Trump joacă tare cu UE în problema taxelor vamale. Ce condiții impune?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Trump joacă tare cu UE în problema taxelor vamale. Ce condiții impune?

GALERIE
taxe vamale otel
  • taxe vamale otel
- +

Dacă Uniunea Europeană va elimina taxele oribile impuse produselor americane, atunci vom renunţa şi noi la ele, a scris preşedintele Donald Trump pe Twitter, răspunzând criticilor Uniunii Europene la adresa tarifelor aplicate în această săptămână de Statele Unite importurilor de oţel şi aluminiu, transmite Bloomberg. La câteva ore după ce comisarul UE pentru Comerţ Cecilia Malmstrom a spus că ”nu este clar” dacă blocul comunitar va fi exceptat de tarifele planificate de SUA, Trump şi-a expus condiţiile şi a reiterat avertismentul în cazul în care nu vor fi îndeplinite.

“Uniunea Europeană, ţări minunate care tratează foarte prost Statele Unite în ceea ce priveşte comerţul, se plânge de tarifele pentru oţel şi aluminiu. Dacă va renunţa la barierele şi tarifele oribile aplicate produselor americane, vom proceda şi noi la fel. Mare deficit. În caz contrar, vom taxa automobilele etc. CORECT”,  a scris Trump pe Twitter. Trump a reacţionat la un mesaj publicat de Malmstrom pe Twitter, în care a descris discuţiile avute cu reprezentantul american pentru Comerţ Robert Lighthizer, care au avut loc sâmbătă la Bruxelles, ca fiind ”deschise” dar ”fără rezultat”.

”Nu există claritate în privinţa procedurii sau exceptărilor. Ca partener apropiat de securitate şi comercial al Statelor Unite, UE trebuie exceptată de la măsurile anunţate”, a spus Malmstrom după întâlnirea la care a participat şi ministrul japonez al Comerţului, Hiroshige Seko. Canada, Mexic şi Australia şi-au asigurat scutirea de tarifele de 15% pentru oţel şi de 10% pentru aluminiu anunţate de Trump, cu toate că decizia în cazul Canadei şi Mexicului este condiţionată de progresul renegocierilor pentru Acordul Nord-American de Liber-Schimb.

Trump a numit aceste tarife drept o problemă de securitate naţională şi a avertizat că va taxa importurile de automobile din Uniunea Europeană şi că va impune taxe reciproce ţărilor care vor aplica taxe vamale mai mari produselor americane decât cele aplicate de SUA produselor din aceste state. Malmstrom, Lighthizer şi Reko urmează să se întâlnească pe marginea unei întâlniri ministeriale a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) care va avea loc săptămâna viitoare la Paris, pentru a continua discuţiile, potrivit unui comunicat comun al acestora.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.