EURO-2024

Punem punctul pe știi

Turcii, cu artileria la înaintare: 3-1 în unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale Euro 2024

marți, 18 iunie 2024, 21:20
2 MIN
 Turcii, cu artileria la înaintare: 3-1 în unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale Euro 2024

Turcia: Günok-Müldur (’86-Celik),Akaydîn,Bardakcî,Kadioglu-Ayhan (’79-Demiral),Calhanoglu (’90+1-Ozcan)-Güler (’79-Yazîci),Kokcü,Yildîz (’85-Aktürkoglu)- Yilmaz. Selecționer: Vincenzo Montella.

  • Georgia: Mamardashvili- Kvirkvelia (‘Zivzivadze), Kashia, Dvali- Kakabadze, Kochorashvili,Mekvabishvili (’88-Atunashvili), Chakvetadze (’74-Davitashvili), Tsitaishvili (’74-Lochoshvili)-Mikautadze, Kvaratskhelia. Selecționer: Willy Sagnol
  • Au marcat: Müldur (’28), Güler (‘ 64), Aktürkoglu (Kvaratskhelia, 90+6) / Mikautadze (’32)
  • Arbitru: Facundo Tello (Argentina)
  • Cartonașe galbene: Bardakcî, Calhanoglu / Kvirkvelia

Nu prea s-au așteptat mulți la spectacolul din meciul Turcia-Georgia, dar a ieșit un joc de toată frumusețea. Înaripați de vuietul tribunelor din ”pașalâcul” Westfalia, turcii au început vijelios, cu o ratare din fază fixă a lui Bardakcî și o torpilă semnată Ayhan aproape de țintă. Georgienii au apărut în joc cam după un sfert de oră. Vedeta napolitană Kvaratskhelia, de valoare incontestabilă, a încercat să-și împingă colegii spre poarta lui Günok și în min. 20 șutul său, deviat de fundașul Bardakcî a fost respins cu dificultate de portarul turc.

Otomanii au deschis scorul printr-o execuție de excepție a fundașului Müldur, un voleu la vinclu din 16 m. Un minut mai târziu,rezerva Realului, Arda Güler. a centrat într-o zonă unde se aflau Kokcü șiYildîz, mingea a intrat în poartă, dar din piciorul ultimului care s-a aflat în ofsaid. Reușita anulată de VAR a îngreunat picioarele turcilor, iar gruzinii au egalat după o centrare a lui Kochorashvili, Mikautadze înscriind pe colțul scurt al portarului Günok. În continuare, fazele de spectacol au alternat, ca la un jos bun de tenis, iar fluierul de final de repriză a consemnat o remiză echitabilă.

După pauză, cu atenția sporită pe Kvaratskhelia, turcii au preluat inițiativa, iar o lovitură liberă executată de la 20 m de Calhanoglu a fost salvată cu dificultate de portarul Valenciei, Mamadarshvili. Turcii au intrat în avantaj pe tabelă printr-o torpilă de la 25 metri la vinclul , lovitură expediată de Güler. Georgienii, cu spiritul lor de viteji în piei de tigru n-au renunțat și în min. 70, Kochorashvili a țintit bara dintr-o poziție ideală. În finalul partidei, disputat pe ploaie torențială, turcii au încuiat jocul, lăsându-le gruzinilor plăcerea unei posesii lente, dar ineficiente. Totuși, ei au avut o mare situație de gol prin Yazîci, care a demonstrat valoarea portarului Marmadashvili. Ultimele faze ale acestui meci au aparținut georgienilor. Kvaratskhelia,scăpat de vigilența turcilor, a reușit o centrare excelentă de pe stânga, Mikautadze ratând copilărește, Davitashvili l-a imitat puțin mai târziu, iar în final Aktürkoglu a ochit poarta georgiană părăsită, a sprintat și a marcat ca în curtea grădiniței.

Ziarul de Iași vă va ține la curent cu toate meciurile care se dispută în Germania. In sectiunea speciala EURO 2024  poti afla totul despre Campionatul European 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii