anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

UAIC a câştigat o competiţie europeană cu un proiect implementat prin Erasmus^

GALERIE
UAIC_premiu
 • UAIC_premiu
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) a câştigat premiul European Innovative Teaching Award (EITA) oferit de Comisia Europeană pentru proiectul „Spaţii inovatoare de învăţare pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 10/11 ani (TELESPA)”. 

Pentru această distincţie Comisia Europeană a selectat cele mai bune 98 de proiecte Erasmus^ finalizate şi care au vizat tema strategică „Învăţarea împreună, promovarea creativităţii şi sustenabilităţii” (Learning together, promoting creativity and sustainability), direct legată de iniţiativa Noul Bauhaus european. Proiectul TELESPA, implementat de UAIC, a obţinut premiul EITA 2022 la categoria „Educaţie Timpurie” (Early Childhood Education and Care). Pe 25 octombrie 2022, la Bruxelles, va avea loc ceremonia de acordare a premiilor şi trofeelor EITA 2022, la care UAIC va fi reprezentată de conf.dr. Gianina-Ana Massari, coordonatorul proiectului TELESPA. Proiectul TELESPA, în valoare de 246.189 euro, a fost implementat de UAIC pentru a creşte calitatea şi relevanţa pregătirii profesorilor pentru educaţia timpurie şi şcoala primară prin dezvoltarea, testarea şi implementarea de abordări pedagogice şi practici educaţionale inovatoare privind spaţiile de învăţare pentru copiii cu vârste între 0-10/11 ani.

„În cadrul proiectului s-a realizat un studiu de cercetare asupra abordărilor şi practicilor educaţionale privind spaţiile de învăţare şi competenţele profesorilor, s-a elaborat un ghid pedagogic internaţional pentru educatorii şi profesorii pentru educaţie timpurie şi şcolile primare şi s-a derulat un curs de instruire pentru educatorii şi profesorii pentru educaţie timpurie şi şcolile primare. De asemenea, au fost amenajate 5 laboratoare aplicate pe spaţiile de învăţare, 6 grădini senzoriale şi o reţea de mentorat între universităţi, şcoli, grădiniţe, creşe şi alte organizaţii educaţionale pentru a reduce dificultăţile cu care se confruntă profesorii în practica educaţională şi în primii ani de carieră profesională”, au precizat reprezentanţii UAIC.

Prin proiectul TELESPA a fost amenajată Grădina Senzorială de Învăţare „Magic”, în parcul Titu Maiorescu al UAIC, care conţine materiale educaţionale de exterior destinate procesului de învăţare, structurate pe domenii de dezvoltare specifice vârstelor mici prin integrarea tuturor simţurilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.