Tudorel Toader, rectorul Universităţii “Al. I. Cuza”, a dat în judecată trustul de presă Deutsche Welle

duminică, 27 noiembrie 2022, 10:31
1 MIN
 Tudorel Toader, rectorul Universităţii “Al. I. Cuza”, a dat în judecată trustul de presă Deutsche Welle

Tudorel Toader, rectorul Universităţii “Al. I. Cuza” şi fostul ministru al Justiţiei, a dat în judecată trustul german de presă Deutsche Welle şi pe jurnalistul George Arun.

Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Iaşi pe data de 25 noiembrie 2022. Publicaţia online G4MEDIA scrie că în luna iulie, Arun a scris un articol în care afirma că Toader a ”promovat” legea recursului compensatoriu, prevedere din 2017 care a dus la eliberarea anticipată, din penitenciarele româneşti, a multor infractori. Fostul ministru a negat, în mod repetat, că ar fi fost responsabil de adoptarea acestei legi. Obiectul dosarului îl constituie acţiune în răspundere delictuală.

“Simplă info! Să ajutăm adevărul sa iasă la suprafaţă!

În repetate rânduri am tot postat despre recursul compensatoriu. Am arătat cum proiectul de lege a fost iniţiat de către guvernul condus de Cioloş, cum, în calitate de ministru, am arătat că MJ nu susţine iniţiativa legislativă, iar în controlul de constituţionalitate am susţinut neconstituţionalitatea legii adptate.

Cu toate acestea, văzând cum îmi este atribuita responsabilitatea iniţierii si susţinerii legii recursului compensatorii, în zilele următoare voi depune acţiune în instanta împotriva unuia dintre cei care au dezinformat în mod repetat! PS: nu merită să spun numele celui care astăzi a reluat afirmaţiile calomnioase!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook în data de 13 noiembrie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii