Ucraina confirmă pierderea orașului Herson. „Ocupanţii (ruşi) sunt foarte periculoşi”

joi, 03 martie 2022, 08:00
2 MIN
 Ucraina confirmă pierderea orașului Herson. „Ocupanţii (ruşi) sunt foarte periculoşi”

Responsabili ucraineni au confirmat în cursul nopţii de miercuri spre joi prezenţa armatei ruse la Herson, mare oraş din sudul ţării pe care Moscova a anunţat că l-a cucerit dimineaţă după lupte aprige.

Este cel mai mare oraş capturat de forţele ruse de la începutul invaziei în urmă cu şapte zile.

Şeful administraţiei regionale, Ghenadi Lahuta, a îndemnat locuitorii pe reţeaua Telegram să stea acasă, spunând că "ocupanţii (ruşi) sunt în toate cartierele oraşului şi sunt foarte periculoşi".

La rândul său, primarul acestui oraş cu 290.000 de locuitori, Igor Kolihaev, a anunţat că a discutat cu "oaspeţi înarmaţi" într-o clădire a administraţiei din Herson, subînţelegând, fără a le numi, trupele ruseşti.

"Nu aveam arme şi nu suntem agresivi. Am arătat că lucrăm pentru a securiza oraşul şi încercăm să facem faţă consecinţelor invaziei", a spus el într-un mesaj pe Facebook.

"Întâmpinăm dificultăţi uriaşe cu colectarea şi înmormântarea morţilor, livrarea de alimente şi medicamente, colectarea gunoiului, gestionarea accidentelor", a continuat el.

El a dat asigurări că "nu le-a făcut nicio promisiune" ruşilor şi "pur şi simplu le-a cerut să nu se tragă în oameni", anunţând, de asemenea, o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii în oraş şi o restricţie a circulaţiei maşinilor.

"Până în prezent, totul este bine. Drapelul care flutură deasupra noastră este ucrainean. Şi pentru a rămâne aşa, aceste cerinţe trebuie îndeplinite", a adăugat el.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii