UE ar putea renunţa, în 2022, la vaccinurile AstraZeneca-Oxford şi Johnson&Johnson
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

UE ar putea renunţa, în 2022, la vaccinurile AstraZeneca-Oxford şi Johnson&Johnson

GALERIE
vaccin
  • vaccin
- +

Uniunea Europeană (UE) ar putea să renunţe - anul viitor - la vaccinurile împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford şi Johnson&Johnson şi să se axeze asupra vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi Moderna, declară ministrul francez al Industriei Agnès Pannier-Runacher pentru BFMTV.

”Aceasta este cea mai mare probabilitate”, a declarat Agnès Pannier-Runacher, care confirmă astfel o dezvăluire publicată de presa italiană. Discuţii cu privire la noi contracte în 2022 nu au fost anunţate cu privire la laboratoarele farmaceutice Johnson&Johnson şi AstraZeneca, spre deosebire de laboratoarele americane şi german, a precizat ministrul. UE ar putea privilegia astfel vaccinuri cu ARN mesager, care ”funcţionează foarte bine” şi care au puţine efecte secundare.

Vaccinuri noi ar putea fi produse de către Sanofi şi Novavax în lunile următoare, care să să completeze ”arsenalul” anticovid. Laboratorul farmaceutic francez urmează să publice la începutul lui mai rezultate ale unui test clinic din faza 2, în vederea obţinerii unei autorizaţii de punere pe piaţă a unor produse împotriva variantelor SARS-Cov-2, iar împotriva tulpinii obişnuite în trimestrul patru, a precizat ministrul.

Agnès Pannier-Runacher consideră că întârzierea în campania de vaccinare din Europa este cauzată în principal de o problemă de finanţare a cercetării. ”Noi am avut mai puţine doze decât Statele Unite pentru că Statele Unite au investit în cercetare, înainte, începând din martie, iar noi nu aveam acest instrument pentru a finanţa masiv teste clinice”, declară reprezentanta Guvernului francez.

În lipsa unui organism comun al Celor 27 este imposibil să fie puse în joc sume de bani comparabile cu cele din America în finanţarea producţiei vaccinurilor, iar statele singure nu sunt capabile de acest lucru, apreciază ea. Agnès Pannier-Runacher declară că Franţa urmează să primească 7,5 milioane de doze dintre cele 50 de milioane de doze negociate de Conisia Europeană (CE) cu alianţa Pfizer-BioNTech.

Cititi si: Angela Merkel va primi vineri o primă doză de vaccin de la AstraZeneca

Aceste doze urmează să sosească până la sfârşitul lui iunie şi să permită Guvernului să-şi onoreze angajamentul de a le permite tuturor francezilor în vârstă de peste 18 ani care vor să se vaccineze să se vaccineze cu o doză ”până la sfârşitul verii”. În toamnă, autorităţile franceze vor avea ”capacitatea, ca număr de doze, să vaccineze adolescenţii” cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

Problema utilităţii acestui demers este necesar să fie tranşată în mod intuitiv - ”tot ceea ce contribuie la oprirea epidemiei şi la asigurarea populaţiei trebuie să pus în practică imediat ce este posibil”, declară ministrul. Agnès Pannier-Runacher apără producţia vaccinurilor în Franţa şi denunţă ”dispreţul” celor care consideră că este vorba despre o îmbuteliere.

”Aceasta nu este o îmuteliere. Nu umplem un borcan cu apă. Există tehnologii de vârf pe care numai câţiva profesionişti ştiu să le facă. Să nu mai scuipăm în supă”, denunţăea sec.

Guvernul francez acţionează imediat în vederea unei redeschideri a locurilor închise de mai multe luni. Concerte-test, redeschideri la nivel de teritoriu în mod treptat sunt doar unele dintre piste, declară ministrul, care subliniază activitatea de definire a unor protocoale sanitare ”ce permit redeschiderea unor locuri în siguranţă către jumătatea lui mai”, în domeniul cultural, cu privire la care urmează să decidă Guvernul şi preşedinţia.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.