Ultima șansă din acest an pentru a deveni student. Unde au rămas locuri pentru admiterea de toamnă. Sunt sute de dosare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

Ultima șansă din acest an pentru a deveni student. Unde au rămas locuri pentru admiterea de toamnă. Sunt sute de dosare

GALERIE
admitere facultate 2020
  • admitere facultate 2020
- +

Universităţile din Iaşi au remarcat primirea unui număr mare de dosare chiar şi în admiterea de toamnă în acest an, pentru tinerii care vor să urmeze un program de studii superioare. 

Peste 100 de candidaţi s-au înscris în primele trei zile ale admiterii de toamnă la Universitatea Tehnică, pentru studiile de licenţă, pe locurile bugetate, acoperind deja, pe hârtie, o treime din locurile rămase neocupate în prima sesiune. Până în prezent, cele mai multe dosare au fost depuse la Construcţii şi Instalaţii, 20 la buget şi 4 la taxă, la Mecanică, 30 la buget şi 8 la taxă, la Design Industrial şi Managementul Afacerilor au fost depuse 12 dosare pentru locurile la buget şi două la taxă, 11 la buget şi trei la taxă la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, 8 la buget la Hidrotehnică şi 10 la Construcţii de Maşini. Universitatea „Al.I. Cuza” a finalizat ieri admiterea pentru majoritatea facultăţilor, fiind deschisă înscrierea până pe 11 septembrie doar pentru Chimie, Geografie şi Geologie, Istorie, iar pentru Teologie Ortodoxă - până pe 14 septembrie.

UAIC nu a oferit însă niciun fel de cifre cu privire la dosarele depuse. La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară au fost depuse până azi 300 de dosare pe 65 de locuri la buget şi 122 la taxă. Cele mai multe, 118, au fost la Facultatea de Agricultură, în timp ce 72 au fost depuse la Horticultură, 46 la Zootehnie şi 62 la Medicină Veterinară.

A. MIHAI, C. HOPULELE

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.