anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Ulcerele venoase

GALERIE
vranceanu-ana-maria_zdi
 • vranceanu-ana-maria_zdi
- +

Dr. Ana Maria Vrâncianu, medic specialist Chirurgie vasculară, Arcadia: Ulcerele venoase sunt ultima și cea mai severă manifestare a insuficienței venoase cronice, clasificată clinic prin stadiul 6. Există mulți factori ce pot contribui la creșterea presiunii venoase, cum ar fi: 

Există mulți factori ce pot contribui la creșterea presiunii venoase, cum ar fi: 
 
• refluxul venos (evaluat ecografic);
• blocajele prin tromboză, superficială (flebita superficială) sau profundă (tromboza venoasă profundă);
• insuficiența mușchiului gambier de a realiza efectul de pompă, din cauza statului jos sau în picioare pentru perioade lungi de timp;
• obezitatea, prin presiunea corpului pusă pe membrele inferioare.
 
Trendul actual de tratament este spre o abordare multidisciplinară pentru rănile cronice care au îmbunătățit atât procedurile de diagnostic cât și rezultatele clinice. Pacientul cu ulcere venoase este văzut în colaborare cu dermatologi, medici de familie, cardiologi, neurologi, diabetologi și radiologi intervenționali.
La pacienții cu ulcere active venoase fără infecție, utilizarea antibioticelor locale sau sistemice pentru grăbirea vindecării nu sunt recomandate, însă trebuie efectuată o evaluare completă a sistemului circulator periferic (ecografii Doppler venoase și/sau arteriale și angio-CT). Reevaluarea pacienților cu alte afecțiuni cardiace sau pacienți cu diabet trebuie efectuată periodic.
 
 
Mobilizarea și exercițiile fizice sunt importante. Pacienților cu ulcerații mari le sunt recomandate plimbări scurte și perioade mai lungi în care țin membrul afectat ridicat, pe pat.
Îngrijirea rănilor trebuie să ocupe un loc principal. Pregătirea patului lezional transformă rana de tip cronic, în una de tip acut care să îi grăbească vindecarea. Aceasta se face prin debridare chirurgicală în cabinetul chirurgului vascular.
Terapia prin compresie reprezintă tratamentul de bază al ulcerelor venoase și acționează prin îmbunătățirea circulației reducând presiunea ridicată în sistemul venos. Terapia ajută la cicatrizarea ulcerelor și reduce durerea asociată acestora. 
Prevenirea recurenței
Pentru majoritatea pacienților cu ulcer varicos, corecția cauzei venoase superficiale sau profunde va duce la prevenirea recurenței. Se folosește în continuare ciorapul de compresie și după cicatrizarea ulcerului venos, iar rezultatele cele mai bune le au pacienții care poartă ciorapul ca formă de prevenție, indiferent de gradul de compresie.
 
În Rețeaua Medicală Arcadia, după recomandarea medicului specialist se pot institui diverse proceduri tratamentul ulcerului varicos, în funcție de caracteristicile pacientului. Programează o consultație personalizată: 0232 920
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patria nu e tribunal

Pavel LUCESCU

Patria nu e tribunal

Nu există unitate de măsură pentru patriotism. Şi, prin urmare, nu există mai mult sau mai puţin patrioţi. Există în schimb o infinitate de grade de intensitate a relaţiei cu propria patrie, de la pura indiferenţă, la pura pasiune, dar nimic care să justifice instituirea vreunui tribunal al patriotismului.

opinii

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

pr. Constantin STURZU

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

De ce ne ajunge atât de uşor la inimă colindul? Pentru că el nu este altceva decât Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc. 

pulspulspuls

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Pentru astăzi ne-am propus să-l tragem de urechi pe primarul târgului nostru, onorabilul edil Mihai Chirica, care a greşit impardonabil o referire la denumirea celui mai proaspăt liceu din oraş, care poartă numele cronicarului Miron Costin. 

Caricatura zilei

Iohannis și gazele

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.