Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Advertorial (P)

Uleiul vegetal din sâmburi de caise

GALERIE
caise2-od9z67rwe6u55jvktm9jz6dwhh5fg3xccetujy4weg
  • caise2-od9z67rwe6u55jvktm9jz6dwhh5fg3xccetujy4weg
- +

Uleiul din sâmburi de caise este unul dintre cele mai eficiente produse naturale pentru lupta contra îmbătrânirii premature a pielii.

Dacă îmbătrânirea pielii poate fi considerată ca făcând parte din normalitate(deși este foarte greu de acceptat), îmbătrânirea prematură este unul dintre cele mai rele lucruri care ni se pot întâmpla. De aceea  este foarte bine să prevenim și să amânăm cât mai mult apariția sa.

Există o mulțime de produse cosmetice clasice care promit că șterg urmele îmbătrânirii premature. Ceea ce nu se spune despre aceste produse este că multe dintre ele  sunt pline de ingrediente nesănătoase și că sunt potential daunatoare, în contextul în care efectele sunt minime.

Una dintre soluțiile alternative oferite de natură este reprezentată de uleiul vegetal din sâmburi de caise care conține toate componentele naturale pentru o vindecare completă.

Indiferent dacă este vorba despre linii fine, riduri, piele deteriorată, pete de vârstă sau orice altă parte a procesului de îmbătrânire standard, uleiul din sâmburi de caise este o opțiune excelentă.

Deoarece este un ulei ușor, are o puritate înaltă și o textură fină care îi permit să penetreze cu ușurință structura pielii. Din acest motiv este considerat ca fiind și un foarte bun ulei purtător pentru uleiurile esențiale. Cu o singură condiție: sa fie organic, obținut prin presare la rece.

ATENTIE ! Acest tip de ulei necesită refrigerare după deschiderea recipientului în care a fost depozitat inițial.

Hidratant natural pentru piele

Primul motiv pentru care uleiul din sâmburi de caise funcționează atât de bine pentru îmbătrânirea prematură este că hidratează eficient pielea.

Una dintre cauzele pentru care pielea începe să se schimbe și să prezinte semnele unei vârste înaintate, este aceea că devine prea uscată și nu este echilibrată nutrițional corespunzător. Uleiul din sâmburi de caise este perfect pentru a suplini această sarcină deoarece reechilibrează orice tip  de piele chiar și reactivă hormonal și o aduce într-o stare apropiată de normalitate.

Uleiul vegetal din sâmburi de caise poate fi utilizat eficient pe toate tipurile de ten, deoarece rehidrateaza suficient orice tip de piele.

Fiind un ulei cu acțiune  blândă, este grozav pentru cei cu piele sensibilă.

Uleiul, de asemenea, hrănește în mod corespunzător pielea cu vitamine și elementele de care are nevoie disperată pentru a arăta tânără și suplă. Este bogat in vitaminele A, C si E, care s-au dovedit ca încetinesc eficient semnele de îmbătrânire. 

Sâmburii de caise conțin cantități mari de vitamina A, vitamina C și vitamina E. Aceste vitamine sunt excelente în rehidratarea pielii și în lupta împotriva radicalilor liberi care dăunează pielii. Au un conținut de ulei de 40 până la 50%. Acest ulei este compus în principal din acid linoleic și acid oleic.

Acidul oleic, a cărui structură seamănă cu sebumul pielii, îmbunătățește bariera hidrolipidică, care are ca efect limitarea pierderii de apă transepidermică, ameliorând astfel hidratarea pielii.

Lipsa din piele a acidului linoleic care este o grăsime polinesaturată esențială generează inflamații serioase și blochează vindecarea normală a rănilor.

Acidul gama linoleic este cel ce permite uleiului din sâmburi de caise să ofere pielii un echilibrul corect, fără ca aceasta sa devina prea uscată sau prea grasă.

 Cei doi acizi grași, linoeic și oleic, ajută pielea să își repare structura celulară, care, la rândul ei, ajută la combaterea semnelor de îmbătrânire.

 Ce face vitamina A din uleiul din sâmburi de caise?

Sâmburii de caise au un conținut foarte ridicat de vitamina A, cea mai eficientă folosită în tratamentul anti-îmbătrânire a pielii. Vitamina A crește depozitele de colagen, încetinind procesul normal de distrugere prin îmbătrânire a colagenului și a elastinei.

De asemenea, repară structura celulară a epidermei. O structură celulară puternică va optimiza protecția solara, ajutând la prevenirea deteriorărilor provocate de soare. Reduce gruparea granulelor de melanină – micșorând sau chiar eliminând  petele maronii sau  care se pot forma adesea în jurul ochilor.

Studii recente arata ca aplicarea vitaminei A la nivelul pielii reduce aparitia ridurilor asociate cu îmbătrânirea naturală și poate contribui la promovarea producerii de compuși de baza pentru structura pielii.

 Dar vitamina C?

Când se aplică topic local, vitamina C este de 20 de ori mai eficace decât cea administrată pe cale orală. Este excelentă prin rezultatele directe asupra sănătății pielii.

Vitamina C este un antioxidant puternic. Antioxidanții ajută la prevenirea și repararea leziunilor țesutului corporal. Fac acest lucru prin încetinirea sau prevenirea efectului radicalilor liberi. Radicalii liberi declanșează oxidarea, slăbind celulele și funcțiile acestora, ducând la aparitia de linii fine și riduri.

Vitamina C estompează pigmentarea și îmbunătățește textura pielii.

Materialul integral îl găsiți aici.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri