Turn cu 26 de etaje lângă Iulius Mall. Una din cele mai mari clădiri de birouri din ţară va fi la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Turn cu 26 de etaje lângă Iulius Mall. Una din cele mai mari clădiri de birouri din ţară va fi la Iaşi

GALERIE
Turn Iulius0Turn Iulius2
  • Turn Iulius0
  • Turn Iulius2
- +

Două noi clădiri cu mai multe niveluri urmează să fie construite cât de curând în parcarea laterală, dinspre bulevardul Chimiei, a Iulius Mall. Proiectul de PUZ este intitulat „Extindere Iulius Mall Tudor Vladimirescu“. Ambele clădiri au şi două niveluri subterane, fiind prevăzute şi 1.300 locuri de parcare. Una dintre cele două clădiri va fi cu doar 17 metri mai mică decât cea mai înaltă construcţie din România: „Sky Tower“ Bucureşti.

Una dintre cele mai mari clădiri de birouri din ţară va fi construită la Iaşi. Proiectul aparţine firmei Iulius Group SRL şi vizeză extinderea Iulius Mall din Tudor Vladimirescu cu un turn de 26 etaje şi 120 metri în înălţime. Noul imobil este prevăzut în zona parcării laterale, dinspre bulevardul Chimiei. În continuarea acestei clădiri ar urma să fie construit un alt imobil, de 6 etaje, în zona din faţa căminelor T9 şi T10. Ambele clădiri vor avea două niveluri în subteran. Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) a fost publicat ieri pe site-ul Primăriei. În proiect se prevede amenajarea a aproape 1.300 de locuri de parcare, atât supraterane, cât şi subterane.

Suprafaţa totală pe care investitorul o are la dispoziţie ajunge la peste 32.000 mp. În prezent, suprafaţa construită ajunge la circa 13.000 mp, iar, după extindere, aceasta se va dubla. În acelaşi timp, suprafaţa circulaţiilor, aleilor şi locurilor de parcare este propusă la circa 6.500 mp, în timp ce spaţiile verzi vor fi pe terasă (circa 5.000 mp). Proiectul de PUZ este intitulat „Extindere Iulius Mall Tudor Vladimirescu“ şi sunt prevăzute funcţiuni precum birouri, servicii, comerţ şi parcări. În prezent, cea mai mare clădire din România este „Sky Tower“ din Bucureşti (137 metri). În schimb, tot Iulius Group SRL are în construcţie un turn de 155 metri în Timişoara în cadrul proiectului Openville, cel mai mare proiect cu destinaţie mixtă din vestul României. Asta înseamnă că, în final, turnul de la Iaşi va intra pe locul trei în topul celor mai înalte clădiri din ţară, după turnul din Timişoara şi cel din Bucureşti.

După etapa de consultare publică, proiectul propus de Iulius Group SRL va ajunge în Comisia de urbanism şi, ulterior, în plenul Consiliului Local (CL). După ce consilierii locali vor da undă verde iniţiativei, Primăria va putea emite autorizaţia de construire. La Iulius Group sunt asociaţi Iulius Holding SRL şi grupul olandez de investiţii Atterbury Romania BV.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.