Tumoră rară, extirpată cu succes la Spitalul Arcadia (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Tumoră rară, extirpată cu succes la Spitalul Arcadia (P)

GALERIE
dr-chichirau
 • dr-chichirau
- +

O pacientă în vârstă de 35 de ani a fost diagnosticată cu o tumoră extrem de rară. După o intervenție de peste 3 ore, echipa condusă de Dr. Dragoș Chichirău, medic specialist Chirurgie generală, a extirpat cu succes tumora și a oferit încă o șansă la o viață sănătoasă.

În contextul explorării unei deformări importante a regiunii latero-cervicale stângi, cu tulburări de deglutiție, dureri locale, cu iradiere mandibulară și auriculară, pacienta a fost diagnosticată cu o formațiune tumorală rară, o tumoră glomică carotidiană stângă, de consistență fermă, mobilă în plan orizontal, imobilă în plan vertical, ușor sensibilă la palpare. Suplimentar, examenul IRM cu substanță de contrast efectuat preoperator în Centrul de Imagistică Medicală Arcadia a decelat o formațiune expansivă cu apartenența la spațiul jugolo-carotidian (dimensiuni 61/33/34 mm).

Glomusul carotidian este o formațiune care crește în zona gâtului, unde artera carotidă se desparte în două ramuri: carotida internă irigă cu sânge creierul, iar carotida externă irigă fața. Inițial nu se manifestă prin simptome, dar crește în timp și comprimă treptat nervii sau organele vecine. Din acest motiv pacienta acuza durere, greutate la înghițire și celelalte simptome. Acest tip de tumoră este foarte rară, iar intervenția chirurgicală comportă riscuri importante.

Dr. Dragoș Chichirău, medic specialist Chirurgie generală: „Intervenția a durat 3 ore jumătate, a fost extrem de dificilă. Pierderile de sânge au fost minime și s-au identificat elementele vasculare importante: artere carotide, venă jugulară internă, structuri nervoase. Tumora a fost rezecată în totalitate, iar evoluția ulterioară a fost favorabilă. După 4 zile de internare în Spitalul Arcadia, pacienta a fost externată.”

Spitalul Arcadia este cel mai mare spital privat din Nord-Estul României, cu o activitate de excepție în peste 20 de specialități chirurgicale și reunește o echipă medicală cu experiență internațională, care oferă soluții moderne de tratament chirurgical minim-invaziv atât pentru copii, cât și pentru adulți. Sistemul integrat de servicii medicale pe care este fondată rețeaua medicală Arcadia reprezintă premisele diagnosticării corecte și tratamentului complet și personalizat, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

www.arcadiamedical.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Alexandru LĂZESCU

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Marea majoritate a jurnaliştilor români continuă să se închine la „icoanele” New York Times, Washington Post, CNN, The Guardian, nerealizând că acestea au deviat între timp semnificativ de la etica şi standardele tradiţionale ale jurnalismului.  

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre ororile nazismului

Nichita DANILOV

Câte ceva despre ororile nazismului

Realitatea din lagărele de naziste era atât de cosmetizată de aparatul de propagandă, încât chiar şi prizonierii proaspăt aduşi în vagoanele de vite sigilate aveau tendinţa să nu dea crezare sinistrelor zvonuri legate de exterminare. Ca să nu intre în panică, deţinuţii ce coborau din trenuri aveau parte de o privelişte aproape bucolică. E drept că exista sârmă ghimpată. Dar dincolo de sârmă domnea o ordine desăvârşită.

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Ciprian IFTIMOAEI

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Pe la începutul lunii decembrie 2021, mă pomenesc cu un telefon de la prietenul şi colegul Bogdan Pătărlăgeanu de la Direcţia de Comunicare a Institutului Naţional de Statistică (INS) cu propunerea de a colabora la un Newsletter pentru Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) în care să surprindem crâmpeie din publicistica economică şi socială a poetului Mihai Eminescu, eventual, condimentate cu date statistice. Mai înainte de toate, prietenul Bogdan se interesă dacă ştiu ceva despre legătura lui Eminescu cu statistica, parcă, bănuind că am în lucru un studiu cu tema „Scurt istoric al statisticii oficiale în România” în care aveam câteva rânduri despre tema în cauză.

Atenţie la trend

Michael ASTNER

Atenţie la trend

În loc de motto: Jocurile minţii// cum mai reuşim noi/ să ne construim/ propriile capcane - cu cât mai sofisticate,/ cu atât mai durabilă/ propria închisoare.

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X