anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

S-a încheiat zbuciumata campanie electorală de la Barou

Tudor Duca, noul decan al avocaţilor din Iaşi. „Votul mă obligă la seriozitate şi corectitudine“

GALERIE
tudor duca
 • tudor duca
- +

Acesta l-a surclasat fără drept de apel pe avocatul Daniel Atasiei.

Una dintre cele mai colorate campanii electorale din istoria baroului ieşean s-a încheiat ieri cu victoria clară a avocatului Tudor Duca. Susţinut de fostul decan Marius Striblea, cel care nu a mai putut candida deoarece a exercitat deja două mandate, Duca l-a surclasat pe contracandidatul său, Daniel Atasiei.

Rezultatele finale l-au arătat câştigător pe Tudor Duca, acesta primind votul a 314 de colegi, cu 74 mai multe decât în primul tur de acum câteva zile. În schimb, Daniel Atasiei nu a fost foarte convingător între cele două tururi şi a reuşit să atragă ieri voturile a 187 de colegi, cu doar 57 mai multe decât la primul scrutin.

„Le adresez mulţumiri colegilor mei avocaţi, care au participat într-un număr impresionant la adunarea de astăzi (n.r. - ieri). Votul exprimat mă onorează şi mă obligă la seriozitate şi corectitudine pe durata mandatului care va urma. Le promit colegilor mei că le voi rămâne în continuare loial, că voi lucra doar în interesul lor şi că voi face tot ce ţine de atribuţiile mele pentru a îi ajuta de fiecare dată când îmi vor cere suportul sau când situaţia o va impune“, ne-a spus aseară Tudor Duca, după validarea rezultatelor.

Duca este licenţiat atât în Drept, cât şi în Ştiinţe economice şi este avocat din anul 2002. Din 2011 face parte din consilul Baroului, iar din 2015 a fost prodecan al aceluiaşi for. Duca este specializat în dreptul civil şi în dreptul afacerilor.

Contracandidatul său de ieri, cadru universitar la Facultatea de Drept, şi-a recunoscut înfrângerea la scurt timp după numărarea voturilor. Daniel Atasiei l-a felicitat pe Duca pentru victorie, în ciuda mesajelor acide pe care le-a adresat acestuia, dar mai ales fostului decan Marius Striblea, în timpul campaniei electorale.

„Le mulţumesc din inimă celor 187 dintre colegii avocaţi care au considerat că aş fi potrivit să fiu Decan. Chiar dacă înfrângerea doare, această încredere foarte mare îmi arată că decizia de a candida a fost cea corectă. Să lupţi pentru ideile tale merită, indiferent de situaţie.Trebuie să acceptăm rezultatul şi să privim spre viitor. Adunarea Generală a decis ca dl. Tudor Duca să fie Decanul nostru. Îi doresc înţelepciunea de a fructifica în beneficiul Baroului această onoare pe care colegii i-au făcut-o“, a transmis Daniel Atasiei, care va fi consilier al baroului pentru următorii patru ani.

Fostul decan, Marius Striblea, care va fi consilier în următorii patru ani, ne-a preciazat: „Avocaţii din Baroul Iaşi au votat cu o largă majoritate pentru continuitate şi normalitate... Acest lucru atestă încrederea lor în actuala echipă de conducere. Mulţumesc tuturor colegilor care ne susţin!“.

La prima şedinţă a Consiliului Baroului urmează se fie ales şi cel care va fi prodecan pentru următorul mandat. Va fi ales unul dintre cei 12 consilieri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.