Turn cu 26 de etaje lângă Iulius Mall. Una din cele mai mari clădiri de birouri din ţară va fi la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Turn cu 26 de etaje lângă Iulius Mall. Una din cele mai mari clădiri de birouri din ţară va fi la Iaşi

GALERIE
Turn Iulius0Turn Iulius2
  • Turn Iulius0
  • Turn Iulius2
- +

Două noi clădiri cu mai multe niveluri urmează să fie construite cât de curând în parcarea laterală, dinspre bulevardul Chimiei, a Iulius Mall. Proiectul de PUZ este intitulat „Extindere Iulius Mall Tudor Vladimirescu“. Ambele clădiri au şi două niveluri subterane, fiind prevăzute şi 1.300 locuri de parcare. Una dintre cele două clădiri va fi cu doar 17 metri mai mică decât cea mai înaltă construcţie din România: „Sky Tower“ Bucureşti.

Una dintre cele mai mari clădiri de birouri din ţară va fi construită la Iaşi. Proiectul aparţine firmei Iulius Group SRL şi vizeză extinderea Iulius Mall din Tudor Vladimirescu cu un turn de 26 etaje şi 120 metri în înălţime. Noul imobil este prevăzut în zona parcării laterale, dinspre bulevardul Chimiei. În continuarea acestei clădiri ar urma să fie construit un alt imobil, de 6 etaje, în zona din faţa căminelor T9 şi T10. Ambele clădiri vor avea două niveluri în subteran. Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) a fost publicat ieri pe site-ul Primăriei. În proiect se prevede amenajarea a aproape 1.300 de locuri de parcare, atât supraterane, cât şi subterane.

Suprafaţa totală pe care investitorul o are la dispoziţie ajunge la peste 32.000 mp. În prezent, suprafaţa construită ajunge la circa 13.000 mp, iar, după extindere, aceasta se va dubla. În acelaşi timp, suprafaţa circulaţiilor, aleilor şi locurilor de parcare este propusă la circa 6.500 mp, în timp ce spaţiile verzi vor fi pe terasă (circa 5.000 mp). Proiectul de PUZ este intitulat „Extindere Iulius Mall Tudor Vladimirescu“ şi sunt prevăzute funcţiuni precum birouri, servicii, comerţ şi parcări. În prezent, cea mai mare clădire din România este „Sky Tower“ din Bucureşti (137 metri). În schimb, tot Iulius Group SRL are în construcţie un turn de 155 metri în Timişoara în cadrul proiectului Openville, cel mai mare proiect cu destinaţie mixtă din vestul României. Asta înseamnă că, în final, turnul de la Iaşi va intra pe locul trei în topul celor mai înalte clădiri din ţară, după turnul din Timişoara şi cel din Bucureşti.

După etapa de consultare publică, proiectul propus de Iulius Group SRL va ajunge în Comisia de urbanism şi, ulterior, în plenul Consiliului Local (CL). După ce consilierii locali vor da undă verde iniţiativei, Primăria va putea emite autorizaţia de construire. La Iulius Group sunt asociaţi Iulius Holding SRL şi grupul olandez de investiţii Atterbury Romania BV.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.