anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

TUIAȘI a ajuns la numărul total de înscrişi din 2018 la jumătatea perioadei din 2019

GALERIE
admitere
 • admitere
- +

Cu excepţia celei mai solicitate facultăţi, unde se finalizează azi, înscrierile la această universitate se încheie pe 25 iulie.

Aproape 2,5 candidaţi pe unul dintre locurile la buget s-au înregistrat la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice „Gherghe Asachi” din Iaşi, fără a fi luaţi în considerare eventualii absolvenţi de liceu care îşi vor depune şi astăzi dosarele la Politehnica ieşeană. Admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare se va încheia astăzi, urmând ca examenul grilă pe baza căruia se va face selecţia să se desfăşoare pe data de 22 iulie. Tot pe data de 22 iulie vor fi afişate şi rezultatele examenului, actele în original putând fi depuse fie în perioada 23-25 iulie, fie în perioada 26 – 29 iulie, rezultatele finale urmând să fie afişate în cea de-a doua parte a zilei de 29 iulie.

În ceea ce priveşte numărul total de dosare depuse până la finalul zilei de ieri, Politehnica ieşeană a reuşit să atragă deja un număr similar de absolvenţi cu cel de anul trecut, deşi perioada de admitere durează până săptămâna viitoare, pe data de 25 iulie. Astfel, până în acest moment au fost depuse 2.652 de dosare la taxă şi buget, anul trecut cifra depăşind cu puţin 2.700 de dosare. De asemenea, Politehnica ieşeană a depăşit deja cu un dosar numărul celor de la buget care au rămas la Politehnică, anul trecut, la finalul perioadei de admitere din luna iulie, după confirmarea locurilor, fiind depuse 2.574 de dosare, iar la finalul zilei de ieri erau înregistrate 2.575 de dosare la buget şi 77 la taxă. În ceea ce priveşte numărul de dosare la taxă, anul trecut au fost depuse şi confirmate 116 dosare pentru studiile de licenţă.

Pentru studiile de master, în cursul zilei de ieri au fost depuse 125 de dosare pentru locurile la buget şi 4 pentru cele la taxă, fiind în total 879 de dosare la buget şi 24 la taxă. Cifrele prezintă numărul de candidaţi unici, prezentaţi în timp real pe măsură ce se încriu la concursul de admitere de la TUIASI.

De asemenea, pe site-ul Politehnicii este prezentată doar prima opţiune a candidatului, acesta având posibilitatea ca, plătind o singură taxă de admitere şi cu un singur dosar, să se înscrie la toate facultăţile şi specializările de la TUIASI.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.