Fetiţa opărită cu ciorbă ieri seara este în stare foarte gravă. Cum este tratată?
„Fetita este într-un echilibru foarte fragil, iar tratamentul pentru care s-a optat asea (...)
citeste totduminica, 28.02.2021
Să fii student la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) nu înseamnă doar să urmezi cursurile uneia dintre cele mai bune universităţi din ţară. E o experienţă care te maturizează şi te pregăteşte pentru viaţă, gata să fii unul dintre cei mai buni când ieşi de pe băncile facultăţii. Pe lângă asta, e mai distractiv decât ţi-ai putea vreodată imagina.
Ştiai că la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii vei încerca să construieşti cea mai rezistentă structură din spaghete? La Mecanică iei un ARO vechi şi-l adaptezi la standarde moderne, sau faci o maşină de Formula 1 şi te întreci cu ea pe circuitele din Catalunya şi Hungaroring. La Textile-Pielărie îţi croieşti singur hainele, iar la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor afli exact din ce-s făcute laptopul şi telefonul tău.
Dar cum reuşeşte TUIAŞI să fie mai mult decât o bună universitate tehnică? Mai jos sunt descrise doar câteva dintre activităţile extracurriculare care-ţi stau la dispoziţie.
Stagii de practică în afară, la universităţi şi companii de prestigiu
An de an, prin parteneriatele pe care TUIAŞI le semnează cu alte universităţi şi companii străine, ai ocazia să pleci în vizite de studiu. Aici vei lua parte la proiecte alături de colegi din alte ţări sau vei lucra chiar în fabricile acestor companii.
În vara aceasta, de exemplu, un grup de 24 de studenţi şi patru cadre didactice de la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial a plecat în Bari, Italia, pentru un stagiu de practică la universităţi şi companii italiene de top. Acolo, tinerii au primit consiliere profesională şi au participat la stagii de practică în cadrul firmelor partenere.
Alţi 10 studenţi de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului au beneficiat de stagii de internship la Universitatea Politehnică din Torino, Italia. Timp de o lună, aceştia au realizat proiecte în colaborare cu studenţi italieni, au participat la sesiuni de training, au efectuat stagii în companii italiene şi vizite de studii la obiective industriale.
Te dezvolţi personal şi legi prietenii într-o organizaţie studenţească
Înscriindu-te într-o organizaţie studenţească, ai ocazia să-ţi cunoşti colegii mai bine, să legi prietenii şi alături de ei să te implici în tot felul de proiecte care îmbină învăţatul cu distracţia. Veţi lua parte la activităţi academice, artistice, sportive, dar şi de divertisment şi relaxare. O să faceţi atâtea chestii că te vei trezi schimbându-ţi poza de profil la Facebook din două în două zile.
Proiectele te vor aduce alături de studenţi din toată universitatea şi uneori chiar din tot oraşul. Vei participa la cursuri de formare, seminarii, workshop-uri şi conferinţe, dar vei organiza şi petreceri, baluri şi festivaluri, iar în vacanţe vei merge alături de colegii din asociaţie în team building la munte sau la mare. Împreună cu noii prieteni nu vei duce niciodată lipsă de activităţi creative, educaţionale, distractive şi inovaţionale.
Un bun exemplu este Festivalul de Artă şi Creaţie Gaudeamus, un concurs între asociaţiile studenţeşti din Iaşi care implică cele mai spectaculoase acte artistice create de acestea. Organizaţiile din tot oraşul se grupează în alianţe şi, sub sloganuri precum „Construim reacţii artistice”, se întrec în momente de umor, cântec satiric, teatru şi dans.
Cei din asociaţii nu duc niciodată lipsă de idei. Împreună veţi construi brazi de Crăciun din obiecte geometrice, veţi juca Counter Strike, League of Legends, FIFA, DotA şi altele în LAN party-uri masive, sau, dacă sunteţi mai old school, puteţi să vă întreceţi în şah şi table, veţi aduce la un loc pasionaţii de autoturisme la show-uri auto cu drifturi şi maşini tunate, veţi cânta folk în campus, pe holurile sau în faţa căminelor, veţi construi case eco din PET-uri, veţi învăţa Photoshop şi AutoCAD împreună şi veţi sta la o cafea cu oameni de succes din domeniul în care vreţi să profesaţi.
Vara îţi faci bagajul şi pleci cu colegii la munte sau la mare
După un an universitar în care ai fost la cursuri, ai învăţat pentru examene şi te-ai implicat în proiecte alături de colegi, vine vacanţa, când îţi faci rucsacul şi pleci într-o tabără de vară la munte sau la mare. De regulă, se pleacă la Predeal şi la Costineşti, iar taberele se dau în funcţie de performanţa academică sau de activităţile extracurriculare (voluntariat, participări la concursuri naţionale, internaţionale etc). Acolo te întâlneşti şi cu colegii din asociaţii şi împreună vă întreceţi în competiţii sportive, mergeţi la concerte şi petreceri pe plajă, vă bateţi cu apă şi cu prafuri colorate, cântaţi la karaoke, mergeţi în club şi faceţi focuri de tabără. În fiecare an, vreo 6.000 de studenţi din toată ţara se întâlnesc în taberele de vară şi petrec împreună, iau parte la activităţi de team building şi alte activităţi de dezvoltare personală bazate pe educaţie non-formală.
Pe lângă taberele mai sus menţionate, care vin de la Ministerul Tineretului şi Sportului, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi mai oferă anual, din fonduri proprii, şi câteva tabere în străinătate. Anul acesta, de exemplu, 46 de studenţi au plecat în Grecia, iar anul trecut s-a făcut un circuit european, în care tinerii au vizitat Austria, Germania, Franţa, Cehia.
De la student la expert
Acestea sunt doar câteva dintre activităţile extracurriculare de care pot beneficia studenţii TUIAŞI. Pe timp de vară, cine vrea se poate înscrie şi la cursurile gratuite de limba engleză, oferite printr-un acord cu două prestigioase universităţi din Marea Britanie, iar organizaţiile studenţeşti mai mereu au pregătite câte un curs sau seminar educativ.
Vrei să fii student la TUIAŞI? Înscrie-te între 7 – 25 septembrie!
Cuvinte cheie: + tuiasi, asachi, iasi, universitate, admitere, septembrie 2015, inginer, arhitect, student, stagiu de practica, companii, obiective, licentiat, expert, master
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Arestarea rapperului Pablo Hasel a provocat noi violenţa la Barcelona
Bugetarii pot rămâne angajaţi până la vârsta de 70 de ani. Nu pot însă cumula pensia cu salariul
Un imens aisberg, cât aglomeraţia Parisului sau Londrei de mare, se desprinde din Antarctica
Ce spune ministrul Muncii despre majorarea pensiilor cu 40%: “Doar nu îi doare gura”
Iaşul a urcat pe un nedorit loc III în ţară în funcţie de numărul cazurilor de COVID
Cântecul ales pentru a reprezenta Cipru la Eurovision a provocat controverse majore
Numărul infectărilor cu noul coronavirus a urcat la 2.830 de cazuri în ultimele 24 de ore
Patru comune din judeţ sunt în scenariul roşu. Care este cea mai afectată localitate
Jandarmii au amendat un preot fiindcă le-a urat să ajungă în Rai cu toată familia
Alte trei centre de vaccinare vor funcţiona în judeţ de la 1 martie
Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanţe, şi-a găsit un loc călduţ la Federaţia de Rugby
Femeia care a omorât două fete cu maşina recunoaşte că a încurcat pedalele
Un pacient de 80 de ani a murit după ce a căzut de la etajul cinci al Spitalului Judeţean Constanta
Rareş Bogdan îl “înţeapă” pe Dan Barna după incidentul cu ochelarii din Camera Deputaţilor
Guardiola se miră de victoriile pe bandă rulantă ale echipei sale: Nu este normal
Fetiţa opărită cu ciorbă ieri seara este în stare foarte gravă. Cum este tratată?
Medic: În scenariul cel mai optimist, revenim la normalitate la finele lui septembrie
O şoferiţă din Iaşi bine “aghesmuită” a intrat cu maşina într-un stâlp de pe marginea drumului
Un autoturism s-a izbit într-o curbă periculoasă de o autoutilitară: două persoane au murit pe loc
Profesorul Alexadru Rafila: Noua tulpină de coronavirus circulă în toate judeţele României
Statele Unite au aprobat al treilea vaccin anti-Covid: Johnson & Johnson
Bebeluş născut în autospeciala SMURD, în drum spre maternitate
Intervenţie la limită! Trei persoane, salvate dupa ce au rămas blocate într-un lac din Şipote
Ce spune ministrul Muncii despre cumulul pensiei cu salariul în sistemul public
Legea salarizării va fi modificată! Ce se întâmplă cu sporurile bugetarilor?
VIDEO: Maşinăria care înghite dioxid de carbon şi-l transformă în piatră
Descoperire excepţională a unui luxos car ceremonial roman la Pompei
Fred Segal, legendar creator de modă de la Los Angeles, a murit la vârsta de 87 de ani
Copii aduşi de urgenţă la Iaşi după ce au fost opăriţi cu ciorbă! Variantele luate în calcul
Românii se programează la vaccinare cu o viteză de 302 persoane pe minut
Managerul Spitalului Găeşti îi dă replica lui Arafat pe tema camerelor hiperbare
Raluca Turcan vorbeşte despre o nouă creştere a alocaţiilor pentru copii
VIDEO: Femeie decedată şi alte două persoane rănite după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat
VIAȚA DE ASOCIAȚIE (56) - Contravenții și sancțiuni (III). Sancțiuni în sarcina administratorului
Cehia, cu cea mai mare rată de contaminare cu covid-19 din lume, intră de luni în carantină parţială
Florin Cîţu: Astăzi livrăm primele doze de vaccin AstraZeneca, 21.600, către Republica Moldova
FOTO: Tiger Woods se recuperează bine după accidentul de marţi, anunţă anturajul sportivului
Alin Petrache, reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Rugby
O navă israeliană care transporta maşini, lovită de explozie la Golful Oman
Cum a înghiţit o companie a Primărie milioane fără să producă mai nimic
Un senator AUR a adus omagiu pentru Mişcarea Legionară la tribuna Parlamentului
Elevii pot împărţi mărţişoare şi flori în şcoală. Ce spune ministrul Educaţiei
VIDEO: Modul amuzant în care premierul Israelului promovează vaccinarea anti-COVID
Două dintre fiicele lui Maradona, audiate în cadrul anchetei privind moartea fostului fotbalist
Vaccinul Johnson & Johnson, recomandat în SUA de o comisie de experţi
2,5 milioane de persoane au murit din cauza pandemiei în întreaga lume de la finalul anului 2019
Programarea pentru vaccinarea cu serul Pfizer/BioNTech, reluată de sâmbătă
Specialiștii ieșeni, despre eficacitatea vaccinurilor și diferențele dintre acestea
O nouă ratare de impunere a unui viceprimar. Va fi băgat pe ușa din dos?
Nicolae GRECUVolei, handbal, rugby |
Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)
Eugen MUNTEANUMonumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III) |
pr. Constantin STURZUÎnsemnări pentru predica de mâine |
arh. Ionel OANCEAForma oraşului |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.