UAIC a obținut cel mai mare grant național în programul SEE
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

UAIC a obținut cel mai mare grant național în programul SEE

GALERIE
cuza
  • cuza
- +

Proiectul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a câștigat cea mai mare finanțare la competiția națională în cadrul Programului SEE pentru schimburi academice cu instituții de învățământ superior din țări ale Spațiului Economic European (Islanda, Liechtenstein și Norvegia).

În 2018, după o întrerupere de doi ani, Programul SEE pentru schimburi academice cu instituții de învățământ superior din țări ale Spațiului Economic European (Islanda, Liechtenstein și Norvegia) a fost relansat în România, cu un grant național total de un milion de Euro, finanțat, aproape exclusiv, din fonduri provenite din țările respective. Alături de alte 12 universități din țară, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a participat și anul acesta la competiția SEE, cu o propunere de proiect pregătită în cadrul Departamentului de Relații Internaționale. Bazată pe acordurile existente, pe experiența anterioară și pe interesul manifestat de către facultățile UAIC pentru schimburi academice cu universități din țările vizate, propunerea de proiect a avut în vedere posibilitățile reale de dezvoltare a cooperării cu instituții din aceste țări.

În urma evaluării candidaturilor de către Agenția Națională, proiectul UAIC a fost aprobat și finanțat cu cel mai mare grant instituțional, în valoare de 277.418 Euro. Gestionat de către Departamentul de Relații Internaționale, proiectul SEE va finanța stagii de studiu și practică pentru studenți și stagii de predare și formare pentru personalul academic și administrativ în anul academic 2018/2019, în universitățile partenere din cele trei țări: Universitățile Bifrost și Akureyri (Islanda), Universitatea Liechtenstein (Liechtenstein), Universitățile Trondheim, Stavanger, Volda, Agder și Bergen (Norvegia).

În cadrul contractelor precedente (în perioada 2013-2016), 127 de studenți și 33 de cadre didactice și personal administrativ UAIC au desfășurat stagii în domenii academice (economie, jurnalism, psihologie, asistență socială, filologie, științe ale mediului, științe ale pământului, științe ale educației și turism), respectiv în domeniul serviciilor pentru studenți. Succesul programului SEE reiese și din mărturiile unora dintre beneficiarii de stagiu:

„Experiența personală din acest program de schimburi este greu de egalat, date fiind principiile cadru pe care programul SEE le asigură, dar și grație sistemului norvegian de învățământ, precum și conditiilor pe care colegii din Trondheim se străduiesc să le pună la dispoziția profesorilor vizitatori. Aș putea afirma că programul SEE este modelul cel mai viabil de realizare sau eficientizare, acolo unde există deja, a mobilităților academice la toate nivelurile vieții universitare“, a declarat pr. prof. dr. Dan Sandu, coordonator SEE, Facultatea de Teologie-Ortodoxă.

„În luna februarie a anului 2014 am avut oportunitatea de a beneficia de mobilitatea de practică oferită de programul SEE. Am avut șansa de a cunoaște activitățile din toate departamentele în cadrul Hotelului Anna. Alături de o echipă dinamică și unită, mi-am dezvoltat abilitățile unui viitor angajat de succes în domeniul hotelier”, a declarat Andreea Daraban, beneficiară a unui stagiu de practică SEE în anul academic 2013/2014.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.