anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 10.12.2022

Tunul de la Poşta Iaşi, cel mai mare din ţară

GALERIE
Centru Regional de Tranzit. (1)
 • Centru Regional de Tranzit. (1)
- +

Contractul controversat prin care s-a închiriat un spaţiu pentru Centrul Regional de Tranzit este cel mai mare din ţară din ultimii ani.

 

Închirierea clădirilor de pe strada Aurel Vlaicu pentru relocarea Centrului Regional de Tranzit în 2010 a fost cel mai mare contract suportat de Compania Naţională de Poştă în ultimii ani. Informaţia apare într-un raport al Corpului de Control al Ministerului Comunicaţiilor, prin intermediul căruia s-a propus efectuarea mai mult plângeri penale referitoare la unele contracte încheiate de CNPR. „În perioada 2013 – 2016, CNPR încheie o serie de contracte de închiriere spaţii, în vederea desfăşurării activităţii în condiţii normale de muncă. Majoritatea contractelor de închiriere spaţii au valori cuprinse între 3.000 euro şi 11.000 euro, cu excepţia unui contract pentru care CNPR plăteşte o chirie lunară de 31.535 euro”, se arată în raportul definitivat în luna octombrie. Fără a face referire directă contractul de la Iaşi, corpul de control al ministrului comunicaţiilor a specificat în finalul capitolului privind închirierile de spaţii din ultimii ani că a fost încălcată legislaţia achiziţiilor. „Contractele de închiriere spaţii au fost încheiate cu încălcarea legislaţiei privind achiziţiile publice, deoarece valoarea cumulată depăşeşte pragul valoric pentru ahciziţia directă, motiv pentru care trebuia urmată una din procedurile prevăzute de OUG 34/2006, CNPR SA având calitatea de autoritate contractantă pentru contractele de servicii reprezentând închiriere spaţii”, potrivit documentului citat.

 
O afacere cu naşi români şi italieni
 
Conform raportului, ideea relocării Centrului de Tranzit a început în ianuarie 2010, când directorul Direcţiei Regionale Iaşi de la acea vreme, Radu Mironeanu Hâra, a trimis directorului coordonator o adresă în care explica necesitatea dublării spaţiului destinat acestei structuri. S-a întocmit un referat de necesitate, iar pe 26 februarie era realizat deja şi caietul de sarcini. În vara acelui an, câştigător a fost desemnată firma Tegolino SRL, deţinută de un prieten al lui Radu Mironeanu, italianul Luciano Tiezzi, care punea la dispoziţie Poştei timp de cinci ani clădiri cu o suprafaţă de circa 4.500 mp şi parcări de 3.800 mp pentru circa 32.000 euro fără TVA/lună. La data semnării acestui contract, Mironeanu părăsise deja postul de director regional şi ocupa funcţia de director al Sucursalei Imobiliare, adică fix structura cu rol decizional în parafarea unor astfel de contracte, semnătura sa figurând şi pe contractul cu firma prietenului Tiezzi. În luna octombrie s-a modificat deja contractul, perioada fiind mărită de la cinci la opt ani, iar preţul lunar plătit de Poştă crescuse până la 41.765 euro fără TVA. Un an mai târziu, Poşta anulează acel act adiţional şi semnează pentru intrarea în vigoare a unei noi perioade, de 5 ani, şi o nouă chirie, de 31.535 euro fără TVA, contract ce se va încheia la finalul acestui an.
 
Sediul de la Gară va fi modernizat
 

Compania Naţională Poşta Română şi-a exprimat intenţia de a continua activitatea în clădirile de pe strada Aurel Vlaicu, dar numai în condiţiile în care patronul clădirilor şi-ar fi diminuat pretenţiile financiare. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, CNPR a demarat căutarea unui nou sediu şi a lansat o licitaţie pentru a moderniza spaţiul din zona gării, care în ultimii ani a stat nefolosit. „Valoarea estimată a lucrărilor ce sunt necesare pentru aducerea clădirii la un nivel opt pentru desfăşurarea activităţilor în fostul spaţiu este de 1,5 milioane lei, iar durata estimativă a execuţiei este de circa 90 de zile”, conform informaţiilor din raport.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Victoria împotriva orgoliului

Nicolae GRECU

Victoria împotriva orgoliului

Fanii şi coechipierii îl pot ajuta pe Cristiano Ronaldo să treacă peste criza pe care o străbate acum.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (IV)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (IV)

Pledoaria epistolară pro domo a eroului central al poveștii de dragoste din mediile universitare de altădată capătă accente tensionate.

Proiectul de ţară

arh. Ionel OANCEA

Proiectul de ţară

În România, sintagma „proiect de ţară” este o vorbă în vânt confuză, în ciuda faptului că în preajma alegerilor mari politicienii o poartă ca pe odorul cel mai de preţ în meniul lor cu promisiuni. Au trecut treizeci şi trei de ani de pace, între timp războiul şi crizele generate de el sunt la graniţele noastre, şi proiectul de ţară nu a căpătat concreteţe. 

Interogaţii identitare

Alexandru CĂLINESCU

Interogaţii identitare

Într-un deceniu numărul adolescenţilor care se autodiagnostichează că sunt trans a crescut de 25 de ori! Un semnal de alarmă a fost tras, în urmă cu câteva luni, de manifestul lansat de zeci de oameni de ştiinţă şi intelectuali reputaţi, manifest în care este respinsă categoric teoria conform căreia sexele sunt construcţii sociale.

pulspulspuls

Se anunţă disvorţ cu năbădăi la un şef important. Iaca şi motivul ciudat!

Se anunţă disvorţ cu năbădăi la un şef important. Iaca şi motivul ciudat!

Dar gata, hai, ajunge cu veselia, vinul bun şi sarmalele calde cu varză fragedă: să vă spunem şi una tristă pe ziua de azi, ca să cadreze mai bine cu sfârşitul de săptămână ce bate la uşă, ce adesea nu-i prea plăcut. 

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.