Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Udrea: Am avut mai multe discuţii cu Blaga despre fuziunea PDL cu PMP

GALERIE
udrea blaga
  • udrea blaga
- +

Deputatul Elena Udrea a declarat, luni, că este o strategie a PDL şi a lui Vasile Blaga de a ataca PMP, ea precizând că a militat pentru fuziunea celor două partide, dar că nu s-ar întoarce într-un PDL condus de Blaga.

Întrebată în legătură cu faptul că Vasile Blaga a spus că nu vede o alianţă cu PMP din cauza atitudinii acestui partid faţă de democrat-liberali, Elena Udrea a spus: "Nu înţeleg asta cu hoţul care strigă hoţii. PMP îşi face treaba de partid de opoziţie şi atât. Cei care atacă PMP prin lideri, prin strategie stabilită la partid este PDL. Există o strategie a PDL, a domnului Blaga de a ataca Mişcarea Populară şi pe mine personal. Nu i-am răspuns pentru că ei sunt cei cu care noi ne luptăm, ci PSD. Îi spun domnului Blaga să se lupte cu Victor Ponta şi PSD, nu cu mine şi Mişcarea Populară".

Udrea a precizat că ea şi Vasile Blaga au avut discuţii repetate despre care ştie toată conducerea partidului în privinţa unui proiect şi a candidaţilor comuni PMP-PDL la europarlarmentare, ea propunând chiar fuziunea celor două partide.

"Am militat pentru fuziunea PMP cu PDL. I-am spus nu numai domnului Blaga, ci mai multor lideri PDL acest lucru, am discutat de nenumărate ori despre nevoia de fuziune a PDL cu PMP", a precizat Udrea, adăugând că era evident că în caz contrar la europarlamentare ar fi început o competiţie fraticidă.

Udrea a adăugat că Blaga nu a acceptat acest lucru, ceea ce arată lipsa de viziune.

Ea a spus că a plecat din PDL deoarece nu exista nicio altă soluţie, având în vedere că PMP îşi propune să continue proiectele lui Traian Băsescu, iar sub conducerea lui Vasile Blaga PDL a ales un drum în conflict cu preşedintele.

"Eu am luptat să se facă această fuziune între PMP şi PDL, spunându-le că voi pleca din PDL, deoarece nu pot să stau într-un partid împotriva preşedintelui", a mai spus Udrea.

Ea a adăugat că sunt foarte mulţi membri în PDL care sunt alături de preşedinte, dând exemplul primarilor care nu au putut pleca din acest partid.

"Cred că, dacă PDL nu-şi atinge obiectivul pe care domnul Blaga şi l-a fixat, de 20%, trebuie să-şi schimbe conducerea", a mai spus Elena Udrea.

Întrebată dacă vede o fuziune între PMP şi PDL fără Vasile Blaga, Elena Udrea a răspuns că Vasile Blaga este primul care nu acceptă un proiect comun cu PMP.

Ea a spus că în acest moment PMP a demonstrat că este un partid politic de viitor şi că pentru o fuziune cu PDL nu va mai fi vorba de condiţiile care ar fi fost acceptate în octombrie 2013.

Întrebată dacă s-ar întoarce într-un PDL condus de Vasile Blaga, Elena Udrea a răspuns: "Nu, sunt un lider politic mai puternic decât Vasile Blaga".

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că "există o anumită disperare" pentru că PMP nu va intra în PE decât "printr-o minune" şi a apreciat drept "neadevăruri" afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu că ar fi discutat anul trecut despre o fuziune cu PMP.

Preşedintele PDL a fost întrebat despre faptul că preşedintele Traian Băsescu a declarat, recent, la un post de televiziune, că încă de anul trecut i-a fost propusă liderului PDL o fuziune cu PMP care a fost refuzată însă de Blaga.

"Numai neadevăruri spuse de domnul preşedinte. Eu am avut în cursul anului trecut o singură discuţie cu domnia sa şi s-a şi găsit să facă publică, nu era vorba despre fuziuni. Este o fractură logică: cum poate să fuzioneze un partid politic cu un partid care nu există? Nu poate, nu există nicio posibilitate legală, adică să fuzionăm cu cineva care nu era înregistrat. Copilării!", a precizat Blaga.

El a spus că nu a avut discuţii cu Elena Udrea pe această temă.

"Eu ştiu, există o anumită disperare pentru că PMP nu va intra în Parlamentul European, dar printr-o minune vor intra, dacă vor intra", a adăugat Blaga înainte de şedinţa BPN al PDL.

Preşedintele Băsescu a declarat, săptămâna trecută, că liderii PDL nu au viziune şi au o strategie de campanie pentru PE greşită, care presupune atacarea PMP. Băsescu a mai spus că, prin Elena Udrea, i s-a transmis în 2013 lui Blaga necesitatea fuziunii.

Băsescu a declarat, duminică, la Digi 24, că l-a prevenit pe Vasile Blaga încă de la sfârşitul anului trecut că PDL ar tebui să facă o fuziune cu PMP, care încă nu era înregistrat ca partid, dar că liderul PDL a refuzat, spunând că se va discuta după euroalegeri.

"Eu l-am prevenit de la sfârşitul anului trecut, i-am spus: «Mai bine ar fi să te gândeşti să faceţi o fuziune cu PMP-ul ăsta, aşa, neînregistrat», A spus: «Nu, vorbim după europarlamentare». Foarte bine, Vasile, du-ţi crucea atunci şi dă perspectivă partidului. Elena Udrea s-a dus de trei ori la el, pe acelaşi subiect. A refuzat orice discuţie despre o fuziune între cele două partide", a spus Traian Băsescu. El a continuat: "Acum, PMP ce trebuie să facă? Să spună: Vasile Blaga, ia şi bruma asta de electorat pe care o avem să nu se supere Blaga?".

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri