Tumoră extrem de rară înlăturată cu succes de medicii chirurgi Arcadia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 23.01.2022

Advertorial (P)

Tumoră extrem de rară înlăturată cu succes de medicii chirurgi Arcadia

GALERIE
Dr.Chichirau
 • Dr.Chichirau
- +

Pentru Florin drumul acasă a însemnat drumul spre sănătate. Când Florin a venit la Arcadia pentru un consult medical, avea deja o deformare accentuată în regiunea laterocervicală stângă a gâtului. Examenul imagistic CT a relevat prezența unei formațiuni tumorale expansive în spatiul jugulo carotidian, deci într-o zonă foarte, foarte pretențioasă, cu raporturi foarte dificile, în sensul în care comprima mai mult de 50% din circumferința arterei carotide comune, carotida internă, externă, având efect de masă pe vena jugulară internă și pe glanda submandibulară.

Multe dintre tumorile benigne nu produc un discomfort pentru pacient. Florin este un tânăr de 25 de ani din comuna Probota, Iași. Trăiește și muncește în străinătate și în această vară a revenit acasă, la Iași, hotărât să trateze definitiv această problemă medicală. „Nu mă deranja, eu nu simțeam cel puțin, însă în ultimul an crescuse mult în afară, gâtul avea un aspect tare urât și m-am îngrijorat. Știam că este o problemă, pentru că am mai fost operat în acel loc când aveam 17 ani…”, ne-a explicat Florin.  

În urmă cu 8 ani, Florin a fost diagnosticat cu o formațiune chistică laturocervicală stângă. Intraoperator s-a constatat că este o tumoră cu o localizare foarte dificilă la nivelul vaselor mari ale gâtului. Tumora a fost puncționată și după o sângerare abundentă s-a decis închiderea intervenției, cu recomandarea pentru Florin să meargă „mai departe” să rezolve această problemă medicală.

După o intervenție de 3 ore, echipa de medici Arcadia a reușit scoaterea unei formațiuni de 55mm anteroposterior/40mm transversal/45mm vertical.

„Practic tumora începuse să comprime toate structurile importante din zona gâtului. Am hotărât să intrăm în operație în echipă multidisciplinară. Împreună cu dr. Raza Ahmad, medic primar Chirurgie vasculară, am reușit să scoatem tumora întreagă fără leziuni vasculare sau nervoase…”, ne-a declarat dr. Dragoș Chichirău Viforeanu, medic specialist Chirurgie Generală.

Chiar dacă este benign, paragangliomul carotidian poate bloca arterele care irigă zona capului

Gâtul este o regiune complexă, dificilă și greu accesibilă pentru intervențiile chirurgicale, este o zonă plină de nervi și vase de care nu ne putem dispensa. Sunt vase care irigă creierul, organele gâtului, sunt nervi importanți care inervează limba, mandibula, buzele, corzile vocale. Tumora extirpată în întregime este una extrem de rară, denumită paragangliom carotidian. Se dezvoltă din celulele cromafine (derivate din crestele neurale embrionice) ce fac parte din sistemul nervos simpatic. Această tumoră se formează în locul de unde pornește bifurcația carotidelor, fiind foarte atașată de zona respectivă. Dificultatea intervenției este dată și de dimensiunea formațiunii tumorale; în general aceste tumori se operează la dimenisiuni mult mai mici (până în 2 cm). Dacă la scoaterea tumorei se lezează nervi specifici zonei respective, pacientul poate rămâne cu mici infirmități (căderea mandibulii, a colțului gurii, pareza corzii vocale, căderea omoplatului etc.).

„La această operație trebuie menajați nervii cu orice preț. Toți nervii lui Florin au rămas intacți, vizualizați intraoperator. Acest tip de tumoră nu omoară prin metastază, ci prin sufocare. A fost un caz extrem de dificil și cel mai probabil, unic în regiune, el este rar în general”, a confirmat dr. Dragoș Chichirău Viforeanu, medic specialist Chirurgie generală, Arcadia. Succesul managementului pre și post operator al cazurilor medicale rare, în Arcadia, se datorează echipelor medicale coordonate de chirurgi pasionați, cu experiență internațională. Citește mai mult aici.

Pentru detalii referitoare la intervențiile chirurgicale, apelați Call Centerul Arcadia 0232 920.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X