Turma de violatori din Văleni vine la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Turma de violatori din Văleni vine la Iaşi

GALERIE
violatori vaslui
  • violatori vaslui
- +

Avocaţii acestora au făcut cerere de strămutare în alt judeţ, din cauza presiunii mediatice. Singurul judeţ în afară de Vaslui de pe raza aceleiaşi curţi de apel este însă Iaşul

Apărătorii celor şapte tineri acuzaţi de violul în grup de la Vaslui au solicitat ca dosarul acestora să fie strămutat din judeţul vecin. Unul dintre avocaţii care au formulat cererea este Bogdan Luca, din Baroul Iaşi, cel care îl reprezintă pe Silviu Burada, unul dintre inculpaţi. Luca a declarat reporterului “Ziarului de Iaşi” că a invocat în cererea de strămutare presiunea media din acest dosar.

“Este introdusă o cerere de către mine şi doamna avocat Butnariu. În condiţiile în care există o presiune media foarte mare asupra celor din Judecătoria Vaslui, asupra celor din Parchetul de la Vaslui, în condiţiile în care procurorii sunt cercetaţi disciplinar, cred că atitudinea cea mai corectă este aceea ca judecata să fie facută de o altă instanţă care are aceeaşi competenţă ”, a precizat Bogdan Luca (foto).

Potrivit procedurii, cererea de strămutare a fost depusă la instanţa unde este înregistrat dosarul, însă aceasta va fi judecată de către Curtea de Apel Iaşi. Dacă va fi admisă cererea, dosarul va trebui declinat unei judecătorii de pe raza Curţii de Apel Iaşi (judeţele Vaslui şi Iaşi). Este puţin probabil ca dosarul să ajungă la o altă instanţă de acest fel din judeţul Vaslui (Bârlad sau Huşi), varianta cea mai plauzibilă fiind ca dosarul să fie înaintat unei judecătorii din judeţul Iaşi (Iaşi, Paşcani, Răducăneni sau Târgu Frumos).

Cei şapte violatori de la Vaslui sunt cercetaţi sub control judiciar, încadrarea juridică reţinută împotriva lor având circumstanţe agravante, în sensul comiterii fapte de mai multe persoane. Pentru această infracţiune, actualul cod penal prevede o pedeapsă maximă de 12 ani, la care se poate adăuga un spor, în funcţie de aprecierea judecătorului. În acest moment, procesul se află în faza audierilor martorilor, următorul termen de la Vaslui fiind pe 14 august.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.