TUIAȘI: Cum devii om de succes în câțiva ani de facultate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 28.02.2021

Advertorial

TUIAȘI: Cum devii om de succes în câțiva ani de facultate

GALERIE
poza 1 - Studenți TUIAȘIpoza 2 - Deplasări în străinătatepoza 3 - Concursuri studențeștipoza 4 - Competiții studențeștipoza 5 - Tabără de varăpoza 6 - Drumeții cu ligapoza 7 - Competiții sportive studențeștipoza 8 - Marș studențescpoza 9 - Absolvenți TUIAȘI
 • poza 1 - Studenți TUIAȘI
 • poza 2 - Deplasări în străinătate
 • poza 3 - Concursuri studențești
 • poza 4 - Competiții studențești
 • poza 5 - Tabără de vară
 • poza 6 - Drumeții cu liga
 • poza 7 - Competiții sportive studențești
 • poza 8 - Marș studențesc
 • poza 9 - Absolvenți TUIAȘI
- +

Să fii student la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) nu înseamnă doar să urmezi cursurile uneia dintre cele mai bune universităţi din ţară. E o experienţă care te maturizează şi te pregăteşte pentru viaţă, gata să fii unul dintre cei mai buni când ieşi de pe băncile facultăţii. Pe lângă asta, e mai distractiv decât ţi-ai putea vreodată imagina.

 

Ştiai că la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii vei încerca să construieşti cea mai rezistentă structură din spaghete? La Mecanică iei un ARO vechi şi-l adaptezi la standarde moderne, sau faci o maşină de Formula 1 şi te întreci cu ea pe circuitele din Catalunya şi Hungaroring. La Textile-Pielărie îţi croieşti singur hainele, iar la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor afli exact din ce-s făcute laptopul şi telefonul tău.

Dar cum reuşeşte TUIAŞI să fie mai mult decât o bună universitate tehnică? Mai jos sunt descrise doar câteva dintre activităţile extracurriculare care-ţi stau la dispoziţie.

Stagii de practică în afară, la universităţi şi companii de prestigiu

 

An de an, prin parteneriatele pe care TUIAŞI le semnează cu alte universităţi şi companii străine, ai ocazia să pleci în vizite de studiu. Aici vei lua parte la proiecte alături de colegi din alte ţări sau vei lucra chiar în fabricile acestor companii.

În vara aceasta, de exemplu, un grup de 24 de studenţi şi patru cadre didactice de la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial a plecat în Bari, Italia, pentru un stagiu de practică la universităţi şi companii italiene de top. Acolo, tinerii au primit consiliere profesională şi au participat la stagii de practică în cadrul firmelor partenere.

Alţi 10 studenţi de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului au beneficiat de stagii de internship la Universitatea Politehnică din Torino, Italia. Timp de o lună, aceştia au realizat proiecte în colaborare cu studenţi italieni, au participat la sesiuni de training, au efectuat stagii în companii italiene şi vizite de studii la obiective industriale.

Te dezvolţi personal şi legi prietenii într-o organizaţie studenţească

Înscriindu-te într-o organizaţie studenţească, ai ocazia să-ţi cunoşti colegii mai bine, să legi prietenii şi alături de ei să te implici în tot felul de proiecte care îmbină învăţatul cu distracţia. Veţi lua parte la activităţi academice, artistice, sportive, dar şi de divertisment şi relaxare. O să faceţi atâtea chestii că te vei trezi schimbându-ţi poza de profil la Facebook din două în două zile.

Proiectele te vor aduce alături de studenţi din toată universitatea şi uneori chiar din tot oraşul. Vei participa la cursuri de formare, seminarii, workshop-uri şi conferinţe, dar vei organiza şi petreceri, baluri şi festivaluri, iar în vacanţe vei merge alături de colegii din asociaţie în team building la munte sau la mare. Împreună cu noii prieteni nu vei duce niciodată lipsă de activităţi creative, educaţionale, distractive şi inovaţionale.

Un bun exemplu este Festivalul de Artă şi Creaţie Gaudeamus, un concurs între asociaţiile studenţeşti din Iaşi care implică cele mai spectaculoase acte artistice create de acestea. Organizaţiile din tot oraşul se grupează în alianţe şi, sub sloganuri precum „Construim reacţii artistice”, se întrec în momente de umor, cântec satiric, teatru şi dans.

Cei din asociaţii nu duc niciodată lipsă de idei. Împreună veţi construi brazi de Crăciun din obiecte geometrice, veţi juca Counter Strike, League of Legends, FIFA, DotA şi altele în LAN party-uri masive, sau, dacă sunteţi mai old school, puteţi să vă întreceţi în şah şi table, veţi aduce la un loc pasionaţii de autoturisme la show-uri auto cu drifturi şi maşini tunate, veţi cânta folk în campus, pe holurile sau în faţa căminelor, veţi construi case eco din PET-uri, veţi învăţa Photoshop şi AutoCAD împreună şi veţi sta la o cafea cu oameni de succes din domeniul în care vreţi să profesaţi.

Vara îţi faci bagajul şi pleci cu colegii la munte sau la mare

După un an universitar în care ai fost la cursuri, ai învăţat pentru examene şi te-ai implicat în proiecte alături de colegi, vine vacanţa, când îţi faci rucsacul şi pleci într-o tabără de vară la munte sau la mare. De regulă, se pleacă la Predeal şi la Costineşti, iar taberele se dau în funcţie de performanţa academică sau de activităţile extracurriculare (voluntariat, participări la concursuri naţionale, internaţionale etc). Acolo te întâlneşti şi cu colegii din asociaţii şi împreună vă întreceţi în competiţii sportive, mergeţi la concerte şi petreceri pe plajă, vă bateţi cu apă şi cu prafuri colorate, cântaţi la karaoke, mergeţi în club şi faceţi focuri de tabără. În fiecare an, vreo 6.000 de studenţi din toată ţara se întâlnesc în taberele de vară şi petrec împreună, iau parte la activităţi de team building şi alte activităţi de dezvoltare personală bazate pe educaţie non-formală.

Pe lângă taberele mai sus menţionate, care vin de la Ministerul Tineretului şi Sportului, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi mai oferă anual, din fonduri proprii, şi câteva tabere în străinătate. Anul acesta, de exemplu, 46 de studenţi au plecat în Grecia, iar anul trecut s-a făcut un circuit european, în care tinerii au vizitat Austria, Germania, Franţa, Cehia.

De la student la expert

Acestea sunt doar câteva dintre activităţile extracurriculare de care pot beneficia studenţii TUIAŞI. Pe timp de vară, cine vrea se poate înscrie şi la cursurile gratuite de limba engleză, oferite printr-un acord cu două prestigioase universităţi din Marea Britanie, iar organizaţiile studenţeşti mai mereu au pregătite câte un curs sau seminar educativ.

Vrei să fii student la TUIAŞI? Înscrie-te între 7 – 25 septembrie!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.