UAIC a participat în Finlanda la conferința și adunarea generală a Grupului Coimbra

marți, 11 iunie 2024, 22:15
2 MIN
 UAIC a participat în Finlanda la conferința și adunarea generală a Grupului Coimbra

O delegație a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a participat în perioada 4 – 7 iunie 2024,  la conferința anuală și adunarea generală a Grupului ,,Coimbra”, eveniment găzduit de Universitatea din Turku şi Universitatea Åbo Akademi din Finlanda, la care au participat 297 de reprezentanţi din cele 39 de universități membre ale Grupului.

Universitatea ieșeană a fost reprezentată la Turku de o delegație formată din 9 persoane, condusă de rectorul universităţii, prof. univ. dr. Liviu-George MAHA, care a inclus reprezentanți ai celor opt grupuri de lucru tematice ale Grupului: ,,Education Innovation”, ,,Doctoral Studies”, ,,Heritage”, ,,STEM”, ,,Social Sciences and Humanities”, ,,Academic Exchange and Mobility”, ,,Employability” și ,,Research Support Officers”.

 

UAIC continuă să fie constituită în echipa de conducere a două dintre cele 12 grupuri de lucru, de către: prof. univ. dr. Nicoleta Laura Popa, președinte al grupului ,,Education Innovation” și prof. univ. dr. Adriana Zaiț, președinte al grupului de lucru Doctoral Education.

Tematica ediției 2024 a conferinței anuale a Grupului a fost ,,Research and Education – Most Impactful Together”. În cadrul evenimentului au fost organizate o serie de workshop-uri pe teme precum ,,Decolonizing the University, Good Practices in Science Communication”, paneluri de discuţii pe teme legate de educație și cercetare (,,Research and Education at the core of the knowledge factory”), o sesiune deschisă privind alianțele de  universități europene (,,Synergies between education and research: what can we learn from the Alliances?”), dar şi o prezentare de exemple de bune-practici ale comunităţii în mediul academic din universitățile gazdă.

Printre consecințele palpabile ale implicării UAIC în Grupul Coimbra se numără crearea unor programe de studiu care oferă diplome duble în colaborare cu partenerii din rețea (Universitățile Poitiers, Franța și Groningen, Olanda) și o serie semnificativă de proiecte europene în care UAIC este partener, rezultate din activitățile desfășurate în cadrul grupurilor de lucru Coimbra. Acest lucru include proiectul de Universități Europene ,,European Campus of City Universities” (EC2U), care a început în 2020.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii