Turcia: Patru arestări pentru postări pe reţelele de socializare legate de cutremur

marți, 07 februarie 2023, 12:44
1 MIN
 Turcia: Patru arestări pentru postări pe reţelele de socializare legate de cutremur

Poliţia turcă a anunţat marţi că a arestat patru persoane după mesaje "provocatoare" postate pe reţelele de socializare legate de seismul de luni, cu o magnitudine de 7,8, care a lovit sud-estul Turciei, potrivit AFP.

Seismul, urmat de replici puternice, a ucis mii de persoane în Turcia şi Siria, lăsând de asemenea în urmă mii de persoane rănite şi fără adăpost în contextul unor temperaturi extrem de scăzute.

Cele patru persoane au fost arestate după descoperirea de către poliţişti a unor conturi care distribuie "posturi provocatoare care urmăresc să producă teamă şi panică", a precizat poliţia într-un comunicat, fără a detalia conţinutul mesajelor.

Conform poliţiei, pe reţelele de socializare continuă căutări mai ample.

Reţelele de socializare din Turcia sunt inundate de mesaje de la persoane care se plâng de lipsa eforturilor de salvare şi de căutare a victimelor în zonele lor, în special în provincia Hatay.

"Adresa şi informaţiile de localizare ale cetăţenilor care cer ajutorul sunt imediat verificate şi se realizează o coordonare", se arată în comunicatul poliţiei.

Turcia are din octombrie o lege privind dezinformarea care sancţionează cu până la trei ani de închisoare difuzarea de "ştiri false". AGERPRES

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii