anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

UAIC obţine o finanţare de 14,5 milioane de lei pentru a renova Corpul O

GALERIE
Universitatea Cuza Iasi
  • Universitatea Cuza Iasi
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a câştigat o finanţare de 14,5 milioane de lei pentru implementarea proiectului de reabilitare a corpului O, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, apel „Creşterea relevanţei învăţământului terţiar universitar în relaţie cu piaţa forţei de muncă şi sectoarele economice competitive”. 

„Scopul proiectului constă în creşterea atractivităţii ofertei educaţionale a Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi în relaţie cu piaţa forţei de muncă şi sectoarele economice competitive, prin îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale ca rezultat al consolidării şi refuncţionalizării clădirii corpului O, până la 31 decembrie 2023, pentru a crea o bibliotecăşi o arhivă care să valorifice fondul de carte al instituţiei”, a explicat conducerea UAIC.

Proiectul îşi propune practic să transforme clădirea aflată într-o stare avansată de degradare, cu o suprafaţa construită de 708 metri pătraţi, într-o bibliotecă care să adune fondul de carte al filialelor facultăţilor într-un singur spaţiu. Sunt prevăzute în proiect lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare şi dotarea spaţiilor. Termenul de execuţie a lucrării este de 28 de luni. Corpul O, situat pe bulevardul Carol I nr. 24, a fost construit în anul 1924, având destinaţia de cămin de fete pentru studentele UAIC. În decursul timpului, clădirea a fost extinsă şi modificată, dar, de 10 ani, aceasta este dezafectată. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.