Tudorel Toader face în continuare bilanţul de la Justiţie din fotoliul de rector la UAIC
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Tudorel Toader face în continuare bilanţul de la Justiţie din fotoliul de rector la UAIC

GALERIE
Tudorel Toader
  • Tudorel Toader
- +

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, continuă să facă bilanţul activităţii sale la minister, el anunţând, pe Facebook, recepţia a peste 200 de autoturisme a căror achiziţie a fost iniţiată în timpul mandatului său.

,,La începutul acestui an, Ministerul Justiţiei a iniţiat procedura de achiziţie publică a unui număr de 241 de autoturisme, necesare pentru dotarea fiecărei instanţe de judecată, precum şi a aparatului propriu (233 autoturisme pentru instanţe şi 8 pentru aparatul propriu din MJ)’’, precizează Tudorel Toader, pe Facebook.  Potrivit fostului ministru, parcul auto al instanţelor şi al Ministerului Justiţiei se află într-o stare avansată de deteriorare. 


,,Parcul auto al instanţelor judecătoreşti şi al Ministerului Justiţiei are un grad avansat de uzură. La momentul demarării procedurii, a fost luat în considerare faptul că din totalul de 373 de autoturisme, 260 au o vechime de cel puţin 10 ani. Unele dintre autoturismele instanţelor de judecată sunt din anul 2000, altele sunt în stare de nefuncţionare, în timp ce unele instanţe nu au nici un autoturism. Întreţinerea acestora necesită costuri ridicate şi este necesară înlocuirea cu unele noi’’, mai transmite Tudorel Toader.  Tudorel Toader mai spune că primele 60 de autoturisme au fost livrate vineri, urmând ca în decurs de o săptămână să fie distribuite toate cele 241 de autoturisme din obiectivul pentru care s-a angajat în timpul mandatului său. 

Liderii PSD au decis pe 17 aprilie, în şedinţa CEx, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei. Social democraţii au fost nemulţumiţi de faptul că ministrul Tudorel Toader nu a făcut posibilă aplicarea articolelor din codurile penale care au fost considerate constituţionale. Ulterior retragerii sprijinului, Tudorel Toader a purtat o discuţie cu premierul, Viorica Dancila, care i-a sugerat să ia în calcul varianta demisiei, care avea să faciliteze instalarea unui nou ministru al Justiţiei. În urma acestei discuţii, ministrul Justiţiei a demisionat în seara zilei de 18 aprilie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.