Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Tsunami vine din România: Simona Halep!

GALERIE
hsieh-suwei
  • hsieh-suwei
- +

 

După japoneza Kurumi Nara, Simona a încheiat conturile şi cu chinezoaica Zheng Saisai şi aşteaptă a treia asiatică la turneul de la Wimbledon, taiwaneza Hsieh Su Wei. Condusă cu 3-5 în primul set, Halep  n-a mai cedat niciun game până la finalul partidei

Simona Halep s-a calificat ieri în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o cu scorul de 7-5, 6-0, pe chinezoaica Zheng Saisai (126 WTA). Meciul de ieri a devenit complicat pentru Simona Halep, după un bun început al româncei. Din fericire pentru ea, lucrurile s-au aşezat pe făgaşul normal după ce Zheng şi-a epuizat resursele fizice şi tehnice, la scorul de 5-3 pentru ea. Simona  a presărat în joc ingredientele obişnuite, agresivitate, mingi pe marginile terenului, plasate cu destulă putere şi s-a desprins repede la 2-0, cu break în al doilea joc. Românca a greşit apoi pe propriul serviciu şi a încărcat-o cu încredere pe adversară, care a câştigat cinci din următoarele şase game-uri, Zheng cedând-ul doar pe cel de la 2-2. Jucătoarea din China a pus-o în dificultate pe Halep cu o defensivă extraordinară şi cu o acoperite perfectă a terenului. Zheng a fost pe tot terenul, a dat lovitura potrivă din locul potrivit, a jucat variat şi eficient, lăsând-o aproape fără replică pe sportiva română. Adevărat este că şi Halep a contribuit la succesul şi spectacolul făcut de Zheng cu greşeli şi cu soluţii nepotrivit alese din poziţii care cereau o altfel de abordare. Condusă cu 3-5, Halep a luat întâi game-ul  de 4-5. apoi Zheng a servit pentru set, dar nu l-a închis. Parcă aşa cum jocul ei fructuos a apărut brusc, tot aşa s-a stins. Simona  a diminuat numărurl erorilor, a trimis lovitura câştigătoare după ce a fost mai răbdătoare şi a primit în acelaşi timp cadourile rivalei.  De la 3-5, Simona  a câştigat zece game-uri la rând, adică toate ce au urmat. După primele patru, setul i-a revenit, cu 7-5, în aproape 50 de minute de joc. După următoarele şase, Halep pus capăt partidei, cu 6-0, după o oră şi 17 minute.

Tot o adversară din Asia va avea Simona şi în turul al treilea: Hsieh Su Wei, o taiwaneză de 32 de ani, la fel de înaltă ca Simona, clasată pe locul 48 mondial. Su Wei are un palmares impresionant la dublu, probă în care a fost lider mondial acum patru ani, cu victorii la Roland Garros şi Wimbledon. Ea s-a calificat în turul III, după ce a învins-o cu 6-3, 6-3 pe spaniola Lara Arruabarrena (88 WTA). Jucătoarea din Taiwan este pentru a doua oară în turul al treilea, la Wimbledon. Ea a mai atins această fază, cea mai înaltă pe iarba londoneză, în 2012. Simona Halep a câştigat singurul meci disputat cu Hsieh, în 2013, în turul I al turneului de la Cincinnati, cu scorul de 6-7, 6-1, 6-2.

Dintre meciurile turneului feminin de astăzi, remarcăm prestaţia deosebită a sino-americancei Claire Liu (237 WTA), care a ţinut-o în şah pe Angelique Kerber, într-un meci de aproape două ore. Şi numai experienţa nemţoaicei a făcut ca victoria să-i revină cu 3-6, 6-2, 6-4. Johanna Konta (24 WTA), coşmarul Simonei de la Wimbledonul trecut, a ieşit şi ea din concurs, eliminată de Dominika Cibulkova (Slovacia, 33 WTA), scor 3-6, 4-6.

Ieri, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu s-au calificat în turul II la dublu, dispunând cu scorul de 6-3, 7-6 (7-3 la tie-break) de perechea Daria Gavrilova / Vera Lapko (Australia / Belarus). Irina şi Mihaela se vor confrunta cu altă româncă, Ana Bogdan, care face pereche cu Kaitlyn Christian (SUA).

Alte rezultate din turneul feminin: Ashleigh Barty (Australia) – Eugénie Bouchard (Canada) 6-4, 7-5; Naomi Osaka (Japonia) – Katie Boulter (Marea Britanie) 6-3, 6-4; Barbora Strycova (Cehia) – Lesia Ţurenko (Ucraina) 6-1, 6-4; Katerina Siniakova (Rusia) – Ons Jabeur (Tunisia) 5-7, 6-4, 9-7; Carla Suarez (Spania) – Sara Sorribes (Spania) 6-4, 6-1; Elise Mertens (Belgia) – Sachia Vickers (SUA) 6-1, 6-3; Daria Kasatkina (Rusia) – Iulia Putinţeva (Kazahstan) 6-2, 6-3; Belinda Bencic (Elveţia) – Alison Riske (SUA) 1-6, 7-6, 6-2; Valeria Diatcenko (Rusia) – Sofia Kenin (SUA) 6-4, 6-1

În turneul masculin, surpriza zilei a fost eliminarea finalistului ediţiei trecute, Marin Cilic (Croaţia, 5 ATP), de către argentinianul Guido Pella (82 ATP), scor 6-3,6-1, 4-6, 6-7, 5-7, după un meci început miercuri şi întrerupt după primele două seturi, câştigate de sportivul croat, şi la 4-3 pentru Pella, în setul al treilea. După ce l-a scos din concurs pe bulgarul Grigor Dimitrov, elveţianul Stan Wawrinka (224), fost număr 3 mondial, a fost depăşit de italianul Thomas Fabbiano (133 ATP), scor 6-7, 3-6, 6-7. În rest, Rafael Nadal şi Novak Djokovic s-au calificat relativ uşor: 6-4, 6-3, 6-4 cu kazahul Mihail Kukuşkin (77), respectiv,  6-1, 6-2, 6-3,cu argentinianul Horacio Zeballos (126 ATP).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri