Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Uber: Dacă noua legislaţie ar intra în vigoare mâine, peste jumătate dintre şoferi ar avea conturile blocate

GALERIE
uber
  • uber
- +

Peste jumătate dintre şoferii parteneri Uber din România ar avea conturile blocate, dacă noua legislaţie privind platformele de ridesharing ar intra mâine în vigoare, în condiţiile în care noua lege intră în vigoare de la 1 noiembrie, iar procesul de licenţiere durează 4-8 săptămâni, a declarat Nicoleta Schroeder, Manager General Uber România, în cadrul unei întâlniri cu presa.

”Dacă noua legislaţie ar intra în vigoare mâine, peste jumătate dintre şoferii parteneri din România ar avea conturile blocate. O scădere drastică a numărului de maşini disponibile înseamnă un timp mai mare de aşteptare pentru utilizatori”, a spus Schroeder.

Schroeder a subliniat că Uber susţine financiar procesul de licenţiere al şoferilor parteneri, iar Şoferii licenţiaţi beneficiază de un comision de 0% pentru cursele desfăşurate până la 1 noiembrie.

”Suntem obligaţi să punem în aşteptare conturile şoferilor care nu vor avea toată documentaţia necesară până la 1 noiembrie. Şi noi, ca platformă, suntem în proces de autorizare, aşteptăm autorizaţia să iasă”, a spus şefa Uber România.

Noua legislaţie va aduce mai multă claritate pe întreaga piaţă de ridesharing, potrivit lui Schroeder.

”Pentru noi, e un lucru bun. Până acum, fiecare aplicaţie avea regulile ei. Noi întotdeauna am avut cele mai stricte cerinţe, iar legislaţia va fi aceeaşi pentru toată lumea. Sper ca diferenţele să nu mai existe, toată lumea să respecte aceleaşi reguli. Să nu mai existe diferenţe decât în afara aspectelor care nu sunt reglementate, care ţin de bucătăria internă a fiecărui jucător”, a spus managerul.

Totodată, numărul de angajaţi ai Centrului de suport din Pipera a crescut pentru a sprijini cât mai mulţi şoferi parteneri în procesul de certificare. În plus, Uber a încheiat un parteneriat cu Fundaţia Academia de Transport Intern şi Internaţional astfel încât şoferii parteneri să poată obţine Certificatul Profesional pentru conducătorii auto, direct de la centru.

”Pe parcursul lunii octombrie, echipele Uber din România îşi vor uni eforturile pentru a ajuta cât mai mulţi şoferi parteneri să obţină licenţa conform noii legi care reglementează ridesharingul. Aceasta este recent adoptată, iar prerogativele intră în vigoare la 1 noiembrie. În acest context, Uber lansează astăzi campania Ultima Zi #1Noiembrie, care include o serie de iniţiative gândite să îndemne şoferii parteneri să finalizeze procesul de autorizare, astfel încât să nu aibă accesul blocat în aplicaţie după această dată”, a anunţat compania.

Schroeder a explicat că „legislaţia şi normele adoptate la finalul lunii august prevăd clar că, după perioada de tranziţie care expiră la 1 noiembrie, platformele precum Uber trebuie să blocheze accesul şoferilor care nu au finalizat procesul de licenţiere. Dacă nu vom reuşi să implementăm schimbările, atunci atât noi, cât şi şoferii, riscăm amenzi sau pierderea licenţelor”.

În ultimele luni, Uber a încheiat mai multe parteneriate, cum este cel cu Fundaţia Academia de Transport Intern şi Internaţional (FATII), care a trimis o echipă la Centrul de suport pentru şoferii parteneri Uber pentru a facilita procesul de obţinere a Certificatului Profesional pentru conducătorii auto.

Campania Ultima zi #1Noiembrie implică creşterea numărului de angajaţi Uber care lucrează în Pipera, la Centrul de suport pentru şoferii parteneri, şi creşterea numărului de sesiuni de Q&A găzduite la acest centru. În acelaşi timp, Uber desfăşoară şi o campanie mai amplă de informare în cadrul căreia trimite e-mailuri şi notificări în aplicaţie. Totodată, începând din 9 octombrie, până pe 1 noiembrie, inclusiv, toţi şoferii parteneri care au finalizat procesul de licenţiere vor beneficia de un comision de 0% la cursele realizate în această perioadă.

Documentele necesare

Pentru a obţine licenţa de ridesharing, un şofer partener sau o companie trebuie să parcurgă mai mulţi paşi. Printre documentele necesare pentru companiile care lucrează cu aplicaţiile de ridesharing se numără un certificat de competenţă profesională pentru manager de transport alternativ - se obţine în 4 săptămâni. Acest certificat include teste medicale şi psihologice şi un curs la o şcoala de pregătire profesională şi un examen.

În plus, trebuie o autorizaţie operator pentru transport alternativ - se obţine în 2 săptămâni. Individual, şoferii au nevoie şi de anumite documente, printre care copie conformă pentru transport alternativ - se obţine în 2 săptămâni, certificat profesional pentru conducătorii auto - se obţine în minimum 4 săptămâni. Acest certificat include teste medicale şi psihologice şi un curs la o şcoala de pregătire profesională şi un examen.

”În cazul în care un şofer este Persoană Fizică Autorizată, acesta trebuie să obţină documentele pentru şofer, dar şi Autorizaţia de operator pentru transport alternativ (din seria documentelor necesare pentru companie) sau poate să colaboreze cu o companie, primind astfel acea autorizaţie”, a anunţat compania.

Toate certificatele sunt eliberate de Autoritatea Rutieră Română (ARR), însă la Centrul de suport pentru şoferii parteneri Uber din Pipera şoferii sunt ajutaţi să treacă prin întregul proces, cu excepţia testelor medicale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri