anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

UAIC îşi decide miercuri rectorul. Doi candidaţi înscrişi în cursă

GALERIE
Muraru si Toader
  • Muraru si Toader
- +

Săptămâna aceasta, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) îşi alege rectorul pentru următorul mandat 2020-2024, în cursă fiind înscrişi doi candidaţi, prof.dr. Tudorel Toader, rectorul în exerciţiu, şi conf.dr. Adrian Muraru, care a candidat şi în urmă cu patru ani.

Săptămâna trecută a fost marcată la universitate de mai multe dezbateri dacă va fi organizată o dezbatere între cei doi contracandidaţi, aceasta nemaiavând loc într-un final fiindcă vineri, când a fost reprogramată, prof.dr. Tudorel Toader a anunţat că se va afla la extensiunea din Bălţi, Republica Moldova.

Astfel, alegerile vor avea loc în data de 11 martie, votanţii vor merge în Sala Senatului pentru a-şi desemna preferinţa cu privire la rector, urnele urmând a fi deschise 12 ore, de la 8 dimineaţa la 8 seara. Au drept de vot 788 de cadre didactice şi de cercetători şi 73 de studenţi.

Prof.dr. Tudorel Toader şi-a depus oficial mandatul pentru a deveni din nou rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), după ce a condus în ultimii patru ani, cel puţin atât timp cât nu a fost suspendat, din aceeaşi funcţie, cea mai veche instituţie de învăţământ superior din capitala Moldovei.

Din CV-ul acestuia remarcăm cele trei mandate petrecute la cârma Facultăţii de Drept de la UAIC şi cei zece ani petrecuţi ca judecător al Curţii Constituţionale, fără a exclude contestatul mandat ca ministru al Justiţiei din ultimii ani.

Conf.dr. Adrian Muraru este cadru didactic al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din anul 2006, pentru doi ani fiind şi director ad interim al Departamentului de Cercetare Interdisciplinar - Domeniul Socio-Uman.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Teleportare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.