anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 15.07.2020

Ultima probă a bacalaureatului, astăzi. Rezultatele nu vor fi făcute publice

GALERIE
examen
  • examen
- +

Peste 5.300 de candidaţi au participat în cursul zilei de ieri la cea de-a doua probă scrisă a bacalaureatului, cea obligatorie a profilului. Astfel, din cei 5.585 de candidaţi înscrişi, ieri au fost prezenţi 5.386 de absolvenţi.

Majoritatea elevilor din judeţul Iaşi au susţinut ieri proba scrisă la Matematică, din totalul celor înscrişi 4.150 dintre aceştia fiind înscrişi la Matematică, iar 1.435 la Istorie.

În ceea ce priveşte numărul de candidaţi absenţi, doar 199 din întreg judeţul nu s-au prezentat la probă, niciun candidat nu a fost înregistrat cu temperatura de peste 37,3 grade C la filtrul epidemiologic de la centrele de examen, însă un candidat a fost eliminat din sală pentru tentativă de fraudă. Absolventul care a încercat să fraudeze examenul nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Absolvenţii de liceu vor susţine astăzi, 25 iunie, ultima probă a bacalaureatului, cea la alegere a profilului, însă vor scăpa de stres abia marţi, pe 30 iunie, când vor fi afişate primele rezultate. Acestea vor fi publicate până la ora 12.00 după modelul rezultatelor de la Evaluarea Naţională, adică nu va fi făcut public numele candidatului, absolvenţii de liceu putând să îşi afle rezultatele pe baza unui cod personal.

Eventualele contestaţii vor putea fi depuse atât în format fizic, dar şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 - 19.00, dar şi pe 1 iulie, în intervalul orar 8.00 - 12.00. Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

La prima probă, cea la Limba şi literatura română, au absentat doar 106 absolvenţi dintre cei înscrişi. De asemenea, şi la prima probă a fost eliminat din examen un candidat pentru tentativă de fraudă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gardienii umanităţii

Cătălin ONOFREI

Gardienii umanităţii

A venit momentul să ne gândim din nou la stele şi la roboţi.

Filmuletul zilei

opinii

Industria de selfie-uri

Briscan ZARA

Industria de selfie-uri

Prezentul a murit în numele eternităţii. Care eternitate se pierde într-un morman de CD-uri sau în vreun fişier pe calculator cu mii, poate sute de mii de alte momente „salvate” - în realitate pierdute - care, mai mult ca sigur, nu vor mai apuca să fie vreodată vizionate de nimeni din lipsă de timp (cine are atât timp pe lume să vadă mii de poze?!...).

Contribuţii ieşene la întemeierea statisticii oficiale în România

Ciprian IFTIMOAEI

Contribuţii ieşene la întemeierea statisticii oficiale în România

De-a lungul celor 161 de ani de funcţionare neîntreruptă, statistica oficială din România a fost condusă de personalităţi marcante ale ştiinţei şi culturii ca Dionisie Pop Marţian, Ion Ionescu de la Brad, Loenida Colescu, Sabin Manuilă, Anton Golopenţia, Constantin Ionescu, a beneficiat de contribuţiile unor savanţi şi creatori de şcoală socială, economică, demografică, matematică precum Dimitrie Gusti, Virgil Madgearu, Octav Onicescu, Nicolae Georgescu-Röegen, Gheorghe Mihoc, Vladimir Trebici.

Din nou, despre statui şi demolatori

Mihai DORIN

Din nou, despre statui şi demolatori

La pledoaria mea din articolul precedent pentru statui şi dezicerea de demolatori, mi s-a replicat că acestea sunt făcute să dăinuie atât cât nu le-a trecut vremea. După care sunt demolate sau demontate şi ascunse privirilor oamenilor. Pentru ca ei să nu creadă în idoli falşi sau care nu mai corespund vremurilor noi. De-a lungul timpului asistăm la o veritabilă cavalcadă a demolării statuilor. 

pulspulspuls

Cât de grea alegere are de făcut PD Daniel?

Cât de grea alegere are de făcut PD Daniel?

Ehehe, iubiţi dreptcredincioşi, am stat noi strâmb şi am cugetat drept dacă se cade oare în faţa lui Doamne-Doamne, acuma în preajma lui Sânt’Ilie, să plecăm urechea sau să scormonim în mormanul mare de zvonuri despre personagiile pentru care par a se face cărţile în aceste zile, ca să fie uns peste cea mai bogată arhiepiscopie din ţară, numai păduri, păşuni şi mănăstiri bogate cât vezi cu ochii. 

Caricatura zilei

Test Covid Grecia

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.