anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

TUIAȘI va avea o serie de colaborări cu universităţi din SUA şi Japonia

GALERIE
NAFSA-TUIASI
 • NAFSA-TUIASI
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi a iniţiat o serie de colaborări cu universităţi din SUA şi Japonia în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente modiale dedicate învăţământului superior.

Delegaţia Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, formată din rectorul prof. Dan Caşcaval şi prorectorul responsabil cu relaţii internaţionale prof. Irina Lungu, a participat Conferinţa şi Expoziţia anuală NAFSA, desfăşurate la Washington, SUA, săptămâna trecută. Este pentru prima dată când România este invitată la acest eveniment, care a reunit 3.500 de universităţi din peste 100 de ţări, cu mai mult de 10.000 de participanţi. România a avut reprezentanţi de la 24 de universităţi, reunite sub pavilionul naţional „Study in Romania“, organizat de Consiliul Naţional al Rectorilor din România, Ministerul Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

Prof. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI, a precizat că principalul obiectiv al NAFSA 2019 a fost acela de a aduce împreună universităţi, posibili parteneri din zona educaţională, organizaţii şi companii. De asemenea, au fost purtate discuţii pe teme ce au vizat colaborări inter-universitare pe proiecte de cercetare sau doctorate în co-tutelă. Din Iaşi a mai participat la manifestare o delegaţie a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară“Ion Ionescu de la Brad“.

„Universităţile româneşti, prin cele 24 de reprezentante, au suscitat un interes aparte din partea organizatorilor şi a potenţialilor parteneri academici, ONG-uri sau firme de recrutare. Iaşul a fost reprezentat de cele două universităţi cu profil tehnic, reprezentare bine primităde participanţi, deoarece în SUA educaţia universitară în domeniile «inginerie şi tehnologie», indiferent de domeniu, este foarte dezvoltatăşi mai atractivă decât în Europa. Conferinţele-satelit ale evenimentului, organizate sub formă de workshop-uri, unele susţinute de personalităţi covârşitoare (Madeleine Allbright, Colin Powell), precum şi discuţiile purtate cu alte universităţi, au subliniat clar că rolul universităţilor de astăzi trebuie să se concentreze pe a-i determina pe studenţi să aleagă un drumşi săşi-l dezvolte astfel încât, prin carieră, să îşi poată atinge nivelul maxim al potenţialului creativ“, a punctat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval.

În ceea ce priveşte colaborarea universitară, instituţiile din SUA au fost în special interesate de desfăşurarea de programe doctorale în co-tutelă în mai multe domenii ale ingineriei, în timp ce universităţile din Japonia şi-au exprimat interesul de a colabora cu TUIASI pentru desfăşurarea unor stagii de cercetare în domenii inginereşti şi al arhitecturii pentru studenţii de la ciclurile de masterat şi doctorat.

Astfel, în septembrie, TUIASI va fi vizitată de o delegaţie de la Nagoya Institute of Technology, din Japonia, pentru a semna un acord cu privire la mobilităţile din domeniul cercetării, iar spre sfârşitul anului mai mulţi reprezentanţi ai unor universităţi americane şi australiene vor veni la Iaşi pentru a discuta concret colaborarea pe diverse programe doctorale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X