anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

TSD: În loc să se rățoiască la PSD, premierul Orban ar face bine să prezinte urgent cum se va desfășura noul an școlar (P)

GALERIE
cojocarupsdunu
  • cojocarupsdunu
- +

Organizația Tineretului Social Democrat din România îi solicită Guvernului Orban și președintelui Iohannis să prezinte de urgență condițiile în care se va desfășura anul școlar 2020-2021, în contextul pandemiei de coronavirus.

Lipsa unei decizii clare cu mai puțin de o lună și jumătate înainte de data prevăzută pentru începerea anului școlar este o bătaie de joc din partea Guvernului față de părinți, elevi și profesori. Incapacitatea Executivului de a lua o decizie în această privință creează o stare de confuzie și îngrijorare la nivelul întregului sistem de învățământ din România. Este  o contradicție totală între bâlbele Guvernului Oban și „România Educată” pe care o promitea pompos președintele Iohannis în campania electorală.

TSD contestă ferm „rățoiala” prim-ministrului Orban față de apelurile repetate ale PSD ca Guvernul să informeze opinia publică în legătură cu condițiile în care se va desfășura noul an școlar. „Este incredibil ca Guvernul să acuze PSD pentru că îi cere să spună cum se va desfășura noul an școlar. Părinții, elevii și dascălii au ajuns la exasperare din cauza acestei incertitudini. În loc să se rățoiască la PSD, premierul Orban ar face bine să se uite cum au procedat celelalte state europene și să ia o decizie clară cât mai urgent”, a declarat președintele TSD, deputatul Bogdan Cojocaru.

TSD consideră că e foarte probabil ca unele condiții de igienă și siguranță sanitară în școli să implice un efort logistic substanțial din partea autorităților locale, iar o întârziere a unei decizii clare din partea Guvernului ar putea zădărnici implementarea acestor măsuri până la începerea anului școlar.

TSD îi atrage atenția prim-ministrului Ludovic Orban asupra faptului că toate celelalte state europene au luat deja măsuri concrete pentru reînceperea cursurilor și fac pregătiri intense pentru adaptarea spațiilor de învățământ pentru siguranța elevilor și profesorilor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Dacia Debut

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.