anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Ultima șansă pentru elevii care au ratat admiterea la liceu în vară. Află unde au rămas locuri libere

GALERIE
elevi admitere liceu
 • elevi admitere liceu
- +

Cei care au ratat prima etapă au ocazia să se înscrie pentru repartizarea pe locurile rămase libere, la nivelul judeţului fiind disponibile aproape 100 de locuri la licee vocaţionale sau la şcoli tehnologice

Absolvenţii de clasa a VIII-a care nu au participat la prima etapă de admitere la liceu se pot înscrie la etapa a II-a până pe data de 30 iulie. Astfel, tinerii care nu au fost repartizaţi în prima etapă, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior desfăşurării etapei anterioare au ocazia să se înscrie pentru repartizarea pe locurile rămase libere, la nivelul judeţului Iaşi fiind disponibile aproape 100 de locuri la licee vocaţionale sau la şcoli tehnologice. În cazul liceelor vocaţionale, unde se susţine o probă de aptitudini, perioada de înscriere s-a încheiat deja pe 25 iulie, probele urmând să fie susţinute pe 29 iulie. Aceste probe se vor desfăşura la sediile intituţiilor de învăţământ care au locuri libere, acestea fiind Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă“, Liceul cu Program Sportiv, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare“ şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“.
 
După încheierea perioadei de înscriere, repartizarea candidaţilor se va realiza în perioada 31 iulie - 1 august, pe 1 august urmând să fie afişate şi rezultatele. La nivelul judeţului Iaşi, absolvenţii se mai pot înscrie la trei licee şi şcoli din judeţ, pe cinci specializări, în cazul acestora fiind disponibile 19 locuri. Astfel, la Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări sunt disponibile trei locuri la Electromecanică şi 11 locuri la Mecanică, la Liceul Tehnologic „Petre P. Carp“ Ţibăneşti mai este liber un loc la Electronică automatizări, iar la Liceul Teoretic „Bogdan Vodă“ Hălăuceşti mai sunt libere trei locuri la Ştiinţe ale naturii şi un loc la Filologie.
 
În cazul liceelor vocaţionale, unde perioada de înscriere s-a încheiat deja şi unde vor fi susţinute probe de aptitudini, mai sunt în total 77 de locuri. Astfel, la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă“, la trei specializări, sunt libere 15 locuri, 2 la Arhitectură, Arte ambientale şi Design, 2 la Arte plastice şi decorative, iar 11 la Muzică. De asemenea, la Liceul Sportiv sunt libere 10 locuri, 9 la Sportiv-mozaic, iar un loc la Sportiv-hambal. La Seminarul Teologic Ortodoxă, la specializarea Preot, sunt disponibile 21 de locuri, iar la Tehnician pentru tehnici artisitice - patrimoniu sunt disponibile 22 de locuri.
Cei care doresc să se înscrie la admiterea pentru cele 19 locuri de la liceele tehnologice mai pot face acest lucru luni, pe 29 iulie, în intervalul orar 9.00 - 15.00, sau marţi, pe 30 iulie, între orele 9.00 - 12.00. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.