Ultima săptămână de şcoală dinaintea vacanţei: iată scenariile din judeţ!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Ultima săptămână de şcoală dinaintea vacanţei: iată scenariile din judeţ!

De luni, în 12 comune şi un oraş se vor schimba scenariile de funcţionare a cursurilor.

GALERIE
vacanta elevi
  • vacanta elevi
- +

Şcolile din 12 comune din judeţul Iaşi şi din oraşul Târgu Frumos îşi vor schimba scenariile de funcţionare săptămâna viitoare, în ultima săptămână de şcoală pentru înainte de începerea vacanţei de primăvară. Astfel, în cursul zilei de ieri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a validat scenariile propunse de către consiliile de administraţie ale şcolilor din judeţ. 

Comparativ cu săptămâna aceasta, şcolile din trei comune din judeţ vor trece în scenariul verde, din scenariul galben. Astfel, toţi elevii de la şcolile din comunele Bălţaţi, Ipatele şi Strunga vor putea participa la orele „faţă în faţă”, conform reglementărilor în vigoare.

La nivelul judeţului Iaşi, alte şapte localităţi şi un oraş care au trecut în scenariul galben. Este vorba de comunele Cotnari, Deleni, Dolheşti, Golăieşti, Hălăuceşti, Vânători, Victoria şi oraşul Târgu Frumos. În scenariul roşu au trecut şcolile din două comune, din Probota şi Rediu, urmând ca în celelalte localităţi să rămână valabile scenariile care au fost şi până acum. Practic, la acest moment, sunt înregistrate opt localităţi, printre care şi Municipiul Iaşi, în scenariul roşu, 30 de localităţi în scenariul galben, iar 55 de localităţi se află în senariul verde.

Conform precedurilor în vigoare, consiliile de administraţie ale şcolilor sunt cele care propun scenariul de funcţionare în funcţie de incidenţa de îmbolnăvire pe ultimele 14 zile şi îl transmit către Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de Sănătate Public spre avizare. ISJ centralizează scenariile tuturor şcolilor şi le supune votului Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Scenariul de funcţionare a şcolilor poate fi modificat săptămânal, în fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, excepţie făcând cazurile în care incidenţa depăşeşte 6 îmbolnăviri la mia de persoane.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.