Ultima săptămână de admitere la Universitatea Tehnică. Situaţia înscrierilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ultima săptămână de admitere la Universitatea Tehnică. Situaţia înscrierilor

GALERIE
admitere, gheorghe asachi, iasi
  • admitere, gheorghe asachi, iasi
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi intră în ultima săptămână de admitere, care se va încheia pe 31 iulie. Conform ultimelor date adunate în ziua de ieri, instituţia de învăţământ superior mai are încă multe locuri de ocupat la buget, însă numărul tinerilor care candidează este în continuă creştere.

Astfel, dacă vineri la ora 14.00 se înscriseseră un număr de 2.965 de candidaţi pe 2.950 de locuri bugetate şi 502 în regim de cu taxă, la licenţă, ieri numărul celor înscrişi a crescut cu aproape 200, la 3.144. Înscrierile s-au încheiat la trei facultăţi pentru ciclul de licenţă, acestea având şi cea mai mare concurenţă: la Facultatea de Automatică şi Calculatoare s-au înscris 671 de studenţi pe 252 de locuri la buget şi 38 la cu taxă, la Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiilor s-au înscris 441 de studenţi pe 247 de locuri bugetate şi 50 în regim de cu taxă, iar la Arhitectură s-au înscris 169 de studenţi pe 90 de locuri bugetate şi 5 cu taxă.

Cei mai puţini studenţi s-au înscris până în prezent, la ciclul de licenţă, la Textile-Pielărie şi Management Industrial, 175 de înscrişi pe 321 de locuri la buget şi 23 la cu taxă, Construcţii şi Instalaţii, 262 de înscrişi pe 494 de locuri bugetate şi 106 cu taxă şi la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, unde sunt 98 de studenţi înscrişi pe 183 de locuri bugetate şi 22 la cu taxă. O creştere a numărului de studenţi înscrişi se resimte şi la nivelul studiilor de masterat, chiar dacă acolo numărul locurilor de la buget sunt departe de a fi completate. Astfel, pe cele 1.750 de locuri bugetate existau vineri 1.221 de înscrişi, în timp ce ieri numărul acestora a crescut la 1.343. Însă instituţia de învăţământ superior tehnic speră ca, în afara locurilor bugetate să se ocupe şi din cele în regim de cu taxă, care sunt în număr de 1.063.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.