anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Advertorial

TUIAŞI: Învăţământ tehnic de top şi studenţie de neuitat

GALERIE
foto 1foto 2foto 3foto 4foto 5foto 6foto 7foto 8foto 9foto 10foto 11foto 12foto 13foto 14foto 15foto 16foto 17foto 18foto 19foto 20
 • foto 1
 • foto 2
 • foto 3
 • foto 4
 • foto 5
 • foto 6
 • foto 7
 • foto 8
 • foto 9
 • foto 10
 • foto 11
 • foto 12
 • foto 13
 • foto 14
 • foto 15
 • foto 16
 • foto 17
 • foto 18
 • foto 19
 • foto 20
- +

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) te aşteaptă învăţământ tehnic de calitate, alături de o echipă de profesori deschişi, răbdători şi apropiaţi de studenţi. De la cei tineri şi entuziaşti la aceia care au format zeci de generaţii de-a lungul timpului, profesorii TUIAŞI sunt pregătiţi să-ţi ghideze primii paşi adevăraţi spre viitorul tău. Indiferent de planurile şi aspiraţiile tale, fie că vrei să devii programator, să proiectezi maşini sau avioane, să construieşti clădiri impresionante şi durabile, să reamenajezi porturi sau albiile râurilor, să creezi nanomateriale sau superaliaje metalice, există un loc pentru tine la cea mai bună universitate tehnică din Moldova, într-una dintre cele 11 facultăţi.


Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino”

 Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” de la TUIAŞI este locul unde vei avea posibilitatea, în cei şase ani de studiu, să-ţi schiţezi şi construieşti viitorul, în machete, planşe şi schiţe. Vei lucra, alături de colegii tăi, la proiecte care să te reprezinte, iar după ce termini facultatea vei beneficia de o diplomă recunoscută în Uniunea Europeană şi de cunoştinţe care te vor ajuta să îmbini armonios noţiunile teoretice cu abilităţile practice.

Pe băncile facultăţii vei fi impresionat de frumuseţea  monumentelor celebre ale istoriei arhitecturii, de ingeniozitatea şi profunzimea ideilor prezentate la cursuri, seminarii şi în orele de atelier. Aceste cunoştinţe le vei putea folosi în cadrul atelierului de proiectare, pe parcursul tuturor anilor de studenţie. Cursurile de restaurări, design interior şi peisagistică te vor îndruma să-ţi pliezi viziunile artistice pe cerinţele tehnice şi realităţile economice de pe piaţă. În acest sens, vei putea să studiezi discipline din domenii conexe, precum construcţii şi instalaţii, dar şi economie, marketing, sociologie şi management.Astfel, la sfârşitul facultăţii, nu doar că vei reuşi să-ţi pui ideile în practică, folosind tehnologii moderne de proiectare asistată de calculator, dar vei şti şi cum să te integrezi într-un colectiv de specialişti în arhitectură şi urbanism. Iar dacă vei dori să lucrezi în administraţie, învăţământ sau cercetare, cu siguranţă vei avea competenţele necesare.


Facultatea de Automatică şi Calculatoare

 Cum profesiile de inginer IT sau programator sunt printre cele mai căutate şi cele mai bine plătite, Facultatea de Automatică şi Calculatoare (AC) este un pariu sigur. Şi într-o zi vei avea şansa să lucrezi chiar la Google sau Microsoft. Pe perioada studenţiei poţi dobândi competenţe în: structura şi arhitectura sistemelor de calcul, sisteme bazate pe microprocesoare, limbaje de programare, sisteme de aplicaţii software, inteligenţă artificială şi sisteme expert, ingineria sistemelor de control, sisteme evoluate de conducere, roboţi şi sisteme automatizate de producţie, automatizări industriale.

Ca student la AC îţi poţi găsi un loc de muncă chiar din timpul studiilor, sau imediat după terminarea facultăţii. Facultatea de Automatică şi Calculatoare are legături strânse cu firme importante ca Microsoft, IBM, Continental, Endava, Capgemini, Pentalog, Freescale Romania, Delphi, Yonder, Ness, Softvision, Thinslices, Amazon, care au angajat sau au primit în practică, de-a lungul timpului, absolvenţi AC.Alături de Liga Studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare (LSAC), poţi participa la cursuri şi workshop-uri de programare, te poţi întrece în crearea de aplicaţii pentru web şi pentru desktop, dar şi în modelarea circuitelor digitale. De asemenea, te poţi relaxa participând la maratoane de filme, jocuri în aer liber sau pe calculator, ori crea sisteme de iluminat de Crăciun. LSAC organizează concursuri, acţiuni şi manifestări, printre care cele mai cunoscute sunt Thinking in code, PC Games, IT Marathon.

Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului

 Cu o diplomă de absolvent al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului (FICPM) de la TUIAŞI te poţi angaja în industria alimentară, farmaceutică, cosmetică sau chimică (în producţie sau în laboratoare de analiză), protecţia mediului, dar şi în cercetare sau învăţământ. De-a lungul studiilor vei învăţa cum se combină tot felul de substanţe, vei afla cum se obţin pâinea, berea, vinul, săpunul, iaurtul sau antibioticele, detergenţii, vopselurile, materialele plastice şi hârtia şi vei experimenta diverse reacţii în lanţ. Dacă te interesează aspectele economice în inginerie sau protecţia mediului, dorind să te implici în evaluări, remedierea şi managementul mediului, tot FICPM este locul potrivit pentru tine. Înscrie-te în Asociaţia Studenţilor Chimişti (CHEMIS) şi te poţi implica în proiecte sociale, profesionale, de mediu şi de îmbunătăţire şi promovare a vieţii studenţeşti la nivel naţional şi internaţional.

Studiile de inginerie chimică, ingineria mediului şi inginerie şi management au tradiţie şi vizibilitate naţională, facultatea stabilind relaţii cu peste 30 de parteneri economici şi agentii guvernamentale importante. Astfel, pe parcursul studiilor poţi face stagii de practică la instiţutii precum Agroindustriala Bucium SA, Antibiotice Iaşi, ApaVital Iaşi, BlueNote Communications, Ceproplast Impex Iaşi, Ceramica Iaşi, Delphi Iaşi, Grupul VelPitar, CET Iaşi, Electra, Technosteel LBR, BMT Aerospace, Servunion, Chemical Company Iaşi, Salubris Iaşi, ApaServ Neamţ, Agentia pentru Protectia Mediului Iaşi, Green Fiber International, Aper, Rom Trading, Aerostar Bacău, Feromet, Panifcom, Azomureş şi altele.Peste 90% dintre absolvenţii FICPM se angajează la instituţii prestigioase după terminarea facultăţii, care recruteaza tineri încă din timpul studenţiei. Printre angajatori se numără Antibiotice Iaşi, CHIMCOMPLEX Borzeşti, Catia V5, POLIPHARMA, Coca Cola HBC, Chemical Company, PPG Industries, Histeresis, Feromet "M", JobConnect şi Ronera Rubber.

Facultatea de Construcţii şi Instalaţii

 Facultatea de Construcţii şi Instalaţii (CI) de la TUIAŞI ocupă primul loc în clasificarea naţională a facultăţilor de profil şi este singura facultate din România dotată cu o platformă seismică. Cu ajutorul acestei platforme poţi vedea încercări experimentale pe acţiuni şi modelele lor la acţiunea cutremurelor. Alături de noi vei învăţa să construieşti clădiri care plutesc pe apă, zgârie-nori, reţele de metrouri şi poduri care unesc continente.

Activităţile practice se îmbină cu expunerea noţiunilor teoretice şi cu prezentarea celor mai actuale materiale, echipamente şi tehnologii utilizate pentru realizarea construcţiilor. Instituţia se numără printre puţinele facultăţi din Iaşi unde poţi studia în limba engleză, sub îndrumarea unor profesori de prestigiu naţional şi internaţional, membri plini sau corespondenţi ai Academiei de Ştiinţe Tehnice. Şi, ca să fii la curent cu ultimele noutăţi din domeniul construcţiilor, la CI se organizează permanent sesiuni de comunicări ştiinţifice, concursuri profesionale, conferinţe prilejuite de vizita unor specialişti din universităţi de prestigiu, cursuri de formare continuă, prelegeri şi simpozioane. De asemenea, Facultatea de Construcţii şi Instalaţii încurajează implicarea studenţilor în proiecte în care se pot manifesta creativitatea şi originalitatea, cum ar fi crearea celui mai înalt turn sau a celei mai rezistente structuri din spaghete.

Încă din timpul facultăţii îţi oferim cursuri de specializare şi workshop-uri gratuite, precum şi programe de internship în care îţi poţi perfecţiona pregătirea. În plus, poţi participa la stagii de practică într-o întreprindere privată în care vei primi burse şi îţi vei îmbogăţi cunoştinţele teoretice prin dobândirea de abilităţi practice, îţi vei dezvolta şi extinde reţeaua de contacte profesionale, îţi vei spori oportunităţile de angajare după terminarea studiilor, îţi vei dezvolta capacitatea de planificare a carierei şi vei învăţa, încă de pe băncile facultăţii, care este cariera care ţi se potriveşte.

Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial

 La Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial (CMMI) vei studia tehnologia construcţiilor de maşini, mecanica fină şi nanotehnologiile şi vei afla cum funcţionează sistemele hidraulice şi pneumatice, cum se realizează exploatarea şi întreţinerea maşinilor şi utilajelor sau cum se controlează şi proiectează echipamentele de sudură. Tot aici vei învăţa cum se proiectează maşinile inteligente, care creează şi controlează alte maşini, dar şi strategiile după care sunt conduse mari fabrici şi companii.

După absolvire poţi deveni proiectant de sisteme productive, proiectant de sisteme care captează energia verde, întreprinzător particular, manager, inspector de credite în banci, expert sau consultant în probleme tehnico-economice şi poţi desfăşura activităţi de asigurare a calităţii, de proiectare asistată de calculator sau de prognoză, planificare şi investiţii. De asmenea, vei păstra legătura cu profesorii tăi, devenind Alumni în Asociaţia Absolvenţilor de Construcţii de Maşini.

CMMI are legături strânse cu parteneri industriali şi economici şi se asigură că tu vei fi unul dintre angajaţii unor companii importante, precum Delphi, Continental, Dacia-Renault, OMA Group, ArcelorMittal, E.ON Gaz şi altele.

Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei

 Dacă vrei să afli cum se construiesc circuitele integrate pentru stick-uri de memorie, computere sau smartphone-uri sau te interesează transmisiile radio şi TV şi cum funcţionează telefonia mobilă, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) de la TUIAŞI este locul pentru tine.

Devenind student la una dintre cele mai bune facultăţi de profil din ţară, aici vei deprinde alături de 1.000 de colegi competenţele necesare, din punct de vedere practic şi teoretic, proiectării, testării şi întreţinerii echipamentelor industriale complexe, precum cele radio, de televiziune sau destinate automobilelor. La finalul studiilor vei putea elabora soluţii creative în comunicaţii, nanotehnologii şi tehnologia informaţiei.

Ca absolvent al ETTI, te vei putea angaja la firme de top din România, specializate în proiectarea de circuite şi sisteme electronice folosind microcontrolere şi procesoare de semnal (Continental Iaşi, Timişoara, Sibiu), dezvoltarea aplicaţiilor pentru electronica auto (Continental), proiectarea circuitelor integrate analogice şi digitale în Iaşi (Silicon Service, AMD, Fujitsu, NoBug, Pentalog) şi Bucureşti (Infineon, Microchip, OnSemiconductor, eSilicon, O2Micro), servicii, exploatare, dezvoltare pentru marii operatori din domeniul telecomunicaţiilor (Orange, Vodafone, Telekom), proiectarea de echipamente şi aplicaţii software pentru comunicaţii (Lucent-Alcatel, Infineon, ITC Networks, Alvarion). Poţi face asta derulând un proiect de licenţă pe teme sugerate de către firme de specialitate, desfăşurând pe parcursul studiilor stagii de practică la sediul companiilor, precum şi obţinând rezultate remarcabile la concursurile studenţeşti de profil, naţionale şi internaţionale.

Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată

 În laboratoarele moderne, dotate cu aparatură de ultimă generaţie, ale Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată (IEEIA) de la TUIAŞI, vei învăţa cum să contribui la realizarea unor sisteme electrice sau IT performante (mijloace de transport, sisteme de generare şi transport a energiei, sisteme de măsură şi control, sisteme de analiză şi prelucrare a datelor, sisteme de diagnoză).

La IEEIA poţi face stagii de practică şi, după terminarea facultăţii, te poţi anagaja la firme precum Continental Automotive, Transelectrica, EON, Sonovision, Danieli Engineering Romania, Arcelor Mittal Galaţi, Delphi Diesel Systems, General Electric, Tenaris Silcotub, Renault, Electroalfa, Electra, Kober, Schneider, Philips, GFK Romania, DAS SRL, Electromontaj SA, Elsaco, Microsoft, Siemens, Xerox, Quartz Matrix etc. Ca absolvent al facultăţii vei putea lucra în proiectare, execuţie, exploatarea şi întreţinerea echipamentelor electrice, cercetare, învăţământ, energetică, apărare, transporturi sau administraţie.

Cu o rată de angajare în creşetere, anul trecut de peste 90%, inginerii formaţi la IEEIA primesc cunoştinţe solide din domeniul tehnologiilor informatice, al curenţilor tari sau al celor slabi, precum şi al managementului economic. Ei sunt solicitaţi în industria şi cercetarea din întreg spaţiul Uniunii Europene. Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată din Iaşi are numeroase parteneriate şi colaborări cu mediul industrial. Cinci din primii zece oameni de afaceri ieşeni sunt absolvenţi ai IEEIA. În colaborare cu societăţile comerciale, cadrele didactice ale facultăţii desfăşoară numeroase proiecte de cercetare ştiinţifică care aduc finanţare substanţială în comunitatea locală. Prin astfel de proiecte, partenerii economici beneficiază şi de rezultatele cercetării prin produsele, proiectele şi tehnologiile realizate.

Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului

 La Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului (FHGIM) nu doar că înveţi cum să construieşti baraje, să reamenajezi albia unui râu sau un port, dar afli şi despre protejarea mediului, ce se ascunde sub pământ şi Sisteme Informatice Geografice. La FHGIM vei dezvolta, alături de colegi şi profesori, soluţii în ce priveşte dezvoltarea durabilă şi, în funcţie de specializarea aleasă, vei deveni specialist în evaluarea proprietăţilor imobiliare şi a riscurilor de mediu, amenajarea complexă a bazinelor hidrografice şi portuare, protecţia şi conservarea calităţii apei şi solului, gospodărirea apelor sau valorificarea terenurilor agricole.

Printre realizările profesorilor şi specialiştilor de la FHGIM se numără amenajarea albiei râului Bahlui în zona urbană, realizarea cadastrului general al oraşului Iaşi, expertize tehnice în domeniile de specialitate şi monitorizarea factorilor de mediu, iar în cadrul facultăţii funcţioneză  un centru de cercetare pentru hidroamenajări şi protecţia mediului. De asemenea, FHGIM este renumită pentru dezvoltarea unei puternice şcoli a creativităţii tehnice, recunoscute la nivel naţional şi internaţional prin diplomele şi medaliile obţinute.FHGIM îţi oferă posibilitatea ca timp de patru ani să dobândeşti şi o formare temeinică pentru ca la sfârşitul facultăţii să poţi activa în unităţi de cercetare, proiectare, execuţie, exploatare şi întreţinere a lucrărilor hidrotehnice, în serviciile publice, agenţii şi inspectorate de protecţia mediului sau servicii cadastrale. Printre principalii angajatori se numără: Administraţia Naţională „Apele Române”, Agenţia Naţională de Protecţie a Mediului, Garda de mediu, organizaţii neguvernamentale, birouri de specialitate ale administraţiilor locale (primării), Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, birouri şi firme de proiectare, firme de construcţii, firme de consultanţă pentru accesarea fondurilor europene.

Facultatea de Mecanică

 În laboratoarele de ultimă generaţie ale Facultăţii de Mecanică de la TUIAŞI vei testa motoare şi turbine şi vei face experimente în domeniile micro-roboticii, micro-sistemelor electro-magnetice sau energiilor regenerabile. Vei construi maşini de curse, vei proiecta avioane, vei crea automobile hibrid sau vei recondiţiona vechile Dacii şi vei realiza dispozitive electro-mecanice miniaturale. După patru ani de facultate vei avea competenţele tehnice necesare pentru a proiecta noi maşini, utilaje şi tehnologii, devenind astfel expert tehnic sau managerul unei firme de specialitate. Proiectele de cercetare ale facultăţii cuprind cooperari cu alte universităţi din România şi din străinătate, cât şi cu companii industriale precum Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Tehnică, Renault Tehnologie Roumanie, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Turbomotoare COMOTI – Bucureşti, Dacia Automobile SA – Piteşti.

Ca student la Mecanică ai ocazia să înveţi nu doar de la profesori, ci şi de la colegii mai mari. Studenţii facultatii au fost cei care au construit primul roadster românesc la lucrarea de diplomă şi o maşină de Formula 1 cu care s-au întrecut într-o competiţie internaţională pe circuitele din Catalunya şi Hungaroring. Apoi au lucrat la reinventarea mărcii ARO – noul model poate fi văzut chiar la intrarea în facultate – şi la alte proiecte menite să revoluţioneze industria de automobile. Poţi să te alături şi Ligii Studenţilor Facultatii de Mecanica, care se implică în tot felul de acţiuni creative. Astfel, la Expo & Burn au realizat o expoziţie de maşini şi concursuri de drift, la care au şi participat cu o maşină de drift echipată de ei.Companii multinaţionale de renume, precum Renault Technologie Roumanie, Continental, Delphi, Comoti, Komet, BMT, TotalGaz, Danieli şi Sonovision, care şi-au deschis filiale în zona Moldovei, menţin legături profesionale cu instituţia atât prin angajarea absolvenţilor Facultăţii de Mecanică, cât şi prin programe de pregătire specifice. Ai ocazia de a profita de aceste legături, a face stagii de practică şi a-ţi asigura încă din timpul facultăţii un loc de muncă bine plătit în domeniu. Tenaris Silcotub ofera burse in valoare de 2.400€ pe an studenţilor cu rezultate excepţionale care participă la competiţia pentru bursele Roberto Rocca. De asemenea, abolvenţii noştri se pot angaja la reprezentanţe şi service-uri auto, centre de diagnoză şi daune auto, societăţi de asigurare, la Registrul Auto Român (RAR), la Autoritatea Rutieră Română, la Grup Renault Romania – platforma Dacia Pitesti, la Uzina Ford Craiova, în unităţi de transport persoane / marfă sau în unităţi de producţie agricolă şi industrie alimentară, de comercializare, consultanţă şi asistenţă tehnică (Agritehnica Iaşi, Vel Pitar, New Holland Agriculture, Killer Suceava, Green Expert Iaşi, S.C.Moldova-Tigănaşi-Iaşi,  Sermecom Iaşi, Rarăul Câmpulung Moldovenesc, Astra Trifeşti Iaşi, Zada Rădăuţi).

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor

 La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor (SIM) vei învăţa cum să produci, să foloseşti şi să combini materiale inteligente, din metale şi din plastic, pe baza unor tehnici de prelucrare avansată, şi vei avea posibilitatea să vezi cum acestea se comportă în câmp magnetic, ultrasonic, centrifugal. Vei putea înţelege cum structurează deformarea plastică severă materialul şi ce înseamnă ingineria suprafeţelor metalice. De asemenea, vei avea oportunitatea să testezi şi să studiezi despre nanotehnologii. Vei afla în cel mai mic detaliu din ce sunt făcute obiectele din jurul tău, de la carcasa unui laptop până la caroseria unui automobil.

Facultatea are o bază materială de un înalt nivel, ce permite studiul în laboratoare moderne de microscopie optică, electronică şi de forţă atomică, dilatometrie şi calorimetrie diferenţială, defectoscopie ultrasonică, spectrometrie optică, echipamente pentru măsurarea unor proprietăţi mecanice şi termice, instalaţii specifice ingineriei suprafeţei, echipamente şi instalaţii pentru procesarea la cald şi la rece a materialelor.

De asemenea, poţi să accesezi ofertele venite din partea unor angajatori precum Grupul Renault, Tenaris Silcotub Zalău, Delphi Disel Iaşi, Technosteel LBR, Arcelor Mittal, Conex Group, sau să te înscrii in competiţia pentru burse profesionale oferite de mari companii cu care SIM are colaborări. 

Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial

 Indiferent că eşti pasionat de modă şi decoraţiuni interioare sau mai degrabă te interesează cum se fac echipamentele de protecţie, compozitele pentru industria auto şi aeronautică sau materialele de construcţii şi pentru agricultură, te aşteptăm la Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial (FTPMI). Aici te vei forma pentru a deveni inginer sau manager cu competenţe tehnice, tehnologice, economice şi manageriale. Facultatea dispune de laboratoare dotate cu tehnologii de ultimă generaţie, sisteme computerizate atât pentru proiectarea unui produs, cât şi pentru controlul proceselor de fabricaţie, tehnică de calcul şi echipamente avansate de cercetare şi studiu.

Pe parcursul studenţiei ai oportunitatea să te întâlneşti cu potenţialii angajatori, să participi la conferinţe despre textilele viitorului, să scrii la revista de modă TEXMODE a facultăţii sau să te implici în diverse activităţi creative alături de Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Textile-Pielărie şi Management Industrial (ASITEX).

FTPMI, singura facultate din ţară care oferă specializări pentru toate sectoarele industriei de textile-pielărie, are relaţii permanente şi stabile cu mulţi dintre partenerii industriali reprezentativi pentru industria de textile-pielărie din ţară, concretizate în colaborări, stagii de practică şi oferte de angajare. Printre aceştia se numără ARTIFEX SRL, ASTRICO NE, DR. DIETRICH BLOCK & PARTNER, GEMINI CAD System, LEAR, SORSTE, TAPARO, SOMAREST SA, SEFAR, Dorotex, UCO Tesătura, SILVANIA WORSTED SPINNING, ARA Shoes, MAJUTEX, DESLEECLAMA. Mai mult, FTPMI administrează prin ASITEX portalul EMPLO al locurilor de muncă în industria de profil unde, spre exemplu, în anul 2014 au fost postate peste 400 de oferte de locuri de muncă, iar în 2013, peste 480.

„Tudor Vladimirescu”, campusul care nu doarme

Dacă tot nu eşti convins, află că la TUIAŞI, învăţământul de calitate e mână în mână cu o studenţie de neuitat. Înscrie-te într-una dintre asociaţiile studenţeşti şi participă alături de colegi şi profesori la tot felul de activităţi creative, educaţionale, distractive şi inovaţionale, de la seminarii, deplasări şi ateliere la concursuri, meciuri şi baluri ale bobocilor.Nu uita că toţi candidaţii admişi primesc un loc în cămin într-unul dintre cele mai mari campusuri studenţeşti din ţară, „Tudor Vladimirescu”. Recent reabilitat, „Tudorul” dispune de 8.000 de locuri de cazare, cantină şi bază sportivă şi e îmbunătăţit cu module cogenerative pentru energie electrică şi termică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.