anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI)

TUIAȘI: Învățământ tehnic de top și studenție de neuitat

GALERIE
poza 1 - Studenti TUIASI
 • poza 1 - Studenti TUIASI
- +

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI)te așteaptă învățământ tehnic de calitate, alături de o echipă de profesori deschiși, răbdători și apropiați de studenți. De la cei tineri și entuziaști la aceia care au format zeci de generații de-a lungul timpului, profesorii TUIAȘI sunt pregătiți să-ți ghideze primii pași adevărați spre viitorul tău. Indiferent de planurile și aspirațiile tale, fie că vrei să devii programator, să proiectezi mașini sau avioane, să construiești clădiri impresionante și durabile, să reamenajezi porturi sau albiile râurilor, să creezi nanomateriale sau superaliaje metalice, există un loc pentru tine la cea mai bună universitate tehnică din Moldova, într-una dintre cele 11 facultăți.
 

Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino”

Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino”
 de la TUIAȘI este locul unde vei avea posibilitatea, în cei șase ani de studiu, să-ţi schițezi și construiești viitorul, în machete, planșe și schițe. Vei lucra, alături de colegii tăi, la proiecte care să te reprezinte, iar după ce termini facultatea vei beneficia de o diplomă recunoscută în Uniunea Europeană și de cunoștințe care te vor ajuta să îmbini armonios noțiunile teoretice cu abilitățile practice.


Pe băncile facultății vei fi impresionat de frumuseţea  monumentelor celebre ale istoriei arhitecturii, de ingeniozitatea şi profunzimea ideilor prezentate la cursuri, seminarii și în orele de atelier. Aceste cunoştinţe le vei putea folosi în cadrul atelierului de proiectare, pe parcursul tuturor anilor de studenţie. Cursurile de restaurări, design interior și peisagistică te vor îndruma să-ți pliezi viziunile artistice pe cerințele tehnice și realitățile economice de pe piață. În acest sens, vei putea să studiezi discipline din domenii conexe, precum construcţii și instalaţii, dar și economie, marketing, sociologie și management.

Astfel, la sfârșitul facultății, nu doar că vei reuși să-ți pui ideile în practică, folosind tehnologii moderne de proiectare asistată de calculator, dar vei ști și cum să te integrezi într-un colectiv de specialişti în arhitectură şi urbanism. Iar dacă vei dori să lucrezi în administrație, învățământ sau cercetare, cu siguranță vei avea competențele necesare.

Facultatea de Automatică și calculatoare

Cum profesiile de inginer IT sau programator sunt printre cele mai căutate și cele mai bine plătite, Facultatea de Automatică și Calculatoare (AC) este un pariu sigur. Și într-o zi vei avea șansa să lucrezi chiar la Google sau Microsoft. Pe perioada studenției poți dobândi competenţe în: structura şi arhitectura sistemelor de calcul, sisteme bazate pe microprocesoare, limbaje de programare, sisteme de aplicaţii software, inteligenţă artificială şi sisteme expert, ingineria sistemelor de control, sisteme evoluate de conducere, roboţi şi sisteme automatizate de producţie, automatizări industriale.

Ca student la AC îți poți găsi un loc de muncă chiar din timpul studiilor, sau imediat după terminarea facultății. Facultatea de Automatică și Calculatoare are legături strânse cu firme importante ca Microsoft, IBM, Continental, Endava, Capgemini, Pentalog, Freescale Romania, Delphi, Yonder, Ness, Softvision, Thinslices, Amazon, care au angajat sau au primit în practică, de-a lungul timpului, absolvenți AC.

Alături de Liga Studenților Facultății de Automatică și Calculatoare (LSAC), poți participa la cursuri și workshop-uri de programare, te poți întrece în crearea de aplicații pentru web și pentru desktop, dar și în modelarea circuitelor digitale. De asemenea, te poți relaxa participând la maratoane de filme, jocuri în aer liber sau pe calculator, ori crea sisteme de iluminat de Crăciun. LSAC organizează concursuri, acțiuni și manifestări, printre care cele mai cunoscute sunt Thinking in code, PC Games, IT Marathon.
 

 

Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului

Cu o diplomă de absolvent al Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului (FICPM) de la TUIAȘI te poți angaja în industria alimentară, farmaceutică, cosmetică sau chimică (în producție sau în laboratoare de analiză), protecția mediului, dar și în cercetare sau învățământ. De-a lungul studiilor vei învăța cum se combină tot felul de substanțe, vei afla cum se obțin pâinea, berea, vinul, săpunul, iaurtul sau antibioticele, detergenții, vopselurile, materialele plastice și hârtia și vei experimenta diverse reacții în lanț. Dacă te interesează aspectele economice în inginerie sau protecția mediului, dorind să te implici în evaluări, remedierea și managementul mediului, tot FICPM este locul potrivit pentru tine. Înscrie-te în Asociația Studenților Chimiști (CHEMIS) și te poți implica în proiecte sociale, profesionale, de mediu și de îmbunătățire și promovare a vieții studențești la nivel național și internațional.

 

Studiile de inginerie chimică, ingineria mediului și inginerie și management au tradiție și vizibilitate națională, facultatea stabilind relații cu peste 30 de parteneri economici și agentii guvernamentale importante. Astfel, pe parcursul studiilor poți face stagii de practică la instițutii precum Agroindustriala Bucium SA, Antibiotice Iași, ApaVital Iași, BlueNote Communications, Ceproplast Impex Iași, Ceramica Iași, Delphi Iași, Grupul VelPitar, CET Iași, Electra, Technosteel LBR, BMT Aerospace, Servunion, Chemical Company Iași, Salubris Iași, ApaServ Neamț, Agentia pentru Protectia Mediului Iași, Green Fiber International, Aper, Rom Trading, Aerostar Bacău, Feromet, Panifcom, Azomureș și altele.

Peste 90% dintre absolvenții FICPM se angajează la instituții prestigioase după terminarea facultății, care recruteaza tineri încă din timpul studenției. Printre angajatori se numără Antibiotice Iași, CHIMCOMPLEX Borzești, Catia V5, POLIPHARMA, Coca Cola HBC, Chemical Company, PPG Industries, Histeresis, Feromet "M", JobConnect și Ronera Rubber.

Facultatea de Construcții și Instalații

Facultatea de Construcții și Instalații (CI) de la TUIAȘI ocupă primul loc în clasificarea națională a facultăților de profil și este singura facultate din România dotată cu o platformă seismică. Cu ajutorul acestei platforme poți vedea încercări experimentale pe acțiuni și modelele lor la acțiunea cutremurelor. Alături de noi vei învăța să construiești clădiri care plutesc pe apă, zgârie-nori, rețele de metrouri și poduri care unesc continente.
 

 

Activitățile practice se îmbină cu expunerea noțiunilor teoretice și cu prezentarea celor mai actuale materiale, echipamente și tehnologii utilizate pentru realizarea construcțiilor. Instituția se numără printre puținele facultăți din Iași unde poți studia în limba engleză, sub îndrumarea unor profesori de prestigiu național și internațional, membri plini sau corespondenți ai Academiei de Științe Tehnice. Și, ca să fii la curent cu ultimele noutăți din domeniul construcțiilor, la CI se organizează permanent sesiuni de comunicări științifice, concursuri profesionale, conferințe prilejuite de vizita unor specialiști din universități de prestigiu, cursuri de formare continuă, prelegeri și simpozioane. De asemenea, Facultatea de Construcții și Instalații încurajează implicarea studenților în proiecte în care se pot manifesta creativitatea și originalitatea, cum ar fi crearea celui mai înalt turn sau a celei mai rezistente structuri din spaghete.

Încă din timpul facultății îți oferim cursuri de specializare și workshop-uri gratuite, precum și programe de internship în care îți poți perfecționa pregătirea. În plus, poți participa la stagii de practică într-o întreprindere privată în care vei primi burse și îți vei îmbogăți cunoștințele teoretice prin dobândirea de abilități practice, îți vei dezvolta și extinde rețeaua de contacte profesionale, îți vei spori oportunitățile de angajare după terminarea studiilor, îți vei dezvolta capacitatea de planificare a carierei și vei învăța, încă de pe băncile facultății, care este cariera care ți se potrivește.

Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial.


La Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial (CMMI) vei studia tehnologia construcțiilor de mașini, mecanica fină și nanotehnologiile și vei afla cum funcționează sistemele hidraulice și pneumatice, cum se realizează exploatarea și întreținerea mașinilor și utilajelor sau cum se controlează și proiectează echipamentele de sudură. Tot aici vei învăța cum se proiectează mașinile inteligente, care creează și controlează alte mașini, dar și strategiile după care sunt conduse mari fabrici și companii.


 

 
După absolvire poți deveni proiectant de sisteme productive, proiectant de sisteme care captează energia verde, întreprinzător particular, manager, inspector de credite în banci, expert sau consultant în probleme tehnico-economice și poți desfășura activități de asigurare a calității, de proiectare asistată de calculator sau de prognoză, planificare și investiții. De asmenea, vei păstra legătura cu profesorii tăi, devenind Alumni în Asociația Absolvenților de Construcții de Mașini.

CMMI are legături strânse cu parteneri industriali și economici și se asigură că tu vei fi unul dintre angajații unor companii importante, precum Delphi, Continental, Dacia-Renault, OMA Group, ArcelorMittal, E.ON Gaz și altele.

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației


Dacă vrei să afli cum se construiesc circuitele integrate pentru stick-uri de memorie, computere sau smartphone-uri sau te interesează transmisiile radio și TV și cum funcționează telefonia mobilă, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) de la TUIAȘI este locul pentru tine.

Devenind student la una dintre cele mai bune facultăți de profil din țară, aici vei deprinde alături de 1.000 de colegi competențele necesare, din punct de vedere practic și teoretic, proiectării, testării și întreținerii echipamentelor industriale complexe, precum cele radio, de televiziune sau destinate automobilelor. La finalul studiilor vei putea elabora soluții creative în comunicații, nanotehnologii și tehnologia informației.

Ca absolvent al ETTI, te vei putea angaja la firme de top din România, specializate în proiectarea de circuite şi sisteme electronice folosind microcontrolere şi procesoare de semnal (Continental Iași, Timișoara, Sibiu), dezvoltarea aplicaţiilor pentru electronica auto (Continental), proiectarea circuitelor integrate analogice şi digitale în Iași (Silicon Service, AMD, Fujitsu, NoBug, Pentalog) şi Bucureşti (Infineon, Microchip, OnSemiconductor, eSilicon, O2Micro), servicii, exploatare, dezvoltare pentru marii operatori din domeniul telecomunicaţiilor (Orange, Vodafone, Telekom), proiectarea de echipamente şi aplicaţii software pentru comunicaţii (Lucent-Alcatel, Infineon, ITC Networks, Alvarion). Poți face asta derulând un proiect de licență pe teme sugerate de către firme de specialitate, desfășurând pe parcursul studiilor stagii de practică la sediul companiilor, precum și obținând rezultate remarcabile la concursurile studenţeşti de profil, naționale și internaționale.

Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată


În laboratoarele moderne, dotate cu aparatură de ultimă generație, ale Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată (IEEIA) de la TUIAȘI, vei învăța cum să contribui la realizarea unor sisteme electrice sau IT performante (mijloace de transport, sisteme de generare şi transport a energiei, sisteme de măsură şi control, sisteme de analiză şi prelucrare a datelor, sisteme de diagnoză).


 

La IEEIA poți face stagii de practică și, după terminarea facultății, te poți anagaja la firme precum Continental Automotive, Transelectrica, EON, Sonovision, Danieli Engineering Romania, Arcelor Mittal Galați, Delphi Diesel Systems, General Electric, Tenaris Silcotub, Renault, Electroalfa, Electra, Kober, Schneider, Philips, GFK Romania, DAS SRL, Electromontaj SA, Elsaco, Microsoft, Siemens, Xerox, Quartz Matrix etc. Ca absolvent al facultății vei putea lucra în proiectare, execuție, exploatarea și întreținerea echipamentelor electrice, cercetare, învățământ, energetică, apărare, transporturi sau administrație.

Cu o rată de angajare în creşetere, anul trecut de peste 90%, inginerii formaţi la IEEIA primesc cunoştinţe solide din domeniul tehnologiilor informatice, al curenţilor tari sau al celor slabi, precum şi al managementului economic. Ei sunt solicitaţi în industria şi cercetarea din întreg spaţiul Uniunii Europene. Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată din Iași are numeroase parteneriate și colaborări cu mediul industrial. Cinci din primii zece oameni de afaceri ieșeni sunt absolvenți ai IEEIA. În colaborare cu societățile comerciale, cadrele didactice ale facultății desfășoară numeroase proiecte de cercetare științifică care aduc finanțare substanțială în comunitatea locală. Prin astfel de proiecte, partenerii economici beneficiază și de rezultatele cercetării prin produsele, proiectele și tehnologiile realizate.

Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului

La Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului (FHGIM) nu doar că înveți cum să construiești baraje, să reamenajezi albia unui râu sau un port, dar afli și despre protejarea mediului, ce se ascunde sub pământ și Sisteme Informatice Geografice. La FHGIM vei dezvolta, alături de colegi și profesori, soluții în ce privește dezvoltarea durabilă și, în funcție de specializarea aleasă, vei deveni specialist în evaluarea proprietăților imobiliare și a riscurilor de mediu, amenajarea complexă a bazinelor hidrografice și portuare, protecția și conservarea calității apei și solului, gospodărirea apelor sau valorificarea terenurilor agricole.
 

Printre realizările profesorilor și specialiștilor de la FHGIM se numără amenajarea albiei râului Bahlui în zona urbană, realizarea cadastrului general al orașului Iași, expertize tehnice în domeniile de specialitate și monitorizarea factorilor de mediu, iar în cadrul facultății funcționeză  un centru de cercetare pentru hidroamenajări şi protecţia mediului. De asemenea, FHGIM este renumită pentru dezvoltarea unei puternice școli a creativității tehnice, recunoscute la nivel național și internațional prin diplomele și medaliile obținute.

FHGIM
îți oferă posibilitatea ca timp de patru ani să dobândești și o formare temeinică pentru ca la sfârșitul facultății să poți activa în unităţi de cercetare, proiectare, execuţie, exploatare şi întreţinere a lucrărilor hidrotehnice, în serviciile publice, agenţii şi inspectorate de protecţia mediului sau servicii cadastrale. Printre principalii angajatori se numără: Administrația Națională „Apele Române”, Agenția Națională de Protecție a Mediului, Garda de mediu, organizații neguvernamentale, birouri de specialitate ale administrațiilor locale (primării), Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, birouri și firme de proiectare, firme de construcții, firme de consultanță pentru accesarea fondurilor europene.

Facultatea de Mecanică


În laboratoarele de ultimă generație ale Facultății de Mecanică de la TUIAȘI vei testa motoare și turbine și vei face experimente în domeniile micro-roboticii, micro-sistemelor electro-magnetice sau energiilor regenerabile. Vei construi mașini de curse, vei proiecta avioane, vei crea automobile hibrid sau vei recondiționa vechile Dacii și vei realiza dispozitive electro-mecanice miniaturale. După patru ani de facultate vei avea competențele tehnice necesare pentru a proiecta noi mașini, utilaje și tehnologii, devenind astfel expert tehnic sau managerul unei firme de specialitate. Proiectele de cercetare ale facultății cuprind cooperari cu alte universități din România și din străinătate, cât și cu companii industriale precum Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Tehnică, Renault Tehnologie Roumanie, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Turbomotoare COMOTI – București, Dacia Automobile SA – Pitești.

Ca student la Mecanică ai ocazia să înveți nu doar de la profesori, ci și de la colegii mai mari. Studenții facultatii au fost cei care au construit primul roadster românesc la lucrarea de diplomă și o mașină de Formula 1 cu care s-au întrecut într-o competiție internațională pe circuitele din Catalunya și Hungaroring. Apoi au lucrat la reinventarea mărcii ARO – noul model poate fi văzut chiar la intrarea în facultate – și la alte proiecte menite să revoluționeze industria de automobile. Poți să te alături și Ligii Studenților Facultatii de Mecanica, care se implică în tot felul de acțiuni creative. Astfel, la Expo & Burn au realizat o expoziție de mașini și concursuri de drift, la care au și participat cu o mașină de drift echipată de ei.

Companii multinaționale de renume, precum Renault Technologie Roumanie, Continental, Delphi, Comoti, Komet, BMT, TotalGaz, Danieli și Sonovision, care și-au deschis filiale în zona Moldovei, mențin legături profesionale cu instituția atât prin angajarea absolvenților Facultății de Mecanică, cât și prin programe de pregătire specifice. Ai ocazia de a profita de aceste legături, a face stagii de practică și a-ți asigura încă din timpul facultății un loc de muncă bine plătit în domeniu. Tenaris Silcotub ofera burse in valoare de 2.400€ pe an studenților cu rezultate excepționale care participă la competiția pentru bursele Roberto Rocca. De asemenea, abolvenții noștri se pot angaja la reprezentanțe și service-uri auto, centre de diagnoză și daune auto, societăți de asigurare, la Registrul Auto Român (RAR), la Autoritatea Rutieră Română, la Grup Renault Romania – platforma Dacia Pitesti, la Uzina Ford Craiova, în unități de transport persoane / marfă sau în unități de producție agricolă și industrie alimentară, de comercializare, consultanță și asistență tehnică (Agritehnica Iași, Vel Pitar, New Holland Agriculture, Killer Suceava, Green Expert Iași, S.C.Moldova-Țigănași-Iași,  Sermecom Iași, Rarăul Câmpulung Moldovenesc, Astra Trifești Iași, Zada Rădăuți).

Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor

La Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor (SIM) vei învăța cum să produci, să folosești și să combini materiale inteligente, din metale și din plastic, pe baza unor tehnici de prelucrare avansată, și vei avea posibilitatea să vezi cum acestea se comportă în câmp magnetic, ultrasonic, centrifugal. Vei putea înțelege cum structurează deformarea plastică severă materialul și ce înseamnă ingineria suprafețelor metalice. De asemenea, vei avea oportunitatea să testezi și să studiezi despre nanotehnologii. Vei afla în cel mai mic detaliu din ce sunt făcute obiectele din jurul tău, de la carcasa unui laptop până la caroseria unui automobil.

Facultatea are o bază materială de un înalt nivel, ce permite studiul în laboratoare moderne de microscopie optică, electronică și de forță atomică, dilatometrie și calorimetrie diferențială, defectoscopie ultrasonică, spectrometrie optică, echipamente pentru măsurarea unor proprietăți mecanice și termice, instalații specifice ingineriei suprafeței, echipamente și instalații pentru procesarea la cald și la rece a materialelor.

De asemenea, poți să accesezi ofertele venite din partea unor angajatori precum Grupul Renault, Tenaris Silcotub Zalău, Delphi Disel Iași, Technosteel LBR, Arcelor Mittal, Conex Group, sau să te înscrii in competiția pentru burse profesionale oferite de mari companii cu care SIM are colaborări. 

Facultatea de Textile-Pielărie și Management Industrial

Indiferent că ești pasionat de modă și decorațiuni interioare sau mai degrabă te interesează cum se fac echipamentele de protecție, compozitele pentru industria auto și aeronautică sau materialele de construcții și pentru agricultură, te așteptăm la Facultatea de Textile-Pielărie și Management Industrial (FTPMI). Aici te vei forma pentru a deveni inginer sau manager cu competențe tehnice, tehnologice, economice și manageriale. Facultatea dispune de laboratoare dotate cu tehnologii de ultimă generație, sisteme computerizate atât pentru proiectarea unui produs, cât și pentru controlul proceselor de fabricație, tehnică de calcul și echipamente avansate de cercetare și studiu.

Pe parcursul studenției ai oportunitatea să te întâlnești cu potențialii angajatori, să participi la conferințe despre textilele viitorului, să scrii la revista de modă TEXMODE a facultății sau să te implici în diverse activități creative alături de Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Textile-Pielărie şi Management Industrial (ASITEX).

FTPMI, singura facultate din țară care oferă specializări pentru toate sectoarele industriei de textile-pielărie, are relații permanente și stabile cu mulți dintre partenerii industriali reprezentativi pentru industria de textile-pielărie din țară, concretizate în colaborări, stagii de practică și oferte de angajare. Printre aceștia se numără ARTIFEX SRL, ASTRICO NE, DR. DIETRICH BLOCK & PARTNER, GEMINI CAD System, LEAR, SORSTE, TAPARO, SOMAREST SA, SEFAR, Dorotex, UCO Țesătura, SILVANIA WORSTED SPINNING, ARA Shoes, MAJUTEX, DESLEECLAMA. Mai mult, FTPMI administrează prin ASITEX portalul EMPLO al locurilor de muncă în industria de profil unde, spre exemplu, în anul 2014 au fost postate peste 400 de oferte de locuri de muncă, iar în 2013, peste 480.

„Tudor Vladimirescu”, campusul care nu doarme


Dacă tot nu ești convins, află că la TUIAȘI, învățământul de calitate e mână în mână cu o studenție de neuitat. Înscrie-te într-una dintre asociațiile studențești și participă alături de colegi și profesori la tot felul de activități creative, educaționale, distractive și inovaționale, de la seminarii, deplasări și ateliere la concursuri, meciuri și baluri ale bobocilor.
 

Nu uita că toți candidații admiși primesc un loc în cămin într-unul dintre cele mai mari campusuri studențești din țară, „Tudor Vladimirescu”. Recent reabilitat, „Tudorul” dispune de 8.000 de locuri de cazare, cantină și bază sportivă și e îmbunătățit cu module cogenerative pentru energie electrică și termică. Iar campusul nu doarme niciodată! Grație barurilor și cluburilor pentru toate gusturile și buzunarele, viața de noapte din Tudor e mereu în forță. Așa că ce mai aștepți?

Înscrie-te la TUIAȘI în perioada 10 – 31 iulie!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.