anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Un revoluţionar în război cu Poliţia Locală

TUPEU - Unchiul primarului Chirica a intrat cu Toyota în parcul Copou şi a devastat o bancă. Proces

Unchiul primarului Chirica susţine că nu a stricat banca din Parcul Copou şi cere în instanţă anularea amenzii de 1.500 de lei.

GALERIE
Vasile Chirica
 • Vasile Chirica
- +

Vasile Chirica, prezentat şi cunoscut în presa ieşeană ca “unchiul Vasile", posesor al unui certificat de revoluţionar cu rol determinant în Revoluţia din 1989, are o nouă bătălie de câştigat. Unchiul edilului suspendat încearcă să convingă magistraţii Judecătoriei Iaşi să îi anuleze o amendă de 1.500 de lei, pe care a primit-o după ce ar fi intrat “fără drept" cu maşina în Parcul Copou unde, conform procesului verbal scris de un agent de poliţie, “a distrus complet" o bancă.

 

În dimineţa zilei de 26 mai 2021, revoluţionarul Chirica şi-a încărcat maşina cu steaguri, bannere, fotografii de dimensiuni mari cu imagini din 1989 şi alte materiale care urmau să fie folosite în cadrul expoziţiei “Revoluţia a început la Iaşi". Urma să le predea la Casa de Cultură “Mihai Ursachi" din Parcul Copou. Ziua s-ar fi terminat fără incidente, şi „unchiul Vasile” şi-ar fi făcut datoria de reprezentant al Asociaţiei “22 Decembrie" fără probleme, dacă în calea sa nu ar fi stat o bancă, pe o alee din apropierea Amfiteatrului. Pe care el susţine însă că nu a distrus-o.

“Ora 10:45. În timp ce patrulam prin Parc Copou, în zona Amfiteatru am observat o bancă distrusă complet. Am efectuat verificări, unde am discutat cu lucrători de la spaţii verzi, ocazie cu care mi-a fost indicat că un autoturism a intrat în parc, conducătorul auto deplasându-se la conducerea Amfiteatrului Mihai Eminescu (n.r. - agentul de poliţie se referă la Amfiteatrul Casei de Cultură Mihai Ursachi). Am observat autoturismul marca Toyota cu nr. de înregistrare .... parcat în faţa Amfiteatrului, conducătorul a venit la maşină, a fost întrebat dacă a lovit banca, acesta negând acest lucru. Am efectuat verificarea la dispecerat, având în vedere că în parc sunt camere video.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că într-adevăr autoturismul .... a lovit banca, distrugând-o. A fost sancţionat conform HCL 54/2020 cu amenda de 1.500 lei pentru distrugere", se arată în referatul de activitate din 26 mai 2020 al agentului de poliţie Băitanu Sorin.

“Arăt faptul că menţiunile din procesul verbal nu corespund realităţii şi am fost sancţionat fără a fi încălcat vreo normă legală. Precizez faptul că nu am distrus şi nici măcar nu am acroşat banca aşa cum se susţine în procesul verbal contestat. În ceea ce priveşte accesul meu la Casa de Cultură, arăt că în calitate de reprezentant al Asociaţiei Revoluţionarilor “22 Decembrie" am fost nevoit să predau materiale expoziţionale pentru expoziţia “Revoluţia a început la Iaşi", aşa cum rezultă şi din procesul verbal nr. 152/26.05.2021 ataşat prezentei", a scris Vasile Chirica în motivarea sa, atunci când a declarat război în Justiţie împotriva amenzii primite. (n.r. - potrivit procesului verbal menţionat de Vasile Chirica, el nu ar fi predat, ci ar fi primit materialele respective. Poate fi o greşeală la semnarea documentului sau o scăpare în amintirile lui Vasile Chirica, judecătorii vor decide dacă acest amănunt este important sau nu). Cum materialele pe care le transporta erau mari, prezenţa cu maşina în parc ar fi fost justificată, “şi nu am încălcat nicio normă legală pentru că am mers cu autoturismul", iar faptul că maşina sa nu a suferit avarii reprezintă dovada că banca nu a fost distrusă de el, mai susţine unchiul Vasile.

“A pătruns fără drept cu autoturismul marca Toyota cu nr. de înmatriculare … în Parcul Copou, la Casa de Cultură, acroşând o bancă situată pe o alee, distrugând-o în totalitate. Avem confirmarea impactului la Dispeceratul Poliţiei Locale", a scris agent Băitanu chiar în procesul verbal de contravenţie, document semnat de Vasile Chirica şi în care se arată că acesta nu a avut obiecţiuni.

Unul dintre puţinii ieşeni cu certificat că a avut rol determinant în Revoluţia de la 1989, Vasile Chirica este determinat să-i convingă pe judecători să decidă în instanţă Anularea procesului verbal de contravenţie din 26.05.2021 şi pe cale de consecinţă anularea sancţiunilor care decurg din aceasta. În subsidiar, modificarea procesului verbal de contravenţie contestat, în sensul înlocuirii sancţiunii amenzii cu sancţiunea avertismentului".

Dosarul în care judecătorii urmează să se pronunţe dacă argumentele unchiului Vasile sunt juste avea termen de judecată în această săptămână, însă a fost preschimbat, iar Vasile Chirica va trebui să aştepte până în aprilie o nouă întâlnire cu magistraţii.

“Unchiul Vasile" a devenit cunoscut opiniei publice ieşene după ce a solicitat teren pentru "meritele de revoluţionar". Iar la sfârşitul anului trecut, presa din Iaşi a relatat pe larg cum pentru Vasile Chirica s-ar putea găsi 1 ha de teren la Moara de Vânt, pe platoul din jurul viitorului Spital Regional, adică în cea mai bună zonă posibilă, în vreme ce cererea unui alt revoluţionar, depusă în baza aceleiaşi legi, a fost respinsă de Primărie. Şi tot unchiul edilului şef, tot în calitatea sa de revoluţionar, a obţinut un spaţiu pe strada Elena Doamna, pe care l-a transformat din 70 mp în 140 mp, fără să aibă autorizaţie. “Unchiul ia acum din spaţiu peste 1.000 de euro lunar", atrăgea atenţia Reporter IS într-un articol publicat în 2018. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.