Tyson Fury lasă să înţeleagă că arbitrii i-au dat victoria lui Usyk din cauza războiului din Ucraina

duminică, 19 mai 2024, 10:59
1 MIN
 Tyson Fury lasă să înţeleagă că arbitrii i-au dat victoria lui Usyk din cauza războiului din Ucraina

Britanicul Tyson Fury, învins de ucraineanul Oleksandr Usyk la categoria grea, consideră că merita să câştige meciul de la Riad şi că decizia arbitrilor-judecători ar fi putut fi influenţată de războiul din Ucraina.

„Cred că am câştigat acest meci”, a declarat Tyson Fury pentru DAZN, la câteva momente după prima înfrângere din cariera sa profesionistă (34 de victorii, o remiză şi o înfrângere). „Cred că el a câştigat câteva runde, dar eu am câştigat majoritatea”, a subliniat el.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a felicitat pe Usik: „Ucraineni dau tare”, a spus el pe Telegram.

Tyson Fury este de părere că contextul geopolitic ar fi putut influenţa rezultatul luptei: „Cred că amândoi am dus o luptă bună, este tot ce puteam face mai bine. Şi ştiţi, ţara lui este în război. Oamenii iau partea ţării aflate în război”, a subliniat el.

Datorită victoriei sale, Oleksandr Usyk a rămas neînvins cu a 22-a victorie din tot atâtea meciuri. Mai presus de toate, devenind campionul de necontestat al categoriei regină, el s-a alăturat unor boxeri precum Mohammad Ali, Joe Jouis şi Mike Tyson. „Este un mare moment, o mare zi”, a spus ucraineanul de 37 de ani, precizând că este „pregătit pentru revanşă”.

Citiți și: Ucraineanul Oleksandr Usyk l-a învins pe englezul Tyson Fury şi a devenit campion incontestabil la categoria grea

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii