UE dorește un încărcător universal pentru toate telefoanele și tabletele
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

GADGET, MY LOVE

UE dorește un încărcător universal pentru toate telefoanele și tabletele

GALERIE
incarcatoare
  • incarcatoare
- +

 

Săptămâna trecută Parlamentul European a aprobat conceperea și adoptarea unei legi prin care producătorii de dispozitive mobile vor fi oblicați să implementeze același standard pentru încărcarea dispozitivelor.

Ideea unui astfel de încărcător a fost adusă în discuție încă din 2009 când Comisia Europeană, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor și principalii producători de telefoane mobile au acceptat în mod voluntar standardul micro USB. Pe site-ul www.ec.europa.eu este motivată această decizie ca fiind una benefică atât pentru consumatori, cât și pentru mediu: „De obicei, ori de câte ori ne schimbăm telefonul primim un încărcător nou, ceea ce duce la o cantitate imensă de deşeuri provenind din încărcătoarele inutile”. Tot pe această pagină este specificat faptul că din 2011 cetățenii țărilor membre UE vor avea un singur încărcător pentru toate dispozitivele mobile indiferent de marca acestora.
Acest standard pentru încărcătoare a întârziat să apară în lipsa unei legi concrete. „Cerem statelor membre şi producătorilor să introducă într-un final un încărcător universal pentru a pune capăt haosului cablurilor pentru telefoane mobile şi pentru tablete”, a declarat raportorul Barbara Weiler din Danemarca. Această lege îi va determina pe producători să adopte acest încărcător universal, iar varianta simplă de a comercializa un adaptor pentru acest încărcător mai mult ca sigur nu va fi acceptată.
Apple este una din companiile care ar poate stârni probleme în fața unei asemenea decizii, având în vedere ecosistemul închis pe care îl comercializează (ei produc dispozitivele, accesoriile și sistemul de operare). Indiferent de politicile companiei, dacă legea este aprobată, Apple și alte companii asemănătoare vor fi obligate să adapteze viitoarele dispozitive la încărcătorul universal.
Potrivit informațiilor din 2011, în cele 28 de state membre ale UE se folosesc peste 500 de milioane de telefoane mobile, care lasă în urmă anual mii de tone de deşeuri doar sub forma de încărcătoare.
 
Te așteptăm pe pagina noastră de Facebook pentru discuții: www.facebook.com/GadgetMyLove.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.