anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

UAIC trece online. Practica trebuie făcută față în față, altfel nu sunt recunoscute diplomele în UE

GALERIE
uaic
 • uaic
- +

Senatul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi a decis, în urma propunerii făcute de către Consiliul de Administraţie, ca activitatea didactică de la toate facultăţile să se mute în mediul online, în condiţiile în care au fost depistate mai multe cazuri de infecţie cu virusul SARS-COV-2 în rândul personalului administrativ şi a studenţilor. 

Practic, această decizie se va aplica pentru seminarii şi laboratoare, în contextul în care cursurile s-au desfăşurat la toate facultăţile, de la început, online, mai puţin la cele de Teologie Ortodoxă şi Romano-Catolică. Însă, cum facultăţile au avut autonomie în a-şi lua propriile decizii, o parte dintre acestea, cum ar fi Facultatea de Economie şi Administrarea a Afacerilor, a organizat de la început activitatea didactică online. Din informaţiile "Ziarului de Iaşi", în momentul de faţă, doar activităţile de tutorat, de coordonare licenţă, master şi la doctorat se mai desfăşoară faţă în faţă. Decizia însă nu înseamnă că toţi studenţii îşi pot împacheta bagajele şi pleca acasă din chiriile în care stau sau din cămine: rectorul UAIC, Tudorel Toader, a explicat că trebuie să fie realizate faţă în faţă, în condiţii de siguranţă, cel puţin 30% dintre activităţile practice, laboratoarele în esenţă, pentru ca diplomele studenţilor să fie recunoscute. "Se suspendă seminariile, dar laboratoarele trebuie să fie organizate 30% faţă în faţă, este o normă europeană care spune că trebuie să fie acel procent pentru ca să fie recunoscută activitatea didactică. Am lăsat facultăţilor libertatea să decidă orarul, pentru a fi respectate cât mai bine normele de siguranţă", a declarat Tudorel Toader.

Opt cazuri active de la 1 septembrie în evidenţa universităţii

Cel mai afectat sector de COVID-19 al universităţii a fost cel administrativ, fiind mai multe cazuri înregistrate în rândul personalului auxiliar, dar şi la Departamentul Relaţii Internaţionale şi la mai multe secretariate. De altfel, în momentul de faţă, două secretariate sunt şi închise: la Facultatea de Matematică şi la Facultatea de Geografie şi Geologie. Există şi o serie de cazuri în rândul studenţilor, deşi nu este exact clar câte dintre acestea sunt active: a existat o studentă din Republica Moldova, dar şi doi studenţi de la Drept. Rectorul UAIC a precizat pentru "Ziarul de Iaşi" că în total există 8 persoane confirmate din opt septembrie încoace şi că astăzi sunt două cazuri active şi un număr de 30 de contacţi direcţi ai acestora, care se află carantinaţi sau izolaţi la domiciliu. "Am zis să stopăm activitatea faţă în faţă, ca să nu riscăm mai mult. Majoritatea sunt personal administrativ, în zona căminelor nu am avut probleme, studenţii pot să îşi desfăşoare activitatea online şi de acasă dacă doresc", a completat rectorul. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.