Ucraina a lansat peste noapte zeci de drone în regiunea rusă Briansk

duminică, 23 iunie 2024, 15:16
1 MIN
 Ucraina a lansat peste noapte zeci de drone în regiunea rusă Briansk

Ucraina a lansat peste noapte zeci de drone vizând regiunea de vest a Rusiei Briansk şi alte regiuni, dar fără nicio pagubă raportată, au declarat duminică oficiali ruşi, transmite Reuters.

Cel puţin 30 de drone au fost distruse deasupra Briansk, care se învecinează cu Ucraina, a declarat guvernatorul regiunii, Alexander Bogomaz, în aplicaţia de mesagerie Telegram.

Drone și în regiunea Smolensk

Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus drone şi peste regiunea Smolensk, a declarat Vasili Anohin, guvernatorul regiunii din vestul Rusiei, pe Telegram.

Nu a fost imediat clar câte drone au fost doborâte. Potrivit informaţiilor preliminare, nu au existat victime sau distrugeri în nicio regiune, au spus guvernatorii. Oficialii ruşi nu dezvăluie adesea întreaga amploare a pagubelor cauzate de atacurile ucrainene.

Niciun comentariu al Ucrainei despre atacul cu drone

A fost anunţată o alertă de raid aerian pentru regiunea Lipetsk, aflată la câteva sute de kilometri sud de Moscova, a declarat guvernatorul regiunii pe Telegram. Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei. Kievul a spus adesea că atacurile sale în interiorul teritoriului Rusiei sunt menite să submineze efortul de război al Moscovei şi ca răspuns la atacurile aeriene necruţătoare ale Rusiei asupra infrastructurii energetice, militare şi de transport a Ucrainei.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii