TUIASI va ajuta financiar 22 de studenți să-și transforme ideile de afaceri în realitate, în cadrul unui proiect european de 2 milioane de euro
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 16.01.2022

COMUNICAT DE PRESA

TUIASI va ajuta financiar 22 de studenți să-și transforme ideile de afaceri în realitate, în cadrul unui proiect european de 2 milioane de euro

GALERIE
TUIASI
 • TUIASI
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a obținut finanțare pentru un proiect finanțat cu fonduri europene de aproximativ 2 milioane de euro - „STAR - Susținerea tinerilor pentru afaceri reușite”. În competiție au fost depuse 376 de proiecte, dar doar 68 dintre acestea au fost finanțate, obținând punctaj maximum. TUIASI mai are încă două proiecte declarate eligibile pe lista de rezerve, ce vor primi finanțare atunci când se va descoperi o sursă suplimentară.

Prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare științifică, dezvoltare și inovare la TUIASI, a precizat că în acest proiect studenții vor putea să valorifice cunoștințele în domeniile high-tech dobândite pe durata studiilor de licență, masterat sau doctorat.

„Beneficiul major pe care îl vor avea participanții în viitorul grup țintă al proiectului este că vor începe să gândească soluțiile tehnice pe care le propun în termeni de business și de utilitate pentru societate. Chiar dacă nu toți studenții participanți vor deveni angajatori, în mod sigur vor fi foarte buni angajați datorită abilităților intraprenoriale pe care le vor dobândi. TUIASI a desfășurat numeroase proiecte care au avut ca scop formarea sau îmbunătățirea abilităților antreprenoriale ale studenților noștri – competență cheie în viziunea Comisiei Europene – dar de această dată, prin proiectul STAR, universitatea asigură și suportul financiar consistent pentru transpunerea ideilor în realitate”, a declarat prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin.

În cadrul acestui proiect, un număr de 350 de studenți vor beneficia de formare profesională în dezvoltarea competențelor antreprenoriale (curs nivel I – 40 de ore) – urmând ca la final să primească certificatul de absolvire a cursului emis de ANC Iași și o bursă de 200 de lei. Totodată,  25 dintre aceștia vor fi selectați pentru a beneficia de un program intensiv de pregătire antreprenorială (mentorat, consultanță, stagii de practică și întreprinderi simulate). Iar în final, 22 de studenți vor beneficia de sprijin financiar în valoare de 287.000 lei pentru implementarea planurilor de afaceri. Înființarea acestor 22 de start-up-uri va genera crearea unui număr minimum 66 de locuri de muncă în cel mult șase luni de la demararea implementării planurilor de afaceri.

Sustenabilitatea afacerilor va fi asigurată prin dezvoltarea în cadrul universității a unui Centru Inovativ de Antreprenoriat prin care se vor dezvolta mecanisme de susținere și promovare a start-upurilor înființate în cadrul proiectului.

Grupul țintă este format din studenți care în momentul înscrierii în cadrul proiectului sunt înmatriculați cel puțin în anul II de studii de licență.

Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 Axa prioritară 6 – Educație și competențe. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 9.599.866,25 lei, din care 9.534.148,92 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dragul nostru Novak Djokovic

Nicolae GRECU

Dragul nostru Novak Djokovic

Nole pare a fi mioriticul nostru, dacă n-ar avea spiritul de luptă al înaintaşilor săi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

Arhitectura azi

arh. Ionel OANCEA

Arhitectura azi

S-au risipit ca vântul sec al deşertului treizeci de ani de pace, de creştere economică, după statistici cea mai mare din Europa, ȋn aşteptarea noii arhitecturi româneşti. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X