S-a încheiat zbuciumata campanie electorală de la Barou

Tudor Duca, noul decan al avocaţilor din Iaşi. „Votul mă obligă la seriozitate şi corectitudine“

vineri, 17 mai 2019, 01:59
3 MIN
 Tudor Duca, noul decan al avocaţilor din Iaşi. „Votul mă obligă la seriozitate şi corectitudine“

Acesta l-a surclasat fără drept de apel pe avocatul Daniel Atasiei.

Una dintre cele mai colorate campanii electorale din istoria baroului ieşean s-a încheiat ieri cu victoria clară a avocatului Tudor Duca. Susţinut de fostul decan Marius Striblea, cel care nu a mai putut candida deoarece a exercitat deja două mandate, Duca l-a surclasat pe contracandidatul său, Daniel Atasiei.

Rezultatele finale l-au arătat câştigător pe Tudor Duca, acesta primind votul a 314 de colegi, cu 74 mai multe decât în primul tur de acum câteva zile. În schimb, Daniel Atasiei nu a fost foarte convingător între cele două tururi şi a reuşit să atragă ieri voturile a 187 de colegi, cu doar 57 mai multe decât la primul scrutin.

„Le adresez mulţumiri colegilor mei avocaţi, care au participat într-un număr impresionant la adunarea de astăzi (n.r. – ieri). Votul exprimat mă onorează şi mă obligă la seriozitate şi corectitudine pe durata mandatului care va urma. Le promit colegilor mei că le voi rămâne în continuare loial, că voi lucra doar în interesul lor şi că voi face tot ce ţine de atribuţiile mele pentru a îi ajuta de fiecare dată când îmi vor cere suportul sau când situaţia o va impune“, ne-a spus aseară Tudor Duca, după validarea rezultatelor.

Duca este licenţiat atât în Drept, cât şi în Ştiinţe economice şi este avocat din anul 2002. Din 2011 face parte din consilul Baroului, iar din 2015 a fost prodecan al aceluiaşi for. Duca este specializat în dreptul civil şi în dreptul afacerilor.

Contracandidatul său de ieri, cadru universitar la Facultatea de Drept, şi-a recunoscut înfrângerea la scurt timp după numărarea voturilor. Daniel Atasiei l-a felicitat pe Duca pentru victorie, în ciuda mesajelor acide pe care le-a adresat acestuia, dar mai ales fostului decan Marius Striblea, în timpul campaniei electorale.

„Le mulţumesc din inimă celor 187 dintre colegii avocaţi care au considerat că aş fi potrivit să fiu Decan. Chiar dacă înfrângerea doare, această încredere foarte mare îmi arată că decizia de a candida a fost cea corectă. Să lupţi pentru ideile tale merită, indiferent de situaţie.Trebuie să acceptăm rezultatul şi să privim spre viitor. Adunarea Generală a decis ca dl. Tudor Duca să fie Decanul nostru. Îi doresc înţelepciunea de a fructifica în beneficiul Baroului această onoare pe care colegii i-au făcut-o“, a transmis Daniel Atasiei, care va fi consilier al baroului pentru următorii patru ani.

Fostul decan, Marius Striblea, care va fi consilier în următorii patru ani, ne-a preciazat: „Avocaţii din Baroul Iaşi au votat cu o largă majoritate pentru continuitate şi normalitate… Acest lucru atestă încrederea lor în actuala echipă de conducere. Mulţumesc tuturor colegilor care ne susţin!“.

La prima şedinţă a Consiliului Baroului urmează se fie ales şi cel care va fi prodecan pentru următorul mandat. Va fi ales unul dintre cei 12 consilieri.

Comentarii