Ultima speranţă pentru Elena Udrea şi Alinei Bica. Se judecă din nou cererea de azil!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ultima speranţă pentru Elena Udrea şi Alinei Bica. Se judecă din nou cererea de azil!

GALERIE
Udrea and Bica
  • Udrea and Bica
- +

Cererea de azil politic înaintată de Elena Udrea şi Alina Bica se află în aşteptarea unei decizii, pe fondul anulării de către Tribunalul de Imigraţie din Costa Rica a unei prime rezoluţii în care solicitarea celor două a fost respinsă, relatează site-ul semanariouniversidad.com.

Informaţia a fost confirmată de către avocata Vanessa Leandro Reyes, care le reprezintă în acest proces pe Udrea şi pe Bica. Acum câteva săptămâni, Comisia care oferă statutul de refugiat politic, formată din miniştrii Muncii, Securităţii şi de Externe au respins cererea formulată de cele două.

Cu toate acestea, acum câteva săptămâni, după audierea unui recurs, Tribunalul Administrativ pentru Imigrări (TAI) a decis să anuleze prima hotărâre. Potrivit lui Leandro, TAI a constatat "vicii serioase" în analiza cadrului de la primă instanţă. Avocatul a menţionat că există dovezi care nu au fost "corect cântărite" şi că Bica şi Udrea nu au fost audiate. Prin urmare, TAI a cerut comisiei să reexamineze cazul. Asta înseamnă că acel organism din prima instanţă va emite o nouă rezoluţie în care poate menţine primul criteriu sau îl poate modifica. În plus, această decizie poate fi în cele din urmă atacată şi poate reveni la TAI.

Avocatul româncelor a afirmat că săptămâna trecută Comisia pentru vize şi azil politic a realizat o audienţă cu Udrea şi Bica. "A existat deja o audiere în acest proces, în care organul de decizie stabileşte dreptul la azil, adică ceea ce ele solicită, protecţia pentru perioada de detenţie şi acest drept protejează viaţa, libertatea şi siguranţa acestor persoane", a declarat avocata. În timp ce are loc procesul de imigraţie, se desfăşoară şi o procedură penală, în condiţiile în care România a înaintat o cerere de extrădare pentru Udrea şi Bica. Cu toate acestea, Costa Rica nu poate să le extrădeze cele două până când nu se stabileşte dacă li se acordă azil sau nu. Prin urmare, acestea rămân în arest până la clarificarea situaţiei lor.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Alexandru LĂZESCU

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Multe dintre opiniile experţilor despre ceea ce ar trebui să facă noua administraţie de la Washington în materie de politică externă ignoră complet noua realitate geopolitică şi sunt impregnate de o doză masivă de idealism utopic.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Nichita DANILOV

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Pictorul Ion Neagoe a fost un nonconformist, un revoltat. Picta cu pasiune, dar refuza să se manifeste în afara atelierului. Oare exigenţa legată de propria sa creaţie n-a fost o barieră în calea afirmării sale?

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dana ȚABREA

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dacă glumele au la bază un gând serios, nu există glume nevinovate. Nici măcar în plan filosofic nu scăpăm de glumele serioase. De pildă, pamfletul intitulat în mod ironic „Ruskin’s Philosophy” pe care R.G. Collingwood l-a susţinut public la o conferinţă despre John Ruskin. Sesizarea poantei trebuie să se producă instantaneu şi fără apel la raţiune, discursivitate, ceea ce nu e tocmai cazul glumelor serioase. Pentru acestea din urmă îţi poţi propune să arăţi în ce constă seriozitatea lor.

Între progres şi progresism regresiv

Michael ASTNER

Între progres şi progresism regresiv

- (în)semnele timpului -

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

1 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.