UAIC, pe locul al II-lea între universităţile din ţară ca prezenţă online
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

UAIC, pe locul al II-lea între universităţile din ţară ca prezenţă online

GALERIE
uaic
  • uaic
- +

Ediţia din ianuarie 2021 a clasamentului „Webometrics” (Ranking Web of Universities) poziţionează Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) pe locul al doilea în România, în top 500 la nivel european şi între primele 1.000 instituţii de învăţământ superior din lume.

 Clasamentul „Ranking Web of Universities”, cunoscut şi sub numele de Webometrics, îşi propune să promoveze prezenţa online a universităţilor şi să susţină accesul liber la cunoaşterea generată în instituţiile de învăţământ superior. Ediţia din ianuarie 2021 a evaluat peste 31.000 de universităţi, pe care le-a ierarhizat utilizând trei indicatori cu ponderi diferite. Indicatorul cu cea mai mare pondere, de 50%, este vizibilitatea, care măsoară impactul conţinutului online publicat de instituţiile monitorizate.

Al doilea cel mai important indicator este excelenţa, cu o pondere de 40%, care ia în calcul numărul de lucrări ştiinţifice cu cele mai multe citări, iar indicatorul cu ponderea cea mai mică (10%), este transparenţa, care urmăreşte cercetătorii cu cele mai multe citări. Toate datele sunt colectate direct, fără implicarea universităţilor, ceea ce permite acestui clasament să reflecte realitatea obiectivă a prezenţei academice pe internet. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este una dintre cele 102 instituţii de învăţământ superior din România prezente în ediţia ianuarie 2021 a clasamentului Webometrics.

În ultimii trei ani, UAIC a înregistrat o evoluţie ascendentă, de la locul 1223 mondial şi locul 485 european în 2019, la locul 980 mondial şi locul 409 european în prezent. Ierarhia „Ranking Web of Universities” este realizată, începând cu anul 2004, de Cybermetrics Research Group, care funcţionează în cadrul Consiliului Naţional de Cercetare, cel mai mare organism public de cercetare din Spania. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.