Tumoră extrem de rară înlăturată cu succes de medicii chirurgi Arcadia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial (P)

Tumoră extrem de rară înlăturată cu succes de medicii chirurgi Arcadia

GALERIE
Dr.Chichirau
  • Dr.Chichirau
- +

Pentru Florin drumul acasă a însemnat drumul spre sănătate. Când Florin a venit la Arcadia pentru un consult medical, avea deja o deformare accentuată în regiunea laterocervicală stângă a gâtului. Examenul imagistic CT a relevat prezența unei formațiuni tumorale expansive în spatiul jugulo carotidian, deci într-o zonă foarte, foarte pretențioasă, cu raporturi foarte dificile, în sensul în care comprima mai mult de 50% din circumferința arterei carotide comune, carotida internă, externă, având efect de masă pe vena jugulară internă și pe glanda submandibulară.

Multe dintre tumorile benigne nu produc un discomfort pentru pacient. Florin este un tânăr de 25 de ani din comuna Probota, Iași. Trăiește și muncește în străinătate și în această vară a revenit acasă, la Iași, hotărât să trateze definitiv această problemă medicală. „Nu mă deranja, eu nu simțeam cel puțin, însă în ultimul an crescuse mult în afară, gâtul avea un aspect tare urât și m-am îngrijorat. Știam că este o problemă, pentru că am mai fost operat în acel loc când aveam 17 ani…”, ne-a explicat Florin.  

În urmă cu 8 ani, Florin a fost diagnosticat cu o formațiune chistică laturocervicală stângă. Intraoperator s-a constatat că este o tumoră cu o localizare foarte dificilă la nivelul vaselor mari ale gâtului. Tumora a fost puncționată și după o sângerare abundentă s-a decis închiderea intervenției, cu recomandarea pentru Florin să meargă „mai departe” să rezolve această problemă medicală.

După o intervenție de 3 ore, echipa de medici Arcadia a reușit scoaterea unei formațiuni de 55mm anteroposterior/40mm transversal/45mm vertical.

„Practic tumora începuse să comprime toate structurile importante din zona gâtului. Am hotărât să intrăm în operație în echipă multidisciplinară. Împreună cu dr. Raza Ahmad, medic primar Chirurgie vasculară, am reușit să scoatem tumora întreagă fără leziuni vasculare sau nervoase…”, ne-a declarat dr. Dragoș Chichirău Viforeanu, medic specialist Chirurgie Generală.

Chiar dacă este benign, paragangliomul carotidian poate bloca arterele care irigă zona capului

Gâtul este o regiune complexă, dificilă și greu accesibilă pentru intervențiile chirurgicale, este o zonă plină de nervi și vase de care nu ne putem dispensa. Sunt vase care irigă creierul, organele gâtului, sunt nervi importanți care inervează limba, mandibula, buzele, corzile vocale. Tumora extirpată în întregime este una extrem de rară, denumită paragangliom carotidian. Se dezvoltă din celulele cromafine (derivate din crestele neurale embrionice) ce fac parte din sistemul nervos simpatic. Această tumoră se formează în locul de unde pornește bifurcația carotidelor, fiind foarte atașată de zona respectivă. Dificultatea intervenției este dată și de dimensiunea formațiunii tumorale; în general aceste tumori se operează la dimenisiuni mult mai mici (până în 2 cm). Dacă la scoaterea tumorei se lezează nervi specifici zonei respective, pacientul poate rămâne cu mici infirmități (căderea mandibulii, a colțului gurii, pareza corzii vocale, căderea omoplatului etc.).

„La această operație trebuie menajați nervii cu orice preț. Toți nervii lui Florin au rămas intacți, vizualizați intraoperator. Acest tip de tumoră nu omoară prin metastază, ci prin sufocare. A fost un caz extrem de dificil și cel mai probabil, unic în regiune, el este rar în general”, a confirmat dr. Dragoș Chichirău Viforeanu, medic specialist Chirurgie generală, Arcadia. Succesul managementului pre și post operator al cazurilor medicale rare, în Arcadia, se datorează echipelor medicale coordonate de chirurgi pasionați, cu experiență internațională. Citește mai mult aici.

Pentru detalii referitoare la intervențiile chirurgicale, apelați Call Centerul Arcadia 0232 920.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.