul dintre cele mai recente tweet-uri, Trump, care foloseşte un iPhone de serviciu, s-a plâns de eliminarea butonului home de pe unele modele de iPhone, pentru că obligă utilizatorii să deblocheze ecranul cu o mişcare de jos în sus, în loc să apese pe un buton.

Trump a declarat anterior că Statele Unite intenţionează să desfăşoare rapid servicii 5G şi intenţionează să coopereze cu “naţiuni care gândesc la fel”, pentru a promova securitatea viitoarelor reţele 5G. Reţelele 5G vor oferi viteze de transmitere a datelor de 50-100 de ori mai rapidă faţă de actualele reţele 4G şi vor forma o infrastructură majoră pentru o serie de industrii.

Operatorii de telefonie mobilă trebuie să îşi actualizeze reţelele la nivelul 5G, fabricate de Huawei Technologies şi ZTE, Ericsson şi Nokia Oyj. Statele Unite au presat alte ţări să nu permită Huawei acces la viitoarele reţele 5G, acuzând că echipamentele companiei chineze pot fi folosite de Beijing pentru spionaj. Congresul a discutat o lege pentru autorizarea unor fonduri de până la 1 miliard de dolari destinate furnizorilor wireless mici sau din mediul rural pentru înlocuirea echipamentelor de reţele de la companii precum Huawei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri