UE ne dă un milion de euro ca să realizăm locuinţe pentru copiii instituţionalizaţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

UE ne dă un milion de euro ca să realizăm locuinţe pentru copiii instituţionalizaţi

GALERIE
constructie case
 • constructie case
- +

Iaşul va beneficia de un proiect de aproape un milon de euro pentru închiderea Centrului Rezidenţial „Bogdana“ Bogdăneşti din judeţul Iaşi şi realizarea a patru locuinţe de tip familial şi dotarea completă a acestora, dar şi reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirii centrului în vederea schimbării de destinaţie din centrul de servicii sociale în centru de zi. 

Proiectul de finanţare a fost semnat pe data de 27 septembrie de către Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est, împreună cu Florin Ion, Director General DGASPC Iaşi. Finanţarea proiectului, care se va implementa pe parcursul a 38 de luni, va fi asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiţii - 8.1 C „Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale - Dezinstituţionalizare copii“. Asistenţa nerambursabilă din fonduri europene este de 978.244 de euro şi reprezintă 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Scopul acestui proiect este acela de a proteja şi promova drepturile copiilor în vederea dezinstituţionalizării acestora. De asemenea, se are în vedere şi asigurarea unor servicii sociale într-un sistem mai prietenos şi mai apropiat de nevoile copiilor.

În prezent, în cadrul Centrului Rezidenţial „Bogdana“ sunt ocrotiţi 54 de copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 4 şi 22 ani. În urma evaluării medicale, psihopedagogice, sociale şi psihologice, 6 tineri cu vârsta peste 18 ani vor beneficia de integrare socioprofesională, astfel încât, ca beneficiari direcţi ai proiectului, rămân vizaţi 48 de copii şi tineri pentru care vor fi construite cele patru case tip familial. Fiecare casă va fi proiectată cu 12 locuri. De asemenea, în urma reamenajării Centrului Rezidenţial al Complexului de Servicii „Bogdăneşti“, care va deveni centru de zi, 20 de copii şi tineri vor fi ocrotiţi în sistemul de protecţie specială. Copiii şi tinerii care vor fi transferaţi spre noile structuri sociale vor beneficia de servicii de consiliere psihosocială şi suport emoţional, supraveghere, educare şi dezvoltare timpurie, dar şi suport pentru dezvoltarea abilităţilor pentru viaţă independentă, orientare vocaţională, socializare şi petrecere a timpului liber

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Alexandru LĂZESCU

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Marea majoritate a jurnaliştilor români continuă să se închine la „icoanele” New York Times, Washington Post, CNN, The Guardian, nerealizând că acestea au deviat între timp semnificativ de la etica şi standardele tradiţionale ale jurnalismului.  

Filmuletul zilei

opinii

Atenţie la trend

Michael ASTNER

Atenţie la trend

În loc de motto: Jocurile minţii// cum mai reuşim noi/ să ne construim/ propriile capcane - cu cât mai sofisticate,/ cu atât mai durabilă/ propria închisoare.

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X