Trump dă înapoi în urma unui scandal privind interzicerea contracepţiei

miercuri, 22 mai 2024, 18:11
2 MIN
 Trump dă înapoi în urma unui scandal privind interzicerea contracepţiei

Donald Trump a revenit asupra unor declaraţii ambigue privind contracepţia, în urma unui scandal care ilustrează sensibilitatea drepturilor legate de reproducere în campania electorală americană, relatează AFP.

”N-am susţinut niciodată şi nu voi susţine nicodată faptul de a impune restricţii contracepţiei”, a subliniat marţi, într-un mesaj cu majuscule pe Truth Social candidatul republicanilor la preşedinţie.

”Este o minciună fabricată piesă cu piesă de către democraţi, dezinformare”, adaugă el.

”Nu susţin interzicerea contracepţiei, iar Partidul Republican nu o va face nici el”, dă el asigurări.

Postul local KDKA l-a întrebat dacă susţine restricţionatrrea dreptului la contracepţie.

”Examinăm asta şi voi avea politică în asta foarte curând”, a răspuns magnatul imobiliar.

Canalul l-a acuzat că sugera astfel că ar putea susţine restricţii, de exemplu ale pilulei de a doua zi, însă Trumnp nu a răspuns în mod direct.

”Lucrurile au multe a face cu statele, iar unele state vor avea politici diferite faţă de altele”, a declarat el.

El a promis apoi să prezinte o ”politică foarte exhaustivă (…) în aproximativ o săptămână”.

O TEMĂ-CHEIE A CAMPANIEI PREZIDENŢIALE

Echipa de campanie a rivalului său, preşedintele democrat Joe Biden, a reacţionat imediat şi l-a acuzat că se aventurează ”să se întoarcă în trecut şi să suprime libertăţile femeilor”.

Ea a amintit într-un comunicat Curtea Supremă, al cărei echilibru a fost modificat de numiră făcute de Donald Trump, a anulat garantarea constituţională a dreptului la avort.

”Dacă câştigă un al doilea mandat, este clar că vrea să meargă mai departe şi să restrângă accesul la contracepţie şi contracptive de urgenţă”, l-a acuzat o purtătoare de cuvânt, Sarafina Chitika.

Problema avortului şi drepturilor legate de reproducţie, în general, este una dintre temele-cheie ale campaniei în alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie.

Joe Biden şi partenera sa de cursă Kamala Harris au făcut din ea unul dintre principalele unghuiri de atac al lui Donald Trump.

Prins la mijloc între cei mai conservatori susţinători ai săi şi constatarea faptului că o interzicere a avortului este nepopulară în rândul multor americani, Donald Trump a părut, recent, să îndepărteze posibilitatea unei interziceri a avortului la nivel naţional, atribuind această responsabilitate statelor.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii