anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 26.09.2020

Advertorial (P)

Tumoră extrem de rară înlăturată cu succes de medicii chirurgi Arcadia

GALERIE
Dr.Chichirau
  • Dr.Chichirau
- +

Pentru Florin drumul acasă a însemnat drumul spre sănătate. Când Florin a venit la Arcadia pentru un consult medical, avea deja o deformare accentuată în regiunea laterocervicală stângă a gâtului. Examenul imagistic CT a relevat prezența unei formațiuni tumorale expansive în spatiul jugulo carotidian, deci într-o zonă foarte, foarte pretențioasă, cu raporturi foarte dificile, în sensul în care comprima mai mult de 50% din circumferința arterei carotide comune, carotida internă, externă, având efect de masă pe vena jugulară internă și pe glanda submandibulară.

Multe dintre tumorile benigne nu produc un discomfort pentru pacient. Florin este un tânăr de 25 de ani din comuna Probota, Iași. Trăiește și muncește în străinătate și în această vară a revenit acasă, la Iași, hotărât să trateze definitiv această problemă medicală. „Nu mă deranja, eu nu simțeam cel puțin, însă în ultimul an crescuse mult în afară, gâtul avea un aspect tare urât și m-am îngrijorat. Știam că este o problemă, pentru că am mai fost operat în acel loc când aveam 17 ani…”, ne-a explicat Florin.  

În urmă cu 8 ani, Florin a fost diagnosticat cu o formațiune chistică laturocervicală stângă. Intraoperator s-a constatat că este o tumoră cu o localizare foarte dificilă la nivelul vaselor mari ale gâtului. Tumora a fost puncționată și după o sângerare abundentă s-a decis închiderea intervenției, cu recomandarea pentru Florin să meargă „mai departe” să rezolve această problemă medicală.

După o intervenție de 3 ore, echipa de medici Arcadia a reușit scoaterea unei formațiuni de 55mm anteroposterior/40mm transversal/45mm vertical.

„Practic tumora începuse să comprime toate structurile importante din zona gâtului. Am hotărât să intrăm în operație în echipă multidisciplinară. Împreună cu dr. Raza Ahmad, medic primar Chirurgie vasculară, am reușit să scoatem tumora întreagă fără leziuni vasculare sau nervoase…”, ne-a declarat dr. Dragoș Chichirău Viforeanu, medic specialist Chirurgie Generală.

Chiar dacă este benign, paragangliomul carotidian poate bloca arterele care irigă zona capului

Gâtul este o regiune complexă, dificilă și greu accesibilă pentru intervențiile chirurgicale, este o zonă plină de nervi și vase de care nu ne putem dispensa. Sunt vase care irigă creierul, organele gâtului, sunt nervi importanți care inervează limba, mandibula, buzele, corzile vocale. Tumora extirpată în întregime este una extrem de rară, denumită paragangliom carotidian. Se dezvoltă din celulele cromafine (derivate din crestele neurale embrionice) ce fac parte din sistemul nervos simpatic. Această tumoră se formează în locul de unde pornește bifurcația carotidelor, fiind foarte atașată de zona respectivă. Dificultatea intervenției este dată și de dimensiunea formațiunii tumorale; în general aceste tumori se operează la dimenisiuni mult mai mici (până în 2 cm). Dacă la scoaterea tumorei se lezează nervi specifici zonei respective, pacientul poate rămâne cu mici infirmități (căderea mandibulii, a colțului gurii, pareza corzii vocale, căderea omoplatului etc.).

„La această operație trebuie menajați nervii cu orice preț. Toți nervii lui Florin au rămas intacți, vizualizați intraoperator. Acest tip de tumoră nu omoară prin metastază, ci prin sufocare. A fost un caz extrem de dificil și cel mai probabil, unic în regiune, el este rar în general”, a confirmat dr. Dragoș Chichirău Viforeanu, medic specialist Chirurgie generală, Arcadia. Succesul managementului pre și post operator al cazurilor medicale rare, în Arcadia, se datorează echipelor medicale coordonate de chirurgi pasionați, cu experiență internațională. Citește mai mult aici.

Pentru detalii referitoare la intervențiile chirurgicale, apelați Call Centerul Arcadia 0232 920.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.