TUIASI, singura universitate din Iaşi inclusă în clasamentul internaţional „QS World University Rankings by Subject”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

TUIASI, singura universitate din Iaşi inclusă în clasamentul internaţional „QS World University Rankings by Subject”

GALERIE
TUIASI
  • TUIASI
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) este singura instituţie de învăţământ superior din Iaşi care se regăseşte în clasamentul internaţional al universităţilor, după domenii de studii, făcut public la finalul săptămânii trecute - „QS World University Rankings by Subject”. Clasamentul este realizat pe 51 de discipline, grupate în următoarele domenii principale: „Arts & Humanities”, „Engineering and Technology”, „Life Sciences & Medicine”, „Natural Sciences şi Social Sciences & Management”.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi a fost evaluată în categoria „Engineering and Technology”, la subiectul Inginerie Mecanică, Aeronautică şi Producătoare, fiind între instituţiile aflate pe locurile 451-500 din categoria respectivă.

„Clasament «QS World University Rankings by Subject» este realizat anual pentru a ajuta potenţialii studenţi să identifice cele mai bune universităţi pe diferite domenii de studiu. Clasificarea universităţilor este bazată pe citările lucrărilor ştiinţifice, precum şi pe rezultatele unor studii globale efectuate în rândul angajatorilor şi a profesioniştilor din domeniul academic”, au precizat realizatorii clasamentului internaţional în descrierea rankingului.

Doar alte opt universităţi din România au fost incluse, alături de TUIASI, într-unul sau mai multe dintre domeniile de studiu luate în vedere în realizarea clasamentului: Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, ASE Bucureşti, Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Aceasta nu este prima prezenţă a TUIASI în clasamentele QS Top Universities. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi a fost inclusă pentru prima dată în clasamentul internaţional QS World University Rankings 2021, care analizează şi ierarhizează instituţii de învăţământ superior din întreaga lume. Conform evaluării realizate de experţi, TUIASI a fost desemnată a doua universitate tehnică din ţară şi se află pe poziţia a cincea la nivel naţional. Doar şapte universităţi din România au fost incluse în clasament.

Totodată, Politehnica ieşeană figurează în evidenţele QS „Emerging Europe & Central Asia” University Rankings, o ierarhie a universităţile din zona emergentă a Europei şi din Asia Centrală. În ultimul astfel de clasament, TUIASI s-a clasat pe poziţia a 5-a la nivel naţional şi pe poziţia 93 dintre toate universităţile luate în calcul în realizarea clasificării.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.