Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial

TUIAȘI: Cum devii om de succes în câțiva ani de facultate

GALERIE
poza 1 - Studenți TUIAȘIpoza 2 - Deplasări în străinătatepoza 3 - Concursuri studențeștipoza 4 - Competiții studențeștipoza 5 - Tabără de varăpoza 6 - Drumeții cu ligapoza 7 - Competiții sportive studențeștipoza 8 - Marș studențescpoza 9 - Absolvenți TUIAȘI
  • poza 1 - Studenți TUIAȘI
  • poza 2 - Deplasări în străinătate
  • poza 3 - Concursuri studențești
  • poza 4 - Competiții studențești
  • poza 5 - Tabără de vară
  • poza 6 - Drumeții cu liga
  • poza 7 - Competiții sportive studențești
  • poza 8 - Marș studențesc
  • poza 9 - Absolvenți TUIAȘI
- +

Să fii student la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) nu înseamnă doar să urmezi cursurile uneia dintre cele mai bune universităţi din ţară. E o experienţă care te maturizează şi te pregăteşte pentru viaţă, gata să fii unul dintre cei mai buni când ieşi de pe băncile facultăţii. Pe lângă asta, e mai distractiv decât ţi-ai putea vreodată imagina.

 

Ştiai că la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii vei încerca să construieşti cea mai rezistentă structură din spaghete? La Mecanică iei un ARO vechi şi-l adaptezi la standarde moderne, sau faci o maşină de Formula 1 şi te întreci cu ea pe circuitele din Catalunya şi Hungaroring. La Textile-Pielărie îţi croieşti singur hainele, iar la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor afli exact din ce-s făcute laptopul şi telefonul tău.

Dar cum reuşeşte TUIAŞI să fie mai mult decât o bună universitate tehnică? Mai jos sunt descrise doar câteva dintre activităţile extracurriculare care-ţi stau la dispoziţie.

Stagii de practică în afară, la universităţi şi companii de prestigiu

 

An de an, prin parteneriatele pe care TUIAŞI le semnează cu alte universităţi şi companii străine, ai ocazia să pleci în vizite de studiu. Aici vei lua parte la proiecte alături de colegi din alte ţări sau vei lucra chiar în fabricile acestor companii.

În vara aceasta, de exemplu, un grup de 24 de studenţi şi patru cadre didactice de la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial a plecat în Bari, Italia, pentru un stagiu de practică la universităţi şi companii italiene de top. Acolo, tinerii au primit consiliere profesională şi au participat la stagii de practică în cadrul firmelor partenere.

Alţi 10 studenţi de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului au beneficiat de stagii de internship la Universitatea Politehnică din Torino, Italia. Timp de o lună, aceştia au realizat proiecte în colaborare cu studenţi italieni, au participat la sesiuni de training, au efectuat stagii în companii italiene şi vizite de studii la obiective industriale.

Te dezvolţi personal şi legi prietenii într-o organizaţie studenţească

Înscriindu-te într-o organizaţie studenţească, ai ocazia să-ţi cunoşti colegii mai bine, să legi prietenii şi alături de ei să te implici în tot felul de proiecte care îmbină învăţatul cu distracţia. Veţi lua parte la activităţi academice, artistice, sportive, dar şi de divertisment şi relaxare. O să faceţi atâtea chestii că te vei trezi schimbându-ţi poza de profil la Facebook din două în două zile.

Proiectele te vor aduce alături de studenţi din toată universitatea şi uneori chiar din tot oraşul. Vei participa la cursuri de formare, seminarii, workshop-uri şi conferinţe, dar vei organiza şi petreceri, baluri şi festivaluri, iar în vacanţe vei merge alături de colegii din asociaţie în team building la munte sau la mare. Împreună cu noii prieteni nu vei duce niciodată lipsă de activităţi creative, educaţionale, distractive şi inovaţionale.

Un bun exemplu este Festivalul de Artă şi Creaţie Gaudeamus, un concurs între asociaţiile studenţeşti din Iaşi care implică cele mai spectaculoase acte artistice create de acestea. Organizaţiile din tot oraşul se grupează în alianţe şi, sub sloganuri precum „Construim reacţii artistice”, se întrec în momente de umor, cântec satiric, teatru şi dans.

Cei din asociaţii nu duc niciodată lipsă de idei. Împreună veţi construi brazi de Crăciun din obiecte geometrice, veţi juca Counter Strike, League of Legends, FIFA, DotA şi altele în LAN party-uri masive, sau, dacă sunteţi mai old school, puteţi să vă întreceţi în şah şi table, veţi aduce la un loc pasionaţii de autoturisme la show-uri auto cu drifturi şi maşini tunate, veţi cânta folk în campus, pe holurile sau în faţa căminelor, veţi construi case eco din PET-uri, veţi învăţa Photoshop şi AutoCAD împreună şi veţi sta la o cafea cu oameni de succes din domeniul în care vreţi să profesaţi.

Vara îţi faci bagajul şi pleci cu colegii la munte sau la mare

După un an universitar în care ai fost la cursuri, ai învăţat pentru examene şi te-ai implicat în proiecte alături de colegi, vine vacanţa, când îţi faci rucsacul şi pleci într-o tabără de vară la munte sau la mare. De regulă, se pleacă la Predeal şi la Costineşti, iar taberele se dau în funcţie de performanţa academică sau de activităţile extracurriculare (voluntariat, participări la concursuri naţionale, internaţionale etc). Acolo te întâlneşti şi cu colegii din asociaţii şi împreună vă întreceţi în competiţii sportive, mergeţi la concerte şi petreceri pe plajă, vă bateţi cu apă şi cu prafuri colorate, cântaţi la karaoke, mergeţi în club şi faceţi focuri de tabără. În fiecare an, vreo 6.000 de studenţi din toată ţara se întâlnesc în taberele de vară şi petrec împreună, iau parte la activităţi de team building şi alte activităţi de dezvoltare personală bazate pe educaţie non-formală.

Pe lângă taberele mai sus menţionate, care vin de la Ministerul Tineretului şi Sportului, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi mai oferă anual, din fonduri proprii, şi câteva tabere în străinătate. Anul acesta, de exemplu, 46 de studenţi au plecat în Grecia, iar anul trecut s-a făcut un circuit european, în care tinerii au vizitat Austria, Germania, Franţa, Cehia.

De la student la expert

Acestea sunt doar câteva dintre activităţile extracurriculare de care pot beneficia studenţii TUIAŞI. Pe timp de vară, cine vrea se poate înscrie şi la cursurile gratuite de limba engleză, oferite printr-un acord cu două prestigioase universităţi din Marea Britanie, iar organizaţiile studenţeşti mai mereu au pregătite câte un curs sau seminar educativ.

Vrei să fii student la TUIAŞI? Înscrie-te între 7 – 25 septembrie!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri